مرگ چند نفر در آق قلا بر اثر مصرف الکل تقلبی / مدعی العموم ورود کند
پایگاه خبری اولکامیز- امان محمد خوجملی : چند روز پیش در رسانه ها اعلام شد سه نفردربیمارستان آل جلیل شهرستان آق قلا به دلیل مصرف مشروبات الکلی تقلبی و غیر استاندارد فوت کرده اند. اما در محافل خصوصی تعداد این قربانیان شش نفر اعلام شده است.
در دوران کرونا تلفات مصرف مشروبات الکلی تقلبی به هزاران نفر رسیده است. و در شرایط عادی هم بدون تلفات و خسارات نبوده است. مصرف مشروبات الکلی در طول تاریخ در میان همه جوامع بوده است.
چیزی که در میان انسانها طرفدار و مصرف کننده داشته باشد نمی شود آنرا نادیده گرفت. قدغن کردن هم راه حل مشکل نیست. کوبیدن حکم حرام شرعی بر پیشانی آنهم مشکلی را نمی کند. برای کاهش تلفات و ضررهای جسمی و بهداشتی آن از راههای علمی و حقوقی وارد شد.
اینکه مصرف مشروبات الکلی به سلامت انسانها ضرر دارد در آن هیچ شکی نیست و در علم پزشکی یک موضوع اثبات شده است. در کشورهایی که مصرف آن آزاد اعلام شده به معنای خوب بودن مصرف آن نیست.
به همین خاطر برای عدم مصرف آن محدودیت های زیادی از لحاظ حقوقی در نظر گرفته اند. مانند عدم فروش به جوانان زیر ۱۸ سال. رعایت ساعت فروش آن در شبها. مصرف آن در رستورانها به جای خیابان و محیط های باز. درنظر گرفتن مجازات شدید برای رانندگان مست در هنگام رانندگی. نظارت دقیق در تولید و استاندارد بودن آن. و راههایی از این قبیل. این محدودیتها نشان می دهد که بیشتر حکومتها مصرف آنرا از روی اکراه و اجبار پذیرفته اند.
راههایی را هم برای کنترل آن در نظر گرفته اند تا تلفات و ضررهای آنرا به حداقل برسانند. این مواجهه ای بسیار عاقلانه و منطقی با یک معضل و مشکلات اجتماعی است. انباشت تجربه هم به کاهش این مشکل کمک کرده است.
در ایران چون تولید و فروش و مصرف آن غیر شرعی وبه تبع آن غیر قانونی می باشد. هیچ نظارتی در تولید و فروش آن وجود ندارد. به این ترتیب خلاف کاران به راحتی می توانند با جان انسانها بازی بکنند. و باعث مرگ یا کور شدن صدها نفر از جوانان خلاق کشور شوند.
گفته می شود در مرگ این سه یا شش نفر در شهرستان آق قلا یک داروخانه ی دامپزشکی مقصر است. این داروخانه بوده الکل سفید تاریخ گذشته یا غیر استاندارد را به این افراد فروخته و باعث داغدار شدن چند خانوار شده است.
مدعی العموم یا دادستان آق قلا به این موضوع ورود کرده فروشنده ی خلافکار را شناسایی و به اتهام قتل عمد محاکمه و مجازات نماید. قوه قضائیه نباید تنها مصرف کننده را مقصر بداند چون یک ماده غیرقانونی را مورد استفاده قرار داده اند. جُرم و خطای عرضه کننده کمتر از مصرف کننده نیست. نباید به این موضوع از دید ارزشی نگریسته و جان قربانیان را بی ارزش بدانیم.
بهتر است به مصرف مشروبات الکلی مانند سیگار نگریسته شود. همان مقدار مصرف مشروبات الکلی به سلامت انسانها ضرر دارد مصرف دخانیات نیز ضرر دارد. اما آزاد بودن تولید و مصرف دخانیات باعث افزایش مصرف آن نشده است. به همان قیاس قبول کنیم که ممنوعیت مصرف مشروبات الکلی هم باعث کاهش مصرف آن نشده است. یا ممنوعیت تولید و توزیع و مصرف مواد مخدر هم یک نمونه گویا و مشهود است که جامعه ما چه وضعی دارد. دیگر وقت آن رسیده است به این نوع مشکلات تنها از منظر اجتماعی و علمی نگریسته شود. جامعه شناسان و روان شناسان و حقوقدانان کشور را برای حل آن از راههای قانونی بسیج کرد تا ضررهای آن سال بسال کاسته شود.
www.ulkamiz.ir