دکتر عیدمحمد بهلکه، مرد کوانتومی تورکمن
همیشه سعی کردم که به تورکمن و ایرانی بودنم افتخار بکنم

پایگاه خبری اولکامیز – لطیف ایزدی : دکتر عیدمحمد بهلکه معروف به عیدجان بهلکه متولد نوروز ۱۳۵۷ ، یکی از دبیران پرتلاش و کارآمد دبیرستان های گنبد که حضوری متفاوت و پر امید در مدارس دارد. او غالبا کلاه قدیمی ترکمنی بر سرش می گذارد که بسیار زیباست و هیبت خاصی به وی می دهد. دکتر بهلکه بچه ناب محله خالد نبی است و عرق خاصی به شهر و زادگاهش دارد. در باره مسائل روز نظر می دهد. نگاهی واقعی و انتقادی به مسائل اجتماعی و فرهنگی جامعه دارد. انسانی فرهیخته ، صریح و شفاف است که به توسعه و رشد و بالندگی کشورش می اندیشد. فردی مطالبه محور است و حق طلب است که پاسخگویی را اصل می داند. یک سال با وی در هنرستان سید قطب گنبد همکار بودم و با دوستانی چون مهندس شریف نافعی ، امین بهلکه زاده و . . . جمع صمیمانه ای داشتیم. دکتر بهلکه را سرشار از همدلی ، صفا و صمیمیت و شور و نشاط و عشق به وطن یافتم . با این فرهیخته گنبدی گفتگویی انجام دادیم که در پی می آید:
س – آقای دکتر از تحصیلات مقدماتی و تکمیلی خودتان صحبت کنید؟ چه شد که ادامه تحصیل دادید و به درجه دکترا نائل آمدید؟
در سال ۱۳۷۵ از دبیرستان مختومقلی فراغی گنبد کاووس دیپلم علوم تجربی گرفتم و در سال ۱۳۷۶ در رشته شیمی محض دانشگاه سیستان و بلوچستان قبول شدم. اون سال رتبه من در حدود ۳۰۰۰ شد. کنکور دو مرحلهای بود و مرحله دوم دروس ریاضی ، فیزیک و شیمی را بالای ۶۰ درصد زدم حیف که مرحله اول سه تا درس عمومی را زیر ۵۰ زدم مگر نه رتبه من عالی میشد و حتی پزشکی میتونستم قبول بشم.
به هر حال سال ۱۳۷۶ شیمی محض روزانه دانشگاه سیستان و بلوچستان که یکی از دانشگاههای قطب شیمی هست قبول شدم. اساتیدش عالی بودند و دانشگاه ما دانشجوی دکتری در ۴ گرایش میگرفتند. سال ۱۳۸۱ لیسانس شیمی محض ام را گرفتم و همان سال رفتم خدمت سربازی ، در دوران سربازی با رفیقم آقای رحمت الله رجب زاده اهل آق قلا آشنا شدم که ایشان هم شیمی محض خوانده بودند و بعد از آموزشی در رشته فوق لیسانس شیمی گرایش شیمی تجزیه دانشگاه خواجه نصیر تهران قبول شدند.
قبولی ایشان همانا و نوری که در دل من تابید منم گفتم باید در دانشگاه دوباره قبول بشم که این امر بعد از سربازی در سال ۱۳۸۶ رخ داد و در رشته شیمی گرایش شیمی فیزیک دانشگاه پیام نور کرمان قبول شدم و خدا خواست همان سال هم در اداره آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی شهرستان درمیان مشغول به کار شدم ، یعنی پیمانی استخدام شدم.
سال ۱۳۸۹ در رشته شیمی فیزیک با معدل ۱۷ و ۶۸ صدم در مقطع فوق لیسانس فارغ التحصیل شدم. سال ۱۳۹۱ به شهرستان گنبدکاووس منتقل شدم و دوباره در سال ۱۳۹۳ در مقطع دکتری شیمی فیزیک گرایش شیمی کوانتوم دانشگاه یزد قبول شدم و در حال حاضر در شرف دفاع از تز دکتری خویش هستم تحت عنوان مطالعه DFT جذب متانول بر روی نانولولههای کربنی دوپ شده با پلاتین ، پالادیم ، آلومینیوم ، بور و … و مقایسه آن با جذب متانول بر روی پلاتین و پالادیم. و یک مقاله ISI هم در این زمینه در مجله ELSEVIER چاپ کردم.
