مائده بهلکه مربی آشپزی و نان های ترکمنی

پایگاه خبری اولکامیز – عبدالرضا نظری، خبرنگار : یک روز بهاری خوب جهت تهیه گزارش به روستای بهلکه نفس، یکی از روستاهای ترکمن نشبن شهرستان علی اباد کتول رفتم با دهیار این روستا حمعه باشقره که درحال قدم زدن و گرفتن عکس از داخل روستا بودیم.
دهیار این روستا این دختر ترکمن اهل روستای بهلکه نفس را برایم معرفی کرد تا با وی گفتگو کنم.
او خود را مائده بهلکه فرزند عبدالحلیم معرفی کرد و گفت: متولد سال ۸۴ روستای بهلکه نفس می باشم. اکنون درحال حاضر مشغول به تحصیل در رشته کامپیوتر هستم.
به گفته دهیار روستا ، مهارت بسیار بالای وی در هنر آشپزی بخصوص انواع نان های سنتی اهالی روستا و منطقه را حیرت زده کرده است.
این دختر ترکمن در گفتگو با خبرنگار اولکامیز بیان کرد: به خاطر عشق و علاقه به آداب و سنن به ویژه پخت انواع نان های سنتی مثل اکمگ / قاتلمه / پوسق / فتیر / کیک / بوروک / جروک / و انواع کیک کلوجه پخت و به دوستداران و درخواست کنندگان این نوع نان ها را پخت ودراختیار مشتریان میگذارد.
به گفته این دختر ترکمن آشپزی و پختن انواع نان سنتی در حفط نگهداری آداب تاثیر گذار بوده و همچنین میتواند یک شغل آزاد و منبع درامد تبدیل شود.
این مربی جوان تاکید میکند آموختن و حرفه ای هر شغل علاقه و عشق به ان حرفه میداند.
وی تاکید میکند با توجه به علاقه ای که از دوران کودکی به پخت نان های سنتی علاقه مند شدم وپختن انواع نان های سنتی را از مادر و مادر بزرگم آموختم. چند تا از خاله های خودم در شهر گنبد به پخت نان سنتی مشغولند و من علاوه بر تحصیل و خواندن درس در اوقات فراغت به پخت انواع نان ها ی سنتی تا صنعتی در محل زندگیم مشغول میشوم.
این دختر ماهر به آشپزی و مسلط به پخت انواع نان های سنتی میگوید من تجربیات خودم را در رابطه با آشپزی تا پخت نان های سنتی در اختیار علاقمندان مبگزارم بطوریکه از طریق فصای مجازی توانستم ۱۵ نفر از هم سن سال های خودم در داخل روستا و یا روستاهای همجوار اموزش بدهم .
وی تاکید می کند: متاسفانه به خاطر راحتی و سهل الوصول و دست یافتن سریع مردم به خرید انواع نان صنعتی روی میاورند نان ها و کیک های سنتی هیچگونه مواد نگهدارنده در آنها استفاده نمیشود. مواد اولیه پخت نان وکیک های سنتی از مواد طبیعی و ارگانبک می باشد.
وی در ادامه می گوید باید آشپزی را از کودکی باید آموخت چون هر خانه به یک آشپز ماهر تا نبمه ماهر نیاز دارد تا عذای مناسب و مفید سر سفره را حاضر کند.
مائده بهلکه در پایان مصاحبه ضمن تقدیر تشکر از اهالی رسانه به خاطر پرداختن به موضوع نان های وکیک سنتی در فرهنگ ترکمن از خبرنگاران و مدیران پایگاهای خبری تقدیر و تشکر کرد.
www.ulkamiz.ir
غلط املایی در نوشته وجود داره
اسم پدرم عبدالحلیم هستش
سلام اصلاح شد
اقای ایزدی . التماس تفکر برای این پذیرش این گزارش مشابه سفارش اگهی بازرگانی . سبحان الله
سلام این مطلب آگهی تبلیغاتی نبود. همکارمان آقاثی نظری تهیه کرده بودند که در اولکامیز منتشر کردیم.
سلام علیکم . پدرت حاج مجید ایزدی من را خوب می شناسد . گرفتن اگهی تجارتی حق مسلم اصحاب رسانه است اما برای من که خودم بهلکه هستم و بیشتر عمرم در روستا گذشته به دختری با این سن و سال اصلا مربی و استاد گفته نمی شود … در همان دوگونچی خودتان ؛ قانقرمه ، سقر یلقی و… استادان با دو سه برابر سابقه کار را داریم که این خبرنگارت حتی اسم انها را نیاورده ؟ چرا
مربی و استاد گفتن به سن و سال نیست به حرفه و هنر و زده شدن مهر هنرمدی به پیشونی هست محض اطلاع
سلام اقا یا خانم شش نقطه … بهتر است خوب فکر کنید و بعد کامنت بنویسید … انچه که در عروسی ها ، صدقات و خدای ناکرده عزاداری ها دیدیم معمولا فرمان اشپزی را به خانم های با طول عمر بیشتر از دو برابر سن این متولد ۸۴ می دهند که امتحان پس داده باشند . همانطور که قبل هم نوشتم خودم بهلکه هستم و با دختر با این شرایط حتی چمچه را نمی دهند … اگر از حرف خودت مطمین هستی بگو کدام عروسی یا صدقه را در چه زمانی و در کدام روستا یا شهر ، به این دختر سپرده اند … پناه بر خدا