مطالب ویژه

توصیه مهم دکتر نظری به جوانان و علاقمندان ترکمن صحرا

مدافعین پرشور حریم مردم ترکمن صحرا خویشتندار باشند

پایگاه خبری اولکامیز- لطیف ایزدی : به مناسبت فرا رسیدن ایام تعطیلات نوروزی و فرصت کتابخوانی برای علاقمندان که تعداد آنها روز به روز کاهش می یابد از دکتر محمد نظری درخواست کردیم کتابی را برای کاربران معرفی کرده و به اشتراک بگذارد.

وی که بیش از یک دهه از همراهان اندیشمند و اهل نظر و قلم سایت اولکامیز به شمار می رود در پاسخ به این پرسش ، دو توصیه ی مهم و جدی را خطاب به جوانان صدیق دق و دوستداران شفیق ترکمن صحرا ابراز داشت که در این برهه زمانی می تواند سازنده و راهگشا باشد:

نخست: «مدافعین پرشور حریم مردم ترکمن صحرا» ، خویشتندار باشند.

ثانیاً : فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی به آشنایی با روشهای نظریه پردازی و ساخت تئوری همت گمارند.

این استاد دانشگاه که فوق دکترای مدیریت دارد در یادداشتی پربار و پرنکته نوشت :

با سلام. احتراما عطف به پرسشهای حضرتعالی درباره کتب مورد مطالعه در تعطیلات نوروزی۱۴۰۰ به استحضار میرساند.

الف:مقدمه: بخاطر رخداد ناگوار تعرض به دختران خردسال بی گناه ،  و آزردگی خاطر بابت این موضوع، حس پاسخ دادن به سوال را تاکنون نداشتم.

اینجانب مراتب ناراحتی خود از وقوع این رخداد تاسف بار را اعلام میدارم. از مسئولان ذیربط درخواست رسیدگی به تعرض غیرانسانی را دارم.

در عین حال از جوانان غیور و مدافعین پرشور حریم مردم ترکمن صحرا، درخواست خویشتنداری و پیگیری موضوع از مجاری قانونی را دارم.

جوانان پرشور بدانند که دشمنان و رقبای مردم ترکمن صحرا و شهر گنبد، دنبال توطئه علیه مردم نجیب ،شریف و وطن دوست ترکمن صحرا  و وحدت موجود بین آحاد جامعه هستند.

لطفا با خویشتنداری ، برنامه های خبیثانه دشمنان گنبد و ترکمن صحرا را ناکام بگذارید.  دشمنانی که با حیله و توطئه سرمایه اجتماعی عظیم مردم ترکمن صحرا در مبارزه علیه رژیم پهلوی (منجمله جنگ دو ساله با رضاشاه، قیام خونین عطاآباد….) را چوب حراج زدند.

جوانان بدانند راز پیشرفت ترکمن صحرا و استان گلستان، وحدت، امنیت ،کار و تلاش همدلانه با تمرکز بر بهبود محرومین و مستضعفین  بویژه در محور شمالی استان است.

ب: پاسخ به سوال درباره کتب مورد مطالعه:

۱- تحلیل پدیده ها احتیاج به تئوری و نظریه دارد،لذا عموم دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری نیازمند آشنایی با روش شناسی نظریه پردازی هستند، لذا یکی از حوزه های مطالعاتی مورد علاقه اینجانب، حوزه نظریه پردازی بوده است.

۲- با توجه به یک وبینار بین المللی پیش رو در زمینه تئوری پردازی درهفته آخر فروردین ۱۴۰۰ (هنری مینتزبرگ ،نظریه پرداز مشهور حوزه مدیریت) تصمیم به مطالعه  و مرور کتب مرتبط با نظریه پردازی گرفته شد.

۳- نخستین کتابی که مورد مطالعه قرار گرفت،کتاب« من چگونه تئوری پردازی میکنم»، نوشته هنری مینتزبرگ است. وی در این کتاب شیوه خاص خود در مشاهده پدیده ها، تحلیل سازمانها و شیوه تئوری پردازی را تشریح می‌کند. بنظر می‌رسد رویکرد نظریه پردازی مینتزبرگ متفاوت از رویکرد کمی و مقداری تئوری پردازی حاکم بر حوزه های علمی باشد.

۴- کتاب دوم مدنظر ، روش شناسی نظریه پردازی، نوشته اندرو ون دی ون است .در این کتاب به مباحثی نظیر دانش پژوهی مشارکت جویانه،فلسفه علم دانش پژوهی مشارکت جویانه،فرموله کردن مسئله،ساخت نظریه ….‌پرداخته شده است.

