پایگاه خبری اولکامیز- چهارم شعبان ( مرد آی ) مصادف است با سالروز رحلت فقیه و متکلم و استاد علم کلام نعمان بن ثابت پایه گذار مذهب حنفی که بیشترین پیروان را در بین مذاهب چهارگانه اهل سنت داشته، بیشتر در کشور های آسیای میانه،ترکیه،افغانستان،پاکستان ،چین و از جمله ایران ساکن هستند.
تولد این عالم جهان اسلام در اول ذیحجه سال هشتاد ه ق و در شهر کوفه در زمان خلافت عبد الملک بن مروان صورت گرفت او از کودکی زیرک و در بسیاری از امور برتر از دیگران زمانه ی خود بود در زمان حیات خود به تعداد ۷۰۰۰ ختم قرآن نموده و ۵۵ مرتبه به حج مشرف شدند که یکی از بزگترین افتخارات و فضائل ایشان اقامه ی دو رکعت نماز در خانه ی کعبه بود که طی همان دو رکعت قران کریم را ختم نمودند و بنا به روایت پس از اقامه عبارت زیر به وی الهام میگردد : (ما شماو تابعین شما را تا روز قیامت که تابع مذهب تو باشند مغفرت کردیم )
ایشان یکی از بزگترین مجتهدین عصر خود بودند و بدین سبب مذهب حنفی در تمام عالم از غرب و شرق بین عرب و عجم گسترش یافته است.
رحلت وی در چهارم شعبان ۱۵۰ه ق در زمان امیری جعفر دوانیقی خلیفه عباسی در سن ۷۰ سالگی صورت گرفته و مقبره و زیارتگاه او در محله الا عظمیه بغداد کشور عراق قرار دارد .
القاب او عبارت اند از امام اعظم،سراج امت و ابو حنیفه (ابو المله الحنیفه) یعنی صاحب مذهب و طریقت راستی و صداقت .
از خصوصیات او صراحت و تهور و بی باکی در صدور فتاوی بوده است .
از کتاب های او میتوان به فقه الاکبر ،العالم و المتعلم اشاره کرد .
گرد آورنده نعمت الله نبوی زاده
www.ulkamiz.ir