
پایگاه خبری تحلیلی اولکامیز- رجب محمد آخوند کسلخه : موطن اصلی ، ولادت و نسب :
استاد رحمان قلی ایشان آخوندی در سال ۱۲۹۳ در روستای سرسبز و حاشیه جنگل کسرپیشکمر در خانواده کاملا مذهـبی و اهل علم و تقوی متولد شد و اســتاد فرزند عــیدمحمد آخوند فــرزند نوری ملا فــرزند نوروزملا فـــرزند علی قلی ایشان از طایفه یمرلی می باشد.
خانواده استاد :
خانواده استاد از کشور ترکمنستان به ایران مهاجرت کرده و درمنطقه گوگلان ساکن شده و به فعالیتهای دینی از قبیل امامت مسجد و آموزش قرآن و احکام و تربیت حافظان مشغول بوده است و پدر بزرگوار استاد یکی از عالمان منطقه بوده و از احترام خاصی در میان مردم برخوردار بوده است.
دوران تحصیلات و اساتید :
استاد دوران کودکی خود را نزد خانواده بوده و از همان دوران آموزش دینی خود را از پدر بزرگوارش شروع کرده و روخوانی قرآن و کتابهای مقدماتی را خوانده و درسال ۱۳۱۳ پدر بزرگوار استاد دارفانی را وداع گفته است (روحش شاد) و استاد برای ادامه تحصیل و تکمیل دروسش به بخارای شریف مشرف شده و درمدت ۳ سال دروس خود را کامل کرده و به ایران باز می گردد.
دوران بعد از فارغ التحصیل و فعالیتهای دینی :
استاد بعد از تکمیل دروس دینی خود مشغول به فعالیتهای دینی از قبیل تعلیم قرآن و احکام و توجه خاص به تربیت حافظان قرآن در منطقه می باشد و چندین حافظان و طالبان را تحویل جامعه داده از جمله
۱- قاری مشهور شیخ مرادقاری قاسمی از روستای آمان خوجه
۲- عبدالرحمان قاری از روستای کنگور
۳- ابراهیم قاری از روستای کسر پیشکمر
۴- ارازقلی قاری از روستای کورک
۵- یوسف قاری نیازی از گنبد
۶- آمان طواق قاری دیبائی از گنبد
۷ – محمد قاری از روستای ترجنلی
۸- کریم قاری از روستای کسر پیشکمر
۹- عبدالغفار قاری عطاگوزلی از گنبد
۱۰- بایرام گلدی قاری قلی دوخت از روستای پیشکمر
۱۱- تاج مراد قاری از روستای کوسه و چندین حافظان دیگر
استاد علاوه بر تدریس در امر صلح وسازش منطقه نقش بسیار موثری داشته و حتی چندین مورد قتل و درگیری قبیله ای و طائفه ای را با وساطت صلح و آشتی داده است و استاد در منطقه احترام خاصی در میان عموم مردم داشته و مردم خواسته و پیشنهاد استاد را رد نمی کرده اند.
استاد چندین انسانهای نابینا و بی سرپرست و یتیمان را سرپرستی کرده و تمام مخارج آنها را تقبل کرده و آموزش دینی داده وبعداز فارغ التحصیلی خود آنها بعنوان حافظان و امامان جماعت در روستاها فعالیت کرده و چندین شاگردان را تربیت کرده اند از جمله آنها ۱- شیخ مرادقاری ۲- تاج محمد قاری ۳- ارازقلی قاری و غیره . . . می باشند.
استاد در سال ۱۳۵۶ در ۶۳ سالگی دارفانی را وداع گفته است ،روحش شاد و راهش مستدام باد.آمین.
ازدواج و حاصل آن:
استاد در عمر پربرکت خویش چهار بار ازدواج کرده و حاصل آن ۳پسر و ۱۲ دختر میباشد و نام پسران ۱- جعفرآخوند آخوندی تحصیل کرده حوزه و شاگرد استاد کریم بردی آخوند احمدی ۲- محمد رحیم آخوند آخوندی تحصیل کرده حوزه و شاگرد استاد کریم بردی آخوند احمدی ۳- نورمحمدآخوندی کشاورز و شغل آزاد.
تمام فرزندان استاد ازدواج کرده و تشکیل خانواده داده اند.
سفرهای خارجی:
استاد جهت تحصیلات ۳سال در بخارای شریف بوده و چندین بار جهت ادای فریضه حج سفر به خانه خدا کرده است.
دوران بعد از رحلت استاد:
بعد از وفات استاد، محمد رحیم ایشان کارهای پدر را به عهده گرفته و رسما فعالیت خود را آغاز کرده و تا به امروز ادامه داده و رحیم ایشان بعد از فارغ التحصیل دامادشان استاد آنه محمد آخوند شاکری با کمک و مدیریت استاد شاکری جان تازه ای به حوزه بخشیده اند و تربیت طلاب به عهده استاد شاکری و تربیت حافظان به عهده جبار قاری نوه (رحمان قلی ایشان) بوده و تا امروز چندین آخوند و حافظان تحویل جامعه شده است.
درحال حاضر ۳۰نفر به صورت شبانه روزی مشغول حفظ قرآن و آموزش دینی می باشند. و هرساله کلاس های مکاتب ترم تابستان بیش از ۱۰۰نفر دانش آموز بصورت شبانه روزی آموزش می بینند.
یکی از بارزترین خصوصیات این حوزه ختم کامل قرآن در ماه مبارک رمضان از دوران عیدمحمدآخوند و استاد رحمان قلی ایشان تا به امروز ساری و جاری می باشد و حوزه علمیه رحمانیه جزو قدیمترین مراکز علوم دینی منطقه بشمار می رود.
درحال حاضر نوادگان دختر استاد برای خواهران روستا کلاس های آموزش قرآن دایر کرده و مشغول به فعالیت می باشند و اکنون رحیم ایشان در ۶۵ سالگی و استاد شاکری در ۶۰ سالگی واز خداوند متعال آرزوی سلامتی به این خادمان دینی را مسئلت داریم . والسلام.
www.ulkamiz.ir