۵- کتاب دیگر،  نظریه پردازی،مبانی و روش شناسی ها، نوشته دکتر حسن دانایی فرد است. در این کتاب سیر تحول پژوهش نظریه،جهان شناسی نظریه پردازی، فهم پارادایم، پارادایم های رقیب در علم سازمان و مدیریت، تاملی بر نظریه….مورد بررسی قرار گرفته است.

۶- نکته کلیدی ،بحث مزبور آن است که برای نظریه پردازی دو مهارت لازم است، نخست دانش و تخصص درباره حوزه خاص (مثلاً تخصص در علم اقتصاد، یا علوم اجتماعی، مدیریت،. .) دوم، آشنایی با فنون و الگوهای نظریه پردازی در حوزه اقتصاد، مدیریت،….

۷- ولی گاها دیده میشود افرادی دوره دکترای خود را به اتمام رسانده اند(کسب دانش تخصصی) ولی با رویکردهای ارایه نظریه پردازی (دانش ساخت تئوری) آشنایی ندارند.

۸- حکایت دیگر، ارایه نظریه اقتصادی، مدیریتی،…توسط کسانی است که نه دانش تخصصی لازمه را دارند و نه مهارت نظریه پردازی را. اینگونه میشود که بدون دانش کافی دوگانه مدنظر برای شهر ، استان… مدل توسعه  ارایه میکنند. یا نظریه پیشرفت ارایه کرده، نسخه می پیچند و شرایط ناگواری را دربازه زمانی بلند مدت رقم می‌زنند.

۹- اینجانب به فارغ‌التحصیلان مقاطع تحصیلی تکمیلی و علاقمندان توسعه استان گلستان و ترکمن صحرا، آشنایی با روشهای نظریه پردازی و ساخت تئوری را توصیه می کنم.

با این مهارت، ما با چالش‌ها و مشکلات و برنامه‌های توسعه  با رویکرد علمی و کارآمدتری روبرو خواهیم شد و بهتر مسائل را تحلیل نموده و راهکارهای بهتری را پیشنهاد خواهیم نمود. / جمعه ششم فروردین ۱۴۰۰

www.ulkamiz.ir

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. سلام و عرض ادب و احترام، و سپاس از دوست فرهیخته جناب آقای دکتر نظری گرامی ، نوشته و یادداشت وزینی است .
    اصولاً ، یکی از خصلت های تئوری پردازان این است که آنان ، ” از کنار استعاره‌ها و داستان‌ها، ساده نمی­ گذرند، در واقع ،شکارچی ایده‌ها هستند. ایده­ های خوب را روی هوا می­زنند، بر طاقچه می گذارند تا در زمان و شرایط مناسب از آن استفاده کنند.
    … ویژگی خاص آن‌ها سبکی از بیان است که به انکشاف حقیقت می­ انجامد؛ این ویژگی ذاتی هنر است، به قول هایدگر: «ویژگی ذاتی هنر، زیبایی آفرینی نیست، بلکه هنر، حقیقت آفرین است. حقیقت به معنای تطابق با واقعیت نیست؛ حقیقت، ظهور و انکشاف وجود است» از این رو ، تئوری پردازی مانند نویسندگی، شاعری و نقاشی یک هنر است و باز به قول هایدگر «هر هنری نوعی زبان است که وجود، در آن به سخن درمی آید و از پنهان به گشودگی می رسد، در این زمانه تنگدستی ، که انسان با بهره‌گیری از تکنولوژی مدرن، انسانیتش در حد سیطره بر طبیعت تنزل یافته، هنر تنها راه رهایی از بحران مدرنیته است» لذا که تئوری پردازی به این معنا نیاز مبرم دنیای امروز ما و کشور ماست. اکنون این سوال اساسی مطرح می‌شود که در دانشکده­ های علوم اجتماعی و انسانی ما، هنرمند پرورش داده می­شود یا صرفاً ماشین تولید گزارش‌های تحقیق؟ “

    1. سلام استاد قرنجیک بابت ارسال نظرات منطقی و جامعتون سپاسگزارم درخواست دارم اینگونه نظزات را به پی تلگرامم نیز بفرستین تا علاوه بر سایت در کانال نیز درج شود جهت استفاده بهتر کاربران. با تشکر لطیف ایزدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا