تورکمن صحرا

به مناسبت چهلم دکتر علاقی

پایگاه خبری اولکامیز – عصر امروز مراسم چهلمین روز درگذشت دکتر سلیمان علاقی پزشک حاذق و مشهور ترکمن در خانه پدری ایشان در شهر بندرترکمن برگزار می شود. به همین مناسبت، این شخصیت مشهور ترکمن را به صورت مختصر و مغید معرفی می کنیم:

دکتر سلیمان علاقی، اول اسفند ماه سال ۱۳۳۴ هجری شمسی در شهر بندرترکمن که در آن زمان به بندر شاه موسوم بود چشم به جهان گشود.

او در خانواده ای فرهنگی بزرگ شد. مدرسه ابتدایی را در دبستان فارابی و مقطع متوسطه را در دبیرستان هدایت بندرترکمن گذراند.

وی با تلاش زیاد سال ۱۳۵۲ در رشته پزشکی عمومی دانشگاه جندی شاپور اهواز قبول و در سال ۱۳۵۹ فارغ التحصیل شد.

پس از آن به سربازی رفت و در فرح آیاد ساری خدمت کرد.

سپس بعنوان پزشک عمومی دو سال در مناطق محروم کومیش دپه و خوجه نفس طبابت کرد.

در بحبوحه جنگ در سال ۱۳۶۳ در  رشته جراحی و عروق به دانشگاه شهید بهشتی تهران پذیرفته شد و در سال ۱۳۶۷ آن را با موفقیت به پایان رساند. در این دوران چندین بار به جبهه عازم شد و به جراحی و معالجه مجروحان و آسیب دیدگان جنگ پرداخت و دین خود را به وطن ادا کرد.

در سال ۱۳۶۸ از زادگاه پدری خود به بررگترین شهر ترکمن صحرا عزیمت نمود و تا هنگام مرگ در گنبدکاووس زندگی کرد.

در سال ۱۳۸۰ به یاد پدر برای زیارت خانه خدا و  آرامگاه پیامبر اسلام مشرف شد .

دکتر علاقی به آموزش و توانمندی پزشکان اهمیت می داد. خود برخی از دوره های آموزشی را در خارج از ایران گذراند. مثلا دوره جراحی پلاستیک را در فرانسه سپری کرد.

انسانی دغدغه مند بود و شخصیت چند بعدی داشت. بیش از  ۲۵ سال ریاست نظام پزشکی شهرستان های گنبد ، آزادشهر و رامیان بر عهده داشت و امین، معتمد و مشکل گشای پزشکان بود.

در سال ۱۴۰۳ به عنوان عضو هیئت مدیره نظام پزشکی ایران انتخاب شد و افتخاری بزرگ برای استان گلستان و گنبدکاووس کسب نمود.

دکتر سلیمان علاقی بیش از ۴۰ سال در گنبد طبابت کرد. وی در کنار حرفه تخصصی خود ، در راه‌اندازی یا پیشبرد انتقال خون، مرکز دیالیز، بخش جراحی بیمارستان پیامبر، تاسیس بیمارستان برزویه، احداث ساختمان پزشکان دکتر علاقی، دانشکده پرستاری، برنامه پیشگیری از سالک و کوهورت سرطان گلستان نقش مهمی داشت.

سرانجام این مرد بزرگ صبح روز چهارشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۴ به علت سرطان ریه، چشم از جهان فرو بست. مزار آن بزرگمرد خدوم در  آرامگاه اهل سنت گنبد می باشد.

در پایان شعر زیبای خاحی مراد آق شاعر گنبدی و عضو انجمن ادبی جیحون در سوگ دکتر سلیمان علاقی را می آوریم :

طئللا پِنجه

تای تاپئلماز ، الی ینگیل

آق پنجه سی ، طئللا دوکتور

بو تورکمنینگ حوش باغئتئندان

صَحرامیزده گوللاَن دوکتور

دینگلاب قالبئنگ تئپ تئپلارئن

دوشونیب دور ، جان گپلرین

ساغدئن لئغئنگ ، پاک یابلارئن

بِندین آچئب ، یوللان دوکتور

دیریلیگ ساز ، سانچسانگ ایگنانگ –

غان آیلانار مانگلای چئغلار

اومید سازئن چالار ایگلان –

گچیرنگده چیللاَن ، دوکتور

دردی تاناب بیلیانگ اِمین

عئلمئنگ باردئر غویما کِمین

دِمی دوشگور وِلی کمین

پای بریبدیر الله ، دوکتور

روحش شاد و یادش گرامی باد

عبداللطیف ایزدی

www.ulkamiz.ir

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا