نکاتی در باره انتخابات حوزه غرب گلستان
نخست آنکه تصاویر برگزاری گردهماییهای انتخاباتی نشان میدهد فاصله فیزیکی و سایر تمهیدات بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیشتر کووید ۱۹ چندان رعایت نمیشود. این در حالی است که وضعیت فعلی برخی شهرها و مناطق آن حوزه انتخابیه رو به بهبود و در آستانه اعلام وضعیت سفید بوده است.
دیگر آن که به نظر میرسد دستکم برای مردم ترکمن آن حوزه انتخابیه فرصتی فراهم شده تا فارغ از قومیت، که همواره در آن حوزه مهمترین عامل موثر در انتخابات بوده، بتوانند صرفا براساس شایستگیها و برنامهها دست به انتخاب بزنند؛ البته اگر عامل موثر درونقومیِ طایفه و تیره و قبیله بگذارد.
نکته آخر، لزوم بازنگری در تقسیمات مربوط به حوزههای انتخابیه است. دید جمعیتشناختی و قومشناختی به این حوزه و حوزه مجاور (گرگان و آققلا) امکان تغییر مصلحانهای را پیش مینهد:
بهتر است بندرترکمن، آققلا و کمش دفه با هم یک حوزه انتخابیه را شکل دهند، و کردکوی و بندر گز در انتخابات به گرگان بپیوندند. فواید این کار بسیار است. کمشدن حساسیتهای قومی و امکان پدیدارشدن قشربندیهای سیاسی و اجتماعی درمیان ترکمنها از آن جمله است؛ ضمن اینکه مردمان آققلا از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون نتوانستهاند نمایندهای از درون بافت قومی خود به مجلس بفرستند و برخی مطالبات آنان، از این دوره به دوره دیگر منتقل میشود.
این نکته اخیر خود میتواند مجال بحثها و گفتوگوهای کارشناسی و منتقدانه باشد. از این رو، از صاحبنظران درخواست میکنم دیدگاههای خویش را در این زمینه به اشتراک بگذارند تا مایههای نظری کافی برای طرح موضوع در لایههای بالاتر سیاسی و تصمیمسازی کشور فراهم آید.
ناصرقلی سارلی
استاد دانشگاه و فعال اجتماعی
شما بهتره کار آموزشی را انجام. بدهید کار سیاسی به اهل فنش واگذاری.
سلام در این دوره از جلال ایری حمایت کردیم . مگر اهالی رسانه حق انتخاب و تبلیغ و تحلیل ندارند . می کوشیم امر آموزش و رسانه در کنار هم به پیش ببریم . این دو با هم مناقاتی ندارند .