فوتبال و انتخابات

پایگاه خبری اولکامیز- لطیف ایزدی : سه شنبه ۲۵ خرداد برای حضور در همایش ائتلاف بزرگ شهر و یا به تعبیری بهتر ائتلاف ۹ به مسجد حنفیه رفتم. در این ائتلاف نام هایی چون : عبداله حسین زاده – نورجان جعفری – سیف الدین سلطانی یلمه – بهروز محمد عرازی – احمد فرخ نیا – قیوم قورچایی – الیاس پورلی – ناهید تجا و عافیه دستمرد به چشم می خورد.
مسجد و حوزه علیمه حنفیه در یک مکان قرار دارند. یکی از مساجد و حوزه های قدیمی و فعال ترکمن صحرا ، با مناره ای زیبا و ساختمانی شکیل و مهندسی. حوزه ای قدیمی که یاداور مدارس علوم دینی بخارای شریف است. بانی این مسجد و حوزه سلطان محمد آخوند تحصیل کرده بخاراست.
در حیاط بزرگ پشت حوزه که مکان برگزاری همایش بود تعدادی از کودکان و نوجوانان و طلبه های کوچک با شور و شوق تمام سرگرم بازی فوتبال بودند. در آن لحظه یکی از بچه ها به تیم حریف گلی زد و گفت من سردار آزمونم. جالب اینجاست که مربی و داورشان یک روحانی بود.
پس از نماز عصر روی تختی که در حیاط مسجد قرار داشت نشستم. یکی از حاضرین که خودش را عطا دادا بازیار معرفی کرد مرا شناخت و گفت آقای ایزدی شما خبرنگارید. مطالب تان را می خوانم . وی در پاسخ به سئوالم در باره انتخابات شورای شهر اظهار داشت: تعدد ائتلاف ها و کاندیداها نگران کننده است. باید کاری کرد. قبل از اینکه از مردم انتطار داشته باشیم خود کاندیدا ها شایسته است به تجمیع برسند. الیته مردم از ائتلاف ها ، بهترین ها را چینش می کنند. یک مشکلی که هست در برخی محلات گنبد فقط به یک یا سه نفر رای می دهند و همه لیست را پر نمی کنند.
وی در باره ریاست جمهوری گفت در اذهان عمومی نام رئیسی بر سر زبانهاست ولی همتی را هم خیلی ها تعریف می کنند. با سخنان عظا دادا به یاد انتخابات سال ۷۶ افتادم که همه از ناطق نوری می گفتند ولی مردم به خاتمی رای دادند. این بار هم رقابت دو قطبی شده است و البته فضای مجازی به کمک کاندیداها رسیده است.
شب فرا می رسد و پرده سیاهش را بر روز می کشد. کم کم بر تعداد جمعیت بیشتر می شود . حضور زیاد دختران و زنان نقطه عطف مراسم بود. برخی از کاندیداها به همراه خانواده آمده بودند .در محیط مراسم صندلی چیده بودند.
ائتلاف ۹ را می توان ائتلاف ۷ + ۲ نامید دو نفرشان خانم بود و هفت نفرشان مرد. دو تن از مجریان خوب گنبد حمید نیک قوجق و امان قلی قزلجه هم برنامه را شروع کردند و کاندیداهای یکی پس از دیگری دغدغه های خود را بیان کردند. بازار خرید و فروش شیپور گرم بود. کودکان شیپور می خریدند و صدای شیپور از هر کران شنیده میشد.
کاندیداها غالبا با شعر شروع و با شعر نیر به پایان می رساندند و این مسئله به قول استاد عنصری بیانگر قدرت شعر در نفوذ کلام انسانها بود. سخنان کاندیداها با تشویق جمعیت حاضر همراه میشود و شور و نشاط افزون میشود.
پس از همایش ضیافت شام نیز برپا یود . این همایش حول و حوش ساعت ۱۱ شب به پایان رسید. به منزل که رسیدیم بازی فوتبال ایران – عراق تمام شده بود و کشورمان با تنها گل سردار پیروز میدان شد و به دور دوم مسابقات مقدمانی جام جهانی صعود کرد. سردار ستاره تیم ملی ، نام ترکمنها و پرچم ایران را به اهتزار در آورد و موجی از شادی و غرور را آفرید. آفرین بر این فرزند دلاور ترکمن.
دو باره به همراه خانواده بیرون آمدیم. در شهر گشتی زدیم . ستادهای کاندیداهای غیر ترکمن خلوت بود فقط یکی شلوغ بود و برنامه موسیقی داشت. جوانان دور ستاد حلقه زده بودند. اما از فلکه مرکزی تا برج فابوس قیامت بود. ستاد انتخاباتی ترکمن ها در این مسیر قرار داشت. ائتلاف ۹ در چهار راه وشمگیر. کمی آنطرفتر ستاد ۷ و روبروی آن آق یول نرسیده به چهار راه شریعتی هم عالم غوشار.
ستاد مصلحت توپاری هم در خیابان کاخ برپا بود. شور و شوق عجیبی در جلوی هر یک از ستادها حاکم بود. برنامه موسیقی و رقص خنجر برپا بود. صدای خوانندگان به گوش می رسید. گویی جشنی بر پا بود.
آن شب ساعت ۲ به منزل رسیدیم . شبی که فوتبال و انتخابات همگرایی خاصی پیدا کرده بود. شبی که سردار جوان تیزتک ترکمن صحرا قلب های ۸۰ میلیون ایرانی را شاد کرده بود. شبی که ترکمن صحرا به داشتن فرزندانی چون سردار آزمون ، صابر کاظمی و آرمان صالحی به خود می بالید. به این امید و آرزو که سردار های دیگری در عرصه های مختلف فرهنگی اجتماعی سیاسی هنری دینی بدرخشند و برای جامعه شادی ببخشند و انرژی مثبت بیافرینند. چنین باد.
www.ulkamiz.ir