تورکمن صحرا

حفظ زبان مادری حفظ فرهنگ و اصالت است

پایگاه خبری تحلیلی اولکامیز- مجید گل چشمه * : موسیقی سنتی تورکمنی همواره مورد علاقه بنده بوده اما در ارتباط برقرار کردن با آن بارها دچار مشکل شدم. روزی در حالیکه به این موسیقی گوش می دادم، ناگهان به ذهنم خطور کرد که چقدر خوب بود که در مراسمات عروسی و شعر خوانی و هر نوع مراسمی که در آن موسیقی سنتی تورکمنی نواخته می شود یک رونوشت یا کپی از شعر خواننده یا شاعر بین حضّار و مخصوصا جوانان و نوجوانان پخش شود. زیرا که بسیاری از جوانان معنی برخی کلمات را نمی دانند یا در برخی اوقات اشعار خواننده درست  شنیده نمی شود، که باعث می گردد از مجالس لذت کافی نبریم.

و چقدر خوب می شد که در همان رونوشت ها و در پایین صفحه معنی کلماتی که امروزه در زبان محاوره ایی ترکمن استفاده نمی شود را بصورت پی نوشت، نوشته شود تا همه بتوانند شعر و موسیقی را بطور کامل درک کنند و لذت ببرند.

امروزه جوانان از موسیقی سنتی تورکمنی فاصله زیادی گرفتند شاید با این کار بسیاری از جوانان به سمت موسیقی سنتی جذب شوند.

از طرف دیگر، امروزه که عصر ارتباطات می باشد و این ارتباطات بیشتر از طریق تلفن همراه، کامپیوتر به وقوع میپوندد، جوانان تا حدودی از افراد کهنسال که تاریخ زنده هستند به دلیل نا آشنایی آنها با شبکه های اجتماعی، فاصله گرفته اند که این موضوع باعث شده زبان محاوره ای ما روبه نابودی رود.

بنده زمانی که مادر بزرگم درقید حیات بود خیلی از کلماتی که امروزه در زبان محاوره ای استفاده نمی شود را یاد گرفتم ولی خب هنوز کلمات زیادی وجود دارد که آنها را یاد نگرفته ام.

به همین دلیل پیشنهاد می کنم کانال هایی در تلگرام و پیج هایی در اینستاگرام و کلا فضای مجازی راه اندازی شود تا کلماتی که امروزه در زبان محاوره ایی تورکمنی استفاده نمی شود و متاسفانه کلمات فارسی جای آنها را گرفته است آموزش داده شود و نه تنها کلمات بلکه ضرب المثل ها، داستان ها و هر مورد دیگری که به فرهنگ تورکمن مربوط می شود آموزش داده شود.

زیرا امروزه جوانان از جمله خود من کمتر به کتاب، مقاله و روزنامه علاقه مند هستیم و بیشتر زمان خود را  به فضای مجازی اختصاص می دهیم. پس شاید فرهنگ سازی در فضای مجازی ثمره بهتری خواهد داد. چون اگر این کار ها انجام نشود زبان تورکمنی رو به نابودی خواهد رفت.   *دانشجو

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا