تاملی بر یک خبر
پایگاه خبری اولکامیز- لطیف ایزدی * : شنبه نوزدهم مهر ۹۹ خبری کوتاه با تیتر ( عذرخواهی مدیر کل صدا وسیمای مرکز استان کردستان از علمای اهل سنت ) در صفحه ی سه روزنامه ایران منتشر گردید که یک گام رو به جلو و مثبت بود .
این خبر که در فضای مجازی هم انعکاس یافت برایم قابل تامل بود. ماجرا از این است که در تابستان اخیر به مناسبت شهادت سردار شهیدان برنامه ای در صدا و سیمای مرکز کردستان پخش گردید که باعث جریحه دارشدن احساسات دینی جامعه اهل سنت استان کردستان شد، در پی آن مدیر کل صدا و سیمای مرکز کردستان البته با تاخیر در پیامی از عموم مردم متدین و انقلابی و نیز مقامات دینی و سیاسی استان عذرخواهی کرد.
با مشاهده ی این خبر، سه رویداد دیگر به ذهنم خطور کرد . درست دو هفته قبل از واقعه ی سنندج ، نظیر همین حرکت هم در دو شهر مشهد و گنبد به مناسبت غدیر خم رخ داد که احساسات اهل سنت را مکدر ساخت.
در پی آن در کلانشهر مشهد، رئیس شورای شهر این شهر مذهبی توریستی در اقدامی شایسته و مدبرانه از اهل سنت دلجویی کرد و پوزش خواست.
در گنبد نیز پارچه نوشته های زرد که حاوی جملات و عبارات اختلاف برانگیز و توهین آمیز بود در میادین شهر نصب گردید که پس از اعتراض در رسانه ها و افکار عمومی پس از چند روز برداشته شد ولی عوامل و متولیانش نامعلوم ماند و هیچ فرد یا گروه و نهاد و سازمان و . . . مسئولیت آن را بر عهده نگرفت و برخلاف کردستان و مشهد, عاملان آن از جامعه اهل سنت عذرخواهی نکردند. همچنین در جهت محکومیت آن از سوی ائمه جمعه تسنن و تشیع و شورای شهر گنبد و . . . هیچ واکنشی در رسانه ها منتشر نگردید.
عذرخواهی رسمی مدیر کل صدا و سیمای کردستان این سئوال را در ذهنم ایجاد کرد که چرا عاملان زرد نوشته های جنجالی و هتاکانه در گنبد نیز مثل سایر نقاط کشور، عذرخواهی نکردند؟!
پس از این اتفاقات، به مصداق شعر : هر دم از این باغ بری می رسد / تازه تر از تازه تری می رسد رویداد دیگری را در گنبد شاهد بودیم که البته مذهبی نبود و آن این بود که در پی بیان مشکلات و مطالبه گری جمعی از فعالین ترکمن صحرا از استاندار گلستان، در یکی از رسانه ها که البته قبلا نیز سابقه اهانت را در کارنامه خود دارد بار دیگر، برخی از فعالین اقوام به نژاد پرستی متهم شدند که نویسنده مطلب مذکور و صاحب رسانه تاکنون هیچ عذر و پوزشی نکرده اند!
هر چند عذرخواهی مدیر کل صدا و سیمای کردستان و دلجویی و پوزش طلبی رئیس شورای شهر مشهد و برداشته شدن پارچه های زرد در گنبد توسط مسئولین در نوع خود، گامی مثبت و همدلانه است ولی آنچه ضروری است که باید به شدت از هتاکی ها و افتراها دوری کنیم و بیش از گذشته به دنبال وحدت و همگرایی باشیم.
در گام دوم دوم انقلاب خواسته ی معقول این است که از نگاه ابزاری و شعارگونه به مسئله ی وحدت دوری کنیم. اخوت و مودت و عدالت را بصورت واقعی و عملی در جامعه محقق نماییم. احترام به اعتقادات و باورهای دینی و افکار و اندیشه های مختلف را از اوجب واجبات بدانیم و از هر نژاد و زبان مذهب و آیین که باشیم و در هر جایگاه و مقام و مسئولیتی که هستیم باید همگرایی را تقویت بخشیم و از واگرایی حذر کنیم.
*صاحب امتیاز و سردبیر اولکامیز
www.ulkamiz.ir