گفتگو با مهندس وزیری رئیس جهاد کشاورزی مراوه تپه
تکلم به زبان ترکمنی سبب شد تا بتوانم با کشاورزان و دامداران منطقه راحتتر ارتباط برقرار کنم

پایگاه خبری اولکامیز – مهندس علی وزیری یکی از مدیران پرتلاش و جهادی شهرستان مرزی مراوه تپه است که به گفته دوست فرهنگی و کشاورزم آقای عاشورمحمد دوجی نژاد از زمان حضورش در اداره کشاورزی مراوه تپه تغییر و تحولی مثبت در آن مجموعه ایجاد کرد. وزیری یک وجه ممتاز دیگری هم دارد و آن این است که با وجود اینکه غیر ترکمن است ولی از معدود مدیرانی است که به زبان ترکمنی مسلط می باشد و با کشاورزان محلی به زبان ترکمنی تکلم می کند و از این طریق توانسته است ارتباط قوی با مخاطبانش برقرار کند. گفتگوی اولکامیز را با این مدیر فعال و توانمند در پی می آید :
س – در ابتدای مصاحبه خودتان را برای مخاطبان اولکامیز معرفی کنید؟ اصالتا از کجا هستید و از تحصیلاتتان سخن بگویید؟
اینجانب علی وزیری دوزین اصالتا پدری از روستای دوزین ولی بدنیا آمده روستای آق قمیش از توابع شهرستان گالیکش که دارای مدرک فوق لیسانس کشاورزی و دارای ۲۴سال سابقه کار .
س – چه مدتی مسئولیت جهاد کشاورزی شهرستان مراوه تپه را بر عهده گرفته اید؟ قبل از این چه مسئولیت هایی داشته اید؟
یک سال است که به عنوان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مراوه تپه و قبل از آمدن در شهرستان کلاله در قسمت های ترویج – آب و خاک – بازرسی – روابط عمومی و زراعت و حفظ نباتات انجام وظیفه نمودم.
س – شهرستان مراوه تپه را از حیث کشاورزی معرفی کنید؟ چند هکتار زمین زیر کشت می رود؟
شهرستان مراوه تپه دارای دو بخش گلیداغ و بخش مرکزی دارای ۳ هزار کیلومتر مربع مقام دوم وسعت استان را بعد از شهرستان گنبد دارد که مراوه تپه دارای ۵ مرکز خدمات جهاد کشاورزی است که بعلت کمبود شدید نیرو دچار کمبود نیرو هست و دارای ۴۷ هزار هکتار اراضی دارا می باشد که بعلت مرغوبیت خاک نیاز آبی زیاد دارد.
س – مراوه تپه از نظر کشاورزی و دامداری چه ظرفیت ها و پتانسیل هایی دارد ؟
مراوه تپه قطب دامداری کشور به حساب میآید بخاطر وجود مراتع که امسال بعلت خشکسالی هیچ گیاه سبزی در مرتع وجود ندارد ولی با همت مسئولین نهاده های دامی چندین برابر سنوات گذشته به مراوه تپه تزریق شد و تقاضا داریم از این به بعد هم این نهاده ها را به مراوه تپه بدهند تا بتوانیم دامداری مولد را که اساس تولید گوشت هست حفظ کنیم.
س – مهندس بفرمایید که در طی نزدیک به یک سالی که در مراوه تپه مشغول خدمت هستید چه اقدامات و عملکردی داشته اید؟
اقدامات انجام شده به همت مسئولین استان در این یک سال چند خودرو به ناوگان اداری شهرستان اضافه شد نهاده های کشاورزی افزایش چشمگیری داشته و نهاده های دامی همچنان چندین برابر سنوات گذشته بوده است. با توجه به وجود ملخ مراکشی در منطقه مراوهتپه که هرساله خسارت زیادی به بار می آورد ولی امسال با درایت و جدیت از اول اکیپ سم پاشی حفظ نباتات را کامل کنیم و توانستیم به این آفت هم غلبه کنیم و همچنین آب گیری آب بند آق تقه مراوه تپه و کشت بیش از ۲۵۰ هکتار از اراضی شیبدار شهرستان در جهت جلوگیری از فرسایش آبی و بادی خاک تحت کشت درختان مثمر در آمد.
س – در جهت کاهش مشکلات کشاورزان و دامداران منطقه، خواسته و انتظار شما از مسئولین و مقامات استانی چیست ؟
انتظار که از مسئولین داریم باتوجه به دور افتاده بودن شهرستان مراوه تپه از مرکز استان حمایت خودشان را از این شهرستان مرزی و محروم و دور افتاده که ۱۲۶ کیلومتر با کشور همسایه ترکمنستان مرز مشترک دارد داشته باشند.
س – باخبر شده ایم که شما از معدود مدیرانی هستید که می توانید به زبان ترکمنی تکلم کنید و با کشاورزان ارتباط برقرار می کنید؟ بفرمایید که چه عواملی باعث شد تا زبان ترکمنی را بیاموزید؟ یادگیری زبان ترکمنی چه نتایجی برای شما داشت ؟
اینجانب به علت سالیان متوالی در روستای آق قمیش بین اقوام ترکمن زندگی کردم بتوانم زبان ترکمنی را بیاموزم. واین زبان ترکمنی که آموختم مزید بر علت شد که بتوانم با کشاورزان و دامداران منطقه راحتتر ارتباط برقرار کنم.
س – در پایان اگر سخن ناگفته ای دارید بفرمایید؟
در پایان کمال تشکر از شما و همکاران دارم که توجه خاصی به این شهرستان محروم مرزی مراوهتپه دارید.
گفتگو از: لطیف ایزدی / ۱۰ خرداد ۱۴۰۰
www.ulkamiz.ir