مطالب ویژه

۱۰ نکته در باره مطلب دکتر نظری

پایگاه خبری اولکامیز – اخیرا دوست فاضل و اندیشمندم دکتر محمد نظری مطلبی متفاوت و قابل تامل با تیتر ( ” فعالان محترم اجتماعی، لطفا ” صدای مردمان فقیر و محروم باشید نه بلندگوی بوروکراتهای شیفته قدرت ” ) نوشته اند که در سایت و کانال اولکامیز درج گردید. ابتدائا از توجه و دلسوزی ایشان بابت مسائل ترکمن صحرا و فعالن  اجتماعی و رسانه ها، کمال تشکر و امتنان را دارم. در این باره در راستای تبادل افکار و تضارب آرا و بیان شفاف دیدگاهها نکاتی را مرقوم می نمایم.

۱ – هر چند مطلب مذکور در نقد سئوال اولکامیز نوشته شده بود ولی به نظر می رسد که معطوف به نشست اخیر جمعی از فعالین ترکمنصحرا با استاندار گلستان است.  در این نشست مهم که با پیگیری آنامحمد بیات روزنامه نگار و فعال سیاسی شاخص ترکمن صحرا و هماهنگی دکتر امانقلیچ شادمهر نماینده پرتلاش گنبد در استانداری گلستان برگزار شد فعالین ترکمن بر عملکرد ضعیف دولت تدبیر و امید در خصوص اهل سنت و ترکمنها و عدم تحقق وعده های انتخاباتی انتقاد کردند و مطالبات و مصائب مردم ترکمن صحرا را به دکتر حق شناس مطرح نمودند. دکتر نظری گویا فقظ یک بخش را محور یادداشت انتقادی خود قرار داده و بخش های مهم دیگر را چشم پوشی کرده اند، در حالیکه در آن جلسه چهره هایی همچون سعید یلقی ، تاج محمد پقه ، حکیم کوچکی ، قرباندردی قورلی زاده ، عارف گرگانی ، پژوهشیان  و . . . هر یک به انحای مختلف خواسته ها و مشکلات عمومی منطقه را منعکس کردند که در  واقع حرف دل مردم بود.

۲- هدف ما از طرح سئوال در مورد نابرابری انتصاباتی این نبود که بگوییم فقط ترکمنها مشکل دارند و از بی عدالتی رنج می برند بلکه همه جای ایران با  این مشکل دست و پنجه نرم می کند ولی با توجه به امار و ارقام مشکل در ترکمن صحرا حاد و بیشتر است. تمام حرف ما این است که شایسته سالاری حرف اول را بزند. چرا که شایسته سالاری  را پایه و اساس حکمرانی خوب می دانیم. شایسته سالاری دین و مذهب و  زبان و قوم نمی شناسد اگر در بین ترکمنها افرادی شایسته هستند که حتما هست باید به انها هم مسئولیت واگذار شود. شایستگان نباید به خاطر قومیت و مذهب حذف شوند. یک تحلیلگر سیاسی می گوید: بزرگترین تبعیض، تبعیض در توزیع قدرت می باشد. تقویت رابطه ملت و دولت تابعی از توسعه مشارکت اقوام مختلف دربرخورداری از کیک قدرت و قبول مسئولیتهای اجتماعی است که به تقویت احساس تعلق خاطر آحاد شهروندان به کشور با محوریت  و اولویت منافع ملی می انجامد. طرح سئوال اولکامیز به علت وجود بی عدالتی در انتصابات و عدم اعطای فرصت های برابر به ایرانیان بود. ما بی عدالتی در بین دیگر قومیت ها را نفی نمی کنیم.  نمی گوییم که بی عدالتی در بین دیگر اقوام نیست. ما هم می دانیم که الان چه جفایی به دگر اندیشان و حتی اصلاح طلبان می شود. نگاه ما به پدیده نابرابری  نسبی است که این نسبت در خصوص قوم ترکمن علیرغم شایستگی های علمی ،اخلاقی و تخصصی و همچنین دیرینگی و پیوستگی تنگاتنگ جِغرافیایی آنها بالاست.

۳- به نظر ما با توجه به شناختی که داریم هیچ یک از فعالین ترکمن که اخیرا با استاندار دیدار داشتند تلقی نمایندگی مردم ندارد، بلکه جمعی کنشگر اجتماعی و دغدغه مند مردم بودند. جای سوال اینجاست که مگر توجه جلب استاندار به شایستگان ترکمن در انتصابات، بیان مشکلات کشاورزی و دامداری و پیشنهاد اصلاح حوزه انتخابیه و پیوستن آق قلا به بندرترکمن و گمیشان به عنوان یک حوزه و عدم حذف شایستگان ترکمن از مدیریت ها دفاع از حقوق مردم نیست پس بفرمایید این مطالبه و کنش جمعی از کنشگران اجتماعی را چه بنامیم؟

۴- آقای دکتر، متاسفانه در مکتوب خود همه را با یک چوب می رانید و اغلب مدیران ترکمن را ناکارآمد می دانید در حالیکه اغلب آنها در حد وسع تلاش نموده و خدمت کرده اند. لطفا بفرمایید که سایر مسئولین غیر ترکمن چه اقدام و عملکرد برجسته و متمایزی  در منطقه داشته اند که آنها را الگوی  خود قرار دهیم ؟ مرقوم نموده اید که مدیران ترکمن چه دفاعی از حق و حقوق ترکمنها  داشته اند ؟جهت اطلاع می گویم که آنامحمد غراوی در مجلس از بی عدالتی در گزینش ها فریاد زد. شهید معمی هلاکو از زمین های آبا و اجدادی ترکمن جانانه دفاع کرد. یاغمور قلی زاده نیروسازی کرد. نقدی گل چشمه از تدریس زبان اقوام در مدارس سخن گفت. شهید عظیم گل ایران را برای همه ایرانیان دانست. قرجه طیار تابوی عدم بکارگیری از ترکمنها در ریاست آموزش و پرورش گنبد را شکست . شادمهر برای گنبد دانشکده پزشکی مطالبه کرد. جاده نفت را افسانه دانست و خواستار تسریع ساخت آن شد و دهها  مورد دیگر می توان در این زمینه ذکر کرد.

۵- جای مسرت است دانش آموختگان ترکمن شاغل در پست های کارشناسی ادارات اجرایی ، بانک ها ، مدارس و دانشگاهها و همچنین پزشکان ترکمن در جلب اعتماد مشتری و شهروندان از پیشینه پرافتخاری برخوردار هستند و بدون تردید این اعتماد و باور برای مناصب و مسئولیتهای کلان نیز تسری یابد، شاهد درخشش خوب آنان خواهیم بود. به قول ترکمنها اوز آرریغنی خور ادن، کیشینگ آرریغنا زار قالار! (آنان که داشته خود را قدر نداند ولو داشته نه چندان مطلوب روزی رسد که به آن نیز محتاج ماند) پس قدر داشته های خود را بدانیم.

۶- بعنوان یک فرهنگی صاحب رسانه عرض کنم که تمام هم و غم ما مردم هستند. می کوشیم تا صدای رسای مردم باشیم. به همین خاطر است که آداب و روسم و مسائل و مشکلات مردم ترکمن را در اولویت قرار می دهیم. اگر نادرست می گوییم می توانید راست آزمایی کنید. بررسی بفرمایید که اولکامیز تا چه میزان به حق و حقوق ترکمنها پرداخته است. در تلاشیم تا زمینه های مختلف فرهنگی اجتماعی شهروندی، روستایی تحت پوشش قرار دهیم. هزینه ها داده ایم ، رنجها رابه جان خریده ایم ولی مفتخریم که از این بابت کارنامه ی روشنی داریم.

۷- ما هم می دانیم که برخی از فعالین شیفتگان قدرت هستند نه خدمت. سیاست ورزی در ایران این مشکل را دارد که گاه فرصت طلبها بر صدر می نشیند و این فقط برای ترکمنها نیست . چه بسا فراوانند آنهایی که چراِغ خاموش از هر فرصتی برای خود خلق فرصتها کرده اند و در اخذ امتیازات کوشیده اند بدون این که در جلسات استانداری نیز شرکت نمایند. بنابرین این یک آفت دیرینه است که الزاما به بروکرات  نیستند.

۸- آقای دکتر، از دغدغه مندی و خیرخواهی شما سپاسگزاریم. هر چند رای و نظر شما برای ما محترم است ولی بفرمایید آیا بعنوان یک رسانه قومیتی و سیاسی در زمینه در انتصابات ناعدالتی هایی که می بینیم خاموش بنشینیم و هیچ مطالبه ای نکنیم و نقدی ننویسیم ؟ آیا در اولکامیز دردهای مردم را پوشش نداده ایم؟ آیا از مشکلات روستاها و شهروندان در اولکامیز مطلبی نخوانده اید ؟ آیا از تحصیلکردگان چیزی ندیده اید؟ با جستجو در کانال و سایت اولکامیز برای رد ادعای خویش شاهد مثال فراوانی خواهید یافت.

۹ – حکمرانی خوب تاثیر مستقیم در زندگی مردم می گذارد. آیا بکارگیری شایستگان قوم بدون در نظر گرفتن رنگ و زبان و مذهب جزئی از این حکمرانی خوب نیست؟ اولکامیز تریبون مردم ترکمن صحراست نه بلندگوی خاص برخی ها به قول شما بوروکرات های شیفته خدمت؟ برای القاء یک نظر خاص  از سیاست احمدی نژادی بهره نبریم و  اینقدر از مردم و محرومین کشاورزان و … مایه نگذاریم. هر چند که محرومین ولی نعمت ما هستند.

۱۰-  آقای دکتر، با همه احترامی که به نظرات شما قائل هستیم  ولی برخی از دیدگاهتان را نمی پذیریم. به نظر می رسد که  برخی از دیدگاههای شما در زمینه انتصابات و مدیران ترکمن به مثابه چراغ سبزی به تندروها و انحصارطلبان است که مطالبه گری قومیت ها را بر نمی تابند. لطفا به تمامیت خواهان پاس گل ندهیم. هر چند که استاد بنده هستید ولی بعنوان یک شاگرد پرسشگر و حق طلب اذعان میدارم آنچه که در نوشتار شما مشهود است ندیدن حق و حقوق سیاسی مردم نجیب و مشارکت جو و صلح طلب و وفادار به نظام ترکمن صحراست البته شاید نظر ما اشتباه باشد والله اعلم.

با احترام و  ارادت

لطیف ایزدی  – گنبد ، سوم مهر ۱۳۹۹

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا