نگاهی بر ثبت نام روحانیون ترکمن در انتخابات شهر و روستا

پایگاه خبری تحلیلی اولکامبز – ثبت نام انتخابات دوره ششم شورای شهر بایان رسیده و ثبت نام از داوطلبان شورای روستا تازه شروع شده است. در این دوره برای شورای شهر آق قلا ، کوموش دپه ، مراوه تپه چند تن از روحانیون به میدان آمده اند شاید در شهرهای دیگر هم حضور داشته باشند که هنوز اطلاعی در دست نیست ولی بی شک حضور طلاب و روحانیون اهل سنت در شوراهای روستاهای ترکمن صحرا به مراتب بیشتر از شهرهاست. در این باره از عثمان آخوند نظری یکی از همراهان معمم و اهل قلم اولکامیز سئوال نموده و از ایشان درخواست کردیم نقاط مثبت و منفی حضور روحانیون و طلاب ترکمن در انتخابات شورای شورای شهر و روستا را مورد ارزیابی قرار داده و دیدگاه خود را تشریح کند. این روحانی اهل سنت در پاسخ به پرسش اولکامیز مطلب ذیل را ارسال نمود که در پی می خوانید:
ثبت نام کردن حوزویان از آنجایی که به قرآن وحدیث آشنا هستند و حس مسئولیت پذیری شان نسبت به غیر حوزویان بیشتر است فکر میکنم خوب باشد چون خداوند در آیه ای میگه «انمایخشی الله من عباده العلماء» خدا ترسان در بین بندگان خدا قطعا علما هستند» ودر حدیثی هست که میگه« کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیته» هر یک از شما در برابر آن چیزی که به شما سپرده شده مسئولید.
ولی صرف مسئولیت پذیربودن کافی نیست سواد روز و اندک آگاهی اجتماعی سیاسی نیز لازم است چون در این دور زمانه آگاهی اجتماعی مردم بالاست و انتظارات وتوقعاتشان هم زیاداست بنابر این صرف امین وتقوا بودن کافی نیست و اتفاقا در این موقعیتی که کشور ما از لحاظ اقتصادی و سیاسی در وضعیت بدی قرار دارد و گرانی سال به سال به معیشت خانوار ها فشار میاورد وظیفه شوراها هم سنگین و سخت است . راستش من شورا های روستای خودمان را مقایسه میکنم از یک طرف مردم طلبکارند که چرا فلان کار انجام نمیگیرد و از طرفی دیگر دولت زیر فشار تحریم ظالمانه ، نمیتواند بودجهای بدهد آنوقت این شوراهای بنده خدا مورد عتاب مردم قرار میگیرند .
البته چون بنده روستا نشینم بیشتر، از حال و هوای شوراهای روستا ها می نویسم . یکی از وظایف و اتفاقا مهم ترین وظیفه شوراها ، کار فرهنگی و اعتماد سازی است . هر ماه جلسه ی عمومی مردمی برگزار نمایند و مردم را از عملکرد ماهیانه شان و برنامه های آینده شان آگاه سازند حتی با مردم به شور بنشینند و از مردم نظرسنجی نمایند و مردم را مشارکت دهند در طرحی که میخواهند اجرا نمایند .
خلاصه شفاف سازی نمایند که اگر اینکارها را انجام دهند اعتماد مردم به شوراها بیشتر خواهد بود و در جاهایی هم نیاز به خودیاری و مساعدت باشد همکاری خواهند کرد و عامل پیشرفت روستا خواهند بود . من فکر میکنم برای طرح و اجرای اینچنین برنامه هایی حوزویان بیشتر مؤثر باشند زیرا مردم ما بحمدلله بیشتر مذهبی هستند و حوزویان را فعلا قبول دارند در امور مذهبی نیز حوزویان آگاه ترند و اگر حوزویان بتوانند با استفاده از آیات و احادیث مربوط به اجتماع مردم را با خود همراه ساخته تحولی محل زندگی شان ایجاد نمایند نور علی نور خواهدبود ولی خدای ناکرده عکس اینهارا عمل نمایند جز بدنامی هیچ نخواهند داشت.
www.ulkamiz.ir