
پایگاه خبری تحلیلی اولکامیز- رجب محمد آخوند کسلخه : موطن اصلی ، ولادت و نسب :
شیخ مرادقاری فرزند قلیچ فرزند قاسم طایفه محترم خوجه که نسب استاد به حضـرت علی (ع) می رسد. استاد در سال ۱۲۸۹ در روســتای امان خوجه در خانواده فقیر و مذهبی متولد شد و استاد در سال ۱۳۷۳ هجری شمسی در سن ۸۴ سالگی دار فانی را وداع گفت .(روحش شاد).
دوران کودکی و بینایی :
استاد تا ۱۲ سالگی از نعمت بینایی کاملا برخوردار بوده و بعد به علت بیماری ماما ( آبله مرغان) از نعمت بینایی محروم شده است.
دوران بعد از تحصیلات:
استاد بعد از فارغ التحصیلی به روستای خود برمی گردد و اولین فعالیت دینی استاد مسجد بنا می کند و امامت روستا را بعهده می گیرد و کلاسهای مکاتب و حلقه حفظ دایر می کند و شب و روز تلاش می کند و چندین قاری و حافظ از دست استاد فارغ التحصیل می شوند از جمله :
۱- خدای بردی قاری دردی پور
۲- ایگدرقاری حقیقی
۳- عبدالرحیم قاری سمندر
۴- خوجه دردی قاری خانی
۵- عبدالرحمن قاری از کنگور
۶- شیرمراد قاری از کنگور
۷- حاجی محمد قاری از آق آباد
۸- خداقلی قاری از گنبد
۹- جماقاری (نابینا) از ملک علی تپه
و چندین جوان از روستاهای همجوار که روخوانی قرآن را یاد گرفته اند بیشمار می باشد و استاد تمام هزینه قاریان را در هنگام تحصیل بعهده داشته است .
نحوه امرار معاش :
استاد ۱۰هکتار زمین زراعی که در اصلاحات ارضی داده شده بود داشته و از طریق کشاورزی و دامداری زندگی نسبتا خوبی داشته و مانند انسانهای عادی بلکه بهتر چرخ زندگی را می چرخانید . استاد سه برادر بودند و تنها خودش از یک مادر و برادران دیگر از مادر دیگری بودند.
فعالیتهای دینی استاد:
استاد علاوه بر امامت و تدریس قرآن کریم در کارهای صلح و سازش بسیار فعال بود و علاوه بر آنها همیشه مردم را دعوت به امر به معروف و نهی از منکر سفارش می کرد و استاد یک مبارز تمام عیار بود و اصلا نمی گذاشت که غریبه ای به روستا مهاجرت کند و با فروش زمین به بیگانه مبارزه می کرد و استاد با مواد مخدر هم مبارزه می کرد و مردم را آگاه و هوشیار می کرد و استاد مرد خیر بود و کسانیکه نمی توانستند عروسی کنند برای آنها پول جمع می کرد و آنها را داماد می کرد. و چندین شاگردان استاد با کمک استاد داماد شده اند.
هنرهای استاد:
قامچی و اویان (افسار اسب) از چرم درست می کرد.
پاکی و چاقو درست می کرد.
کفاش ماهری بوده است .
ذوق شعری :
استاد یک دفتر شعر در خانه دارد و اکثر آنها را در زندان سروده است.لازم بذکر است که استاد با ارباب زمانه خود که می خواست ۱۰ هکتار زمین استاد را از چنگ استاد در بیاورد مبارزه کرده و ارباب زمانه با توطئه علیه استاد ، او را به زندان انداخته و استاد بعد از دو سال حبس آزاد شده است .
طبابت استاد:
استاد برای افراد مار زدگی و عنکبوت زدگی و عقرب و جن زدگی طبابت می کرد وآن ها را با دعاهای خواص می خواند و صد در صد مداوا می شد.
کرامت استاد :
بقول بعضی شاگردان استاد که همیشه در خدمت استاد بوده اند بعضی حالات واقوال استاد غیرعادی و پیشبینی هایی می کرد و اکنون آنها را آشکار می بینیم .و عروس استاد نقل می کند که به روستا برق آمد در همان لحظه گفت دیگر تمام کارهایتان برقی خواهد شد یعنی (جاروبرقی ، لباسشویی و . . . ) همه را پیش بینی کرده بود و اکنون ما آنها را یک به یک میبینیم.
ازدواج وحاصل آن :
استاد دو بار ازدواج کرده است .
از ازدواج اول هیچ فرزندی ندارد.
از ازدواج دومی ۳ دختر و یک پسر بنام دوردی حاجی قاسمی می باشد و اکنون استاد سه نوه پسر بنام های ۱- قربان محمد (دیپلم)۲- حاجی محمد (سیکل)۳- آنه محمد قاری (دیپلم) وحافظ کل قرآن و مدرس قران ومکتب در مسجد پدر بزرگ خویش می باشد.
آرزو های استاد :
استاد تمام آرزو هایش احیاء دین و ترویج اسلام وسلامتی جامعه بوده است واستاد آرزو داشت که به خانه خدا سفر کند ولی موفق نشد واما فرزنداستاد از طرف استاد حج تمتع را بجا آورده است (خدا قبول کند) و استاد دنیا را هیچ وپوچ می دانسته است.
از سخنان استاد :
مسجد را محکم و زیبا بسازید چون صاحب شخصی ندارد وزیبایی مسجد جماعت آن است و به نماز جماعت پایبند باشید.
زندان و فعالیت های استاد :
قبلا ذکر کردیم استاد با توطئه ارباب زمانه ۲ سال حبس می کشد ولی استاد زندان را غنیمت می شمارد ودر زندان جماعت پنج وعده نماز را کامل ادا کرده و علاوه بر آن حلقه تعلیم قرآن را آغاز کرده وروز به روز تعداد شاگردان استاد زیاد می شود و در طول ۲ سال چندین افراد قرآن را کامل یاد گرفتند و استاد وقت زیادی برای سرودن شعر هم پیدا می کند ودر نهایت مسئولین زندان به بیگناهی استاد یقین پیدا می کنند و استاد هیچ زمان و مکان بیکار نمی نشیند. روحش شاد.این است انسان واقعی.
لازم به ذکر است این مطلب طی مصاحبه اختصاصی با فرزند استاد :دوردی حاجی قاسمی (سر زمین شالی) در مورخه ۲۰/۴/۹۷ نوشته شده است.