س – شما فرزند یکی از روحانیون شاخص منطقه هستید دیدگاه پدرتان نسبت به تحصیل در دانشگاه به ویژه علوم تجربی و ریاضی چگونه بود؟
بنده فرزند استاد خاتم آخوند بهلکه ، فرهنگی بازنشسته و از روحانیون واعظ و بنام گنبد کاووس هستم که ایشان هم نوه ایلی آخوند از مبارزان ترکمنستان علیه استعمار کمونیست لنین و استالینی هستند که با افتخار در گوگ دفه نزدیک آشغابات کنونی شهید شدند. پدر بنده بعلت اینکه خودشان فرهنگی هستند نسبت به ادامه تحصیل فرزندان خودشان و خویشاوندان خیلی اصرار داشته و دارند بطوریکه برادر مرحوم بنده هم فوق دیپلم مهندسی عمران از دانشگاه آزاد گنبد را داشتند و یکی از خواهرانم هم دیپلم علوم تجربی با معدل عالی دارند که متاسفانه ادامه تحصیل ندادند. پدر اینجانب بعلت اینکه از دوران طفولیت طعم تلخ یتیمی را چشیدهاند همواره به ادامه تحصیل فرزندان خود با دید مثبتی نگاه میکردند.
س – از رشته تحصبلی تان صحبت کنید چرا رشته شیمی را انتخاب کردید ؟
بنده به علت اینکه در دروس ریاضی و فیزیک و علی الخصوص شیمی در دوران دبیرستان تبحر خاصی داشتم به رشته شیمی محض و گرایش شیمی فیزیک که درسهای آن همهاش فیزیک هستند علاقمند شدم و ادامه تحصیل دادم.
س – تفاوت مقطع ارشد با دکترا را بیان کنید؟
تفاوت مقطع دکتری و ارشد در نحوه کارهای تحقیقاتی است که دانشجو انجام میدهد در مقطع دکتری تز دانشجو بنیادی و کاربردی تر هست
س – آقای دکتر یک سال با هم در هنرستان سید قطب گنبد همکار بودیم شما هر از گاهی با پوشش سنتی به مدرسه می آمدید دراین باره توضیح دهید این پوشش چه تاثیری به دانش آموزان دارد ؟
بنده با توجه اینکه لباسها و کلاههای تورکمنی ابهت خاصی میده به این نوع پوشش سنتی علاقمند شدم البته بنده همیشه سعی کردم که به تورکمن بودن و ایرانی بودن خودم افتخار بکنم . در مورد دانش آموزان هم این نوع پوشش تاثیرات مثبتی داشته بطوریکه آنها هم علاقمند به این نوع پوشش شدند و هدف واقعی ام این است که پوشش سنتی تورکمن صحرا را دوباره زنده کنم.
س – چه سخنی با دانشجویان جوان دارید که به دنبال ادامه تحصیل هستند ؟
بنده برای دانشجویان جوان این نصیحت دوستانه را میکنم که از ادامه تحصیل خود غافل نشوند و با فکرهای واهی و بیخودی خودشان را از درس خواندن سرد نکنند مثلا نگویند که ای بابا کار که نیست چرا درس بخوانم؟
س – عنوان دقیق دکترای شما چیست ؟ در باره تز دکترای خود توضیح دهید ؟ کی دفاع می کنید ؟
عنوان دقیق دکتری بنده مطالعه DFT ( نظریه تابعی چگالی ) جذب مولکول متانول بر روی نانولوله کربنی دوپ شده با پلاتین پالادیم آلومینیوم بور و … و مقایسه آن با جذب همین مولکول بر روی سطح پلاتین و پالادیم است . در واقع ما بر روی DMFC ها که به نوعی سلولهای سوختی بر پایه متانول هستند کار میکنیم و هدف نهایی آن جایگزینی این سنسورهای نانولولهای و متانول بجای بنزین است تا در آینده بتوان از سوختهای ترکیبی مثل متانول که سادهترین الکل هست بجای بنزین استفاده کرد.در مورد دفاع از تز هم انشاء الله به همین زودیها شیرینیاش را خوهید خورد.
س – به عنوان یک دبیر دبیرستان از مشکلات تدریس در شاد حرف بزنید ؟
اگر بخواهیم از مشکلات تدریس دروس علی الخصوص درس شیمی در شاد صحبت کنیم سخن بسیار است. یک نمونه آن کند بودن شاد هست که نمیشود فیلم با حجم زیاد در آن آپلود کرد. دیگر مشکل آن عدم برقراری ارتباط عالی بین مدرس و شاگردان است . یکی از مشکلات عدیده شاد هم این است که نظارتی بر روی آن نیست و باعث شده دانشآموزان روز به روز تنبل تر و تنبل تر شوند
س – آقای دکتر در پایان اگر صحبتی دارید مطرح کنید؟
سخن آخر این است که امیدوارم مطالبی را که اینجانب ارائه کردهام برای مخاطبین کانال اولکامیز ثمر بخش باشد و در انتها از شما آقای لطیف ایزدی بخاطر لطفی که به این جانب داشتهاید تشکر میکنم.
www.ulkamiz.ir
سلام.شماره ایشان رو دارید .همکلاسی ابتدایمونه خیلی دنبالش گشتم.
۰۹۱۱۳۱۸۲۸۶۱