مطالب ویژه

درنگی بر مزار مسکین قلیچ شاعر بزرگ ترکمن

پایگاه تحلیلی خبری اولکامیز –  آنا محمد بیات ، خبرنگار : آرامگاه مسکین قلیچ شاعر نامدار ترکمن در شرق ترکمن صحرا و در شهرستان کلاله قرار دارد. مطلع شدیم که یک نیکوکار گمنام بخشی از اطراف آرامگاه مسکین قلیچ را به خاطر جلوگیری از تخریب آرامگاه شاعر خریداری کرده اند.

کاظم خوجه و مسکین قلیچ شاعر کلاسیک ترکمن تنها قبوری هستند که در آرامگاه کاظم خوجه دارای هویت می باشند ، بقیه زمین آرامستان توسط مهاجرین از استانهای شرق کشور که برای دهقانی به آن دیار آمده اند تبدیل به روستا شده است.

زمانی نه چندان دور قبرستان کاظم خوجه محل دفن متوفی های روستائیان ترکمن نشین: گونیلی، حاج اسن، یکه هوز و….. بوده است که متاسفانه اکنون آرامگاه بزرگ روستاهای ترکمن نشین محل اسکان مهاجرین سیستانی شده است.

آرامگاه شاعر کلاسیک ترکمن در کاظم خوجه در ۲۰ کیلومتری شرق شهر کلاله واقع میباشد آرامگاه بنام کاظم خوجه یکی از شخصیتهای مذهبی و مورد احترام ترکمنهاست.

حدودا ۱۱۰سال پیش مسکین قلیچ در آن مکان آرام میگیرد در زمان فوت ملا مسکین قلیچ بنا به روایت بزرگان محل بیش از ۶۰ سال  سن داشته است شاعر نامی ترکمن در خیوه و بخارا تحصیل کرده و دیوان اشعار وی قبل و بعد از انقلاب توسط انتشارات قابوس به همت مرحوم حاج مراد دوردی قاضی چاپ و بین دوستداران آن شاعر گرانقدر توضیح میشود.

حدودا ۲۴ سال پیش به همت اهل قلم شهرستان کلاله جایگاه ابدی مسکین قلیچ بازسازی گردید متاسفانه در همان مکان ساکنین غیربومی دامداری احداث کرده اند که مورد اعتراض اهالی بومی قرار گرفت.

خوشبختانه حدودا یک سال پیش تقریبا هزار متر مربع اطراف قبور شاعر صاحب سبک ترکمن توسط شخصی گمنام از متخلفین و متجاوزین به آرامگاه خربداری و اطراف آن فنس کشی شده است، البته بعضی از کسانی که آرامگاه بومیان ترکمن را تصاحب کرده اند اذاعان میدارند: افرادی از اهل خانواده که در قبرستان مسکن گزیدند دچار امراض روحی شده اند ولی اعلام میدارند ملک یاد شده را با قیمت روز واگذار خواهند کرد!!؟؟

شایان ذکر است کاظم خوجه از طایفه خوجه و شاعر مسکین قلیچ از طایفه آتا بوده و بین ترکمنهای اهل سنت مورد احترام می باشند. ۱۴۰۰/۷/۴

www.ulkamiz.ir

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. درود بر آن خیری که زمین آرامگاه مسکین قیلیچ را خریداری کرده است.
    البته زمینهای ترکمنها در اول انقلاب توسط ستاد خلق ترکمن بین ترکمن و سیستانی‌ها به مساوات تقسیم شد و بدینگونه برادران سیستانی نیز در ترکمنصحرا صاحب زمین شدند.
    از ماست که بر ماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا