اخبار

استاد عنصری: آموزش زبان قومی یک حق است

پابگاه خبری اولکامیز – موسسه فرهنگی مطبوعاتی ترکمن دیار گلستان در آخرین شب سال  گذشته نشست دوم خود را برگزار کرد. سخنران این نشست استاد عنصری بود که در مورد داستان های کلاسیک ترکمنی سخن گفت.

بخشی از این نشست به پرسش و پاسخ اختصاص داشت. حاضرین در جلسه در پایان سخنرانی عنصری مرتبط با محتوای سخن ایشان پرسش‌هایی را طرح کردند که سخنران در پاسخ توضیحاتی روشن کننده اظهار داشت. احمد مرادپور در ارتباط با آموزش زبان مادری این پرسش را مطرح کرد: دکتر شفیعی کدکنی از بزرگان ادبیات فارسی بر این عقیده  هستند که اقوام ایرانی که خواستار آموزش به زبان قومی‌شان هستند آثار ادبی ارزشمندی که بتواند با آثار ادب فارسی هماوردی کند را دارا نیستند.

شما در این‌باره چه نظری دارید؟

استاد عنصری در پاسخ به این سؤال چنین توضیح داد :
ببینید در ارتباط با خواست ( آموزش به زبان مادری ) یک نکته‌ی اساسی وجود دارد و آن این که این مورد در یک اصل از قانون اساسی جمهوری اسلامی آمده و به عنوان یک ( حق قانونی ) از طرف قانونگذار به رسمیت شناخته شده است. در این هیچ شبهه‌ای یا تشکیکی نمی‌توان کرد . ولی ممکن است افرادی که مخالف اجرای این قانون باشند از دو طریق وارد عمل شوند تا حداقل بتوانند مسأله را لوث کنند:
1 – اشخاصی که با استناد به بحث های حقوقی سعی در ارائه‌ی تفسیرها و برداشتهایی خلاف مقصود قانونگذار و فهم عمومی کنند. و از این طریق تشکیک ایجاد کنند.
2 – اشخاصی هم صرفا نظر به بعض باورهای خودبزرگبینانه سعی در تحقیر ظرفیت‌های زبانی و ادبی اقوام داشته باشند.

معتقدم این برخورد بسیار سخیف و به دور از اخلاق بزرگی است. نوع برخورد آن آقایی که شما از ایشان نقل قول کردید را من در دسته‌ی دوم منظور می‌کنم. چرا که در این خصوص اساسا موضوع مقایسه و ارزشگذاری میراث ادبی دو ملت یا قوم مطرح نیست. خیلی ساده اقوام می‌خواهند برای بچه‌های خود به زبان مادری‌شان درس بدهند. همین . اینجا دیگر طرح مقایسه و ارزشگذاری دو زبان و میراث ادبی آنها به بیراه بردن یک بحث حقوقی است.

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا