دربارهی کتابخوانی

پایگاه خبری اولکامیز- استاد آنا دوردی عنصری : در اینکه امر مطالعهی کتاب همیشه و در همهحال باید یادآوری و توصیه شود تردیدی نیست. اما اینکه کتابخوانی موکول و مشروط به فراهم آمدن شرائطی گردد نیز درست نیست. اساسا تلاش در جهت هدفگذاری برای < عادت کردن به مطالعه > باید در دستور کار قرار گیرد.
برای تبدیل کتابخوانی به < عادت ثانویه > در افراد، باید از سنین کودکی برنامهریزی شود. در انجام این امر مهم نیز پیش از هر نهاد و سازمانی، نهاد خانواده باید پیشقدم شود. زیرا که خانواده در حکم قلب جامعه است. بگذریم .
امر مطالعه ، دو گونه است:
* مطالعه عمومی
* مطالعه تخصصی
مطالعه تخصصی گونهای از مطالعه است که یک متخصص در رشتهی تخصصی خود مستمرا و طبق برنامه پیش میبَرَد. یک جامعهشناس، یک فیلسوف، یک پزشک یک مورخ و…نیاز به مطالعه مداوم در رشته تخصصی خود دارد.
مطالعه عمومی اما نقطه عزیمت مطالعه تخصصی است.در عین اینکه دایرهی شمولیت آن بسیار گستردهتر است و از این رو بسیار حائز اهمیت.
بر این گمانام که پیشنهاد جناب ایزدیِ عزیز نیز بیشتر متوجه گونهی مطالعه عمومی است. مطالعه عمومی در دو حیطهی :
* مسائل و موضوعات ملی
* مسائل و موضوعات بومی
باید برنامهریزی شود. این زمینهی مطالعاتی را من به دو بخش تفکیک میکنم:
* یکم – بخش مطالعات ایرانشناسی
* دوم – بخش مطالعات بومی با صفت ترکمنی
در بخش مطالعات ایرانشناسی، من مطالعه کتاب < ایران بین دو انقلاب > نوشته یرواند آبراهامیان را پیشنهاد میکنم.
با هدف آشنایی با مسائل و موضوعات ملی. در بخش مطالعات بومی نیز مطالعه رمانهای نویسندگان ترکمن را پیشنهاد میکنم.
با هدف آشنایی با مسائل بومی ترکمنصحرا . مانند رمان < دایره سرخ > نوشته عبدالرحمان اونق.
و کتاب مجموعه داستان < نیسوار > نوشته داستاننویس با استعداد ترکمن خانم نعیمه میرزاعلی.
از میان کتابهای پژوهشی مرتبط با مسائل و موضوعات ترکمنصحرا نیز کتاب پیشنهادیام ( غبار صحرا ) نوشته احمد خواجهنژاد محقق گرگانی است.
www.ulkamiz.ir