یادداشت

ماجرای واکسن کوید ۱۹ 

پایگاه خبری اولکامیز- نورمحمد مرادی * : در حالیکه به سالگرد ظهور پاندمی کوید ۱۹ نزدیک می شویم که زمزمه هایی از تولید واکسن ایرانی به گوش میرسد که می تواند تنها روزنه و بارقه امید مردم باشد . زیرا برخلاف سایر کشورهای همسایه اراده ای برای خرید واکسن درکشور وجود ندارد . ویا حد اقل تا چند ماه آینده متصور نیست .

اما سوال اینجاست که آیا واکسن تولید داخل از استانداردهای کافی برخوردار خواهد بود یا نه به سرنوشت  کرونا یاب ساخت داخل دچار خواهد شد . ؟                         آیا اقبال عمومی را برای تزریق به همراه خواهد داشت ؟ ونکته مهمتر که آیا اساسا تولید خواهد شد ؟

البته در یک قرن اخیر کشور عزیزمان با همه گیریهایی مانند حصبه ، وبا , طاعون , اوریون , سل , وفلج اطفال دست و پنجه نرم کرده ، و موسسات داروسازی پاستور و رازی با تولید به موقع واکسن به نجات هم وطنان شتافته و مورد توجه و تشویق جهان قرار گرفته اند و از جایگاه وسابقه قابل احترام بین المللی برخوردارند .

اما درمواجه با کوید ۱۹ چرا این دو شرکت با سابقه خوش ۱۰۰ ساله کنار گذاشته شده اند و این مسولیت خطیر به شرکت داروسازی نوپای فارمد سپرده شده جای بحث و مناقشه است .

در مورد واکسن ایرانی که قرار است از لوله های آزمایشگاه این شرکت با سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان امام خارج شود ، اخبار ضد و نقیضی شنیده می شود که این واکسن را همان واکسن ساخت چین میدانند و یا خوشبینانه تر که ساخت و همکاری با شرکتهای چینی میدانند که امیدواریم هر آنچه که باشد منجر به ریشه کنی این ویروس منحوس شود .

اما دراین مورد که سلامت و جان مردم درمیان است انتظار میرفت که ایدئولوژی و سیاست های سودجویانه درمیان نباشد . که متاسفانه سلامت مردم نیز همانند معیشت شان به تحریم و اف ای تی اف و برجام گره خورده و هرروز شاهد از دست دادن عزیزان  و هم وطنمانمان هستیم .

*فعال رسانه از بجنورد

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا