مطالب ویژه

خوجملی : در انتخابات شورای شهر گنبد تنها راه ائتلاف به دست خودِ کاندیداهاست

پایگاه خبری اولکامیز – اواخر خرداد ماه ۱۴۰۰ انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شورای شهر و روستا برگزار می شود و زمان زیادی به این اتفاق سیاسی نداریم. انتخابات شورای شهر در مناطق چند قومیتی با ویژگی ها و حساست های مضاعفی همراه است و رقابت ها نسبت به مناطق دیگر گرمتر می باشد. با امان محمد خوجملی تحلیلگر و فعال رسانه ای ترکمن در این باره و کم و کیف رقابت های  انتخابات شورای شهر گنبد گفتگو کردیم که در ذیل می خوانید :

با توجه به اینکه انتخابات شورای شهر را در پیش داریم بفرمایید که آیا در گنبد باز هم رقابتها قومیتی خواهد شد؟

بله. باز هم رقابتها قومیتی خواهد بود. چون قومیت و دین و مذهب یک امر بسیار قدیمی و ریشه دار و جا افتاده است. به این آسانی نمی شود اهمیت آنرا نادیده گرفت. از طرف دیگر نهادهای مدنی و سازمانهای غیردولتی هم چندان پا نگرفته و استوار نشده است تا جای نهادهای سنتی را بگیرد. هنوز عبور از دین و مذهب و قومیت در امر سیاست و قدرت و جایگزینی آن با نهادهای جدید زود است. در این خصوص حد اقل صد سال از دنیا عقب هستیم.

در این دوره گروه های انتخاباتی چه نقشی خواهند داشت؟ آیا نوع شکل گیری رقابت ها تفاوت خواهد کرد ؟

در این دوره هم هیچ تفاوتی نخواهد کرد. چون ما از لحاظ ساختارهای سیاسی نه تنها هیچ پیشرفتی در سطح حاکمیت نداشتیم بلکه تغییرات منفی بیشتر بوده است. در این دوره گروههایی مانند یاشولی ها هم نقش حاشیه ای خواهند داشت. چون در انتخابات سال گذشته مجلس ضربه ی بسیار سختی خوردند و اعتبار خودشان را از دست دادند. علتش عدم شفافیت در کارشان بود که خیلی ها را ناراضی و خیلی ها را دچار شک و تردید کرده بودند. کسی می تواند نام یاشولی را یدک بکشد که کاملاً بی طرف بوده و دور منافع مادی بعد از انتخابات را خط بگیرد. ولی متاسفانه موارد زیادی خلاف آن دیده شده است. تنها راه ائتلاف خودِ نامزدهاست اگر نسبت به یکدیگر صادقانه رفتار نمایند. این هم بسیار مشکل خواهد بود چون ما هنوز هوادران توسعه یافته نداریم که کاملاً ازنامزدهای خود حرف شنویی داشته باشند.

اگر ائتلاف چند قومیتی در بین کاندیداهای شورای شهر شکل بگیرد و  چند تن از نامزدها از اقوام مختلف با هم یک ائتلاف واحد و قوی را تشکیل بدهند احتمال موفقیتش تا چه میزان خواهد بود؟

به نظر من چنین ائتلافی شکل نخواهد گرفت. اگر هم شکل بگیرد موفق نخواهد بود. چون شکافهای مذهبی هنوز عمیق تر از آن است که فکرش را می کنیم. این شکاف نه تنها بعد از انقلاب ترمیم نشده بلکه در هر دوره ی انتخابات با ساختار نامناسب انتخابات و عملکرد نامناسب حاکمیت تشدید هم شده است. هنوز وحدت شیعه و سنی آن طور که باید و شاید محقق نشده است. وحدت روی هوا صورت نمی گیرد. ما در این خصوص خیلی کم کار کردیم. وحدت شیعه و سنی و اقوام مختلف هم کار عمیق فرهنگی دراز مدت می خواهد و هم به عملکرد مناسب حاکمیت در امور اجرایی و مدیریتی نیاز دارد. اگر ما یک روزی یک وزیر اهل سنت در کشور دیدیم این تازه آغاز یک راه بسیار بلند مدت است که شروع می شود. ما هنوز یک استاندار سنی مذهب در کشور نداریم. هنوز فرمانداری گنبد را به ترکمنها اعتماد نکرده اند. اینها همه زیر ذره بین است و مردم اینها را رصد می کنند. وحدت با تبلیغات صوری بدست نمی آید اقدامات عملی می خواهد و زمینه های وسیع فرهنگی.

www.ulkamiz.ir

 

 

 

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا