استاندار: وحدت اقوام و نقش علما، کلید توسعه پایدار گلستان است

پایگاه خبری اولکامیز – استاندار گلستان با اشاره به همزیستی مسالمتآمیز اقوام و پیروان مذاهب اسلامی در این استان شمالی، علما و روحانیون شیعه و اهل سنت را ستونهای اصلی وحدت و انسجام اجتماعی در گلستان معرفی کرد و گفت: این قشر تأثیرگذار میتوانند با تلاش مضاعف، نقشی کلیدی در پیشبرد توسعه پایدار، حل مشکلات مردم و جبران عقبماندگی استان ایفا کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اصغر طهماسبی عصر دوشنبه در دیدار با امامان جمعه شیعه و اهل سنت گنبدکاووس و نیز آخوند «کمال غراوی» نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری، بیان کرد: این استان ظرفیتهای زیادی دربخشهای گوناگون برای توسعه و ایجاد درآمد و اشتغال پایدار دارد که باید با برنامه ریزی اصولی بیشتر از آنها استفاده شود.
وی، زندگی مسالمت آمیز همراه با وحدت اقوام و مذاهب اسلامی در گلستان را از بزرگترین ظرفیتهای این استان برای توسعه دانست و گفت: در بین اقوام ساکن گلستان، نیروهای نخبه و شایسته زیادی داریم که باید از ظرفیت آنها برای رفع مسائل و مشکلات مردم و نیز جبران عقب ماندگیهای آن استفاده شود.
طهماسبی افزود: گردشگری یکی از ظرفیتهای مهم گلستان است که همچنان از مواهب خدادادی آن مانند «جنگل، ساحل دریا، کوه و دشت» استفاده کافی نشده و این منابع بکر ماندهاند.
وی، بناهای تاریخی از جمله گنبدقابوس و صنعت پرورش اسب ترکمن را از دیگر ظرفیتهای گردشگری گلستان و گنبدکاووس دانست و اضافه کرد: این ۲ ظرفیت، ظرفیتی ملی و حتی فراملی هستند که هر کدام درحوزه گردشگری به تنهایی قادر به ایجاد درآمدهای هنگفت و ایجاد اشتغال برای جوانان خواهند بود.
کشاورزی مدرن جایگزین شیوه سنتی شود
استاندار گلستان به کشاورزی سنتی این استان هم اشاره کرد و گفت: اگر کشاورزی ما مدرن شود و کشتهای گلخانهای جایگزین برخی مزارع کم بازده و محصول پرآب بر شالی شود، چندین برابر بیشتر درآمد و اشتغال عاید مردمان گلستان خواهد کرد.
طهماسبی، توسعه بخش صنعت گلستان با محوریت روستاها را نیز مهم دانست و افزود: درحالی که در ۲۳ شهرک صنعتی این استان تنها ۱۳ هزار شغل ایجاد شده اما فقط در روستای «عطا آباد» گلستان ۴۵۰ کارگاه مبل سازی داریم که سه هزار و ۵۰۰ شغل در آن ایجاد شده است.
وی بابیان اینکه در روستای «وامنان» هم کشت داروهای گیاهی از جمله زعفران درآمد و اشغال خوبی عاید مردم کرده است، اضافه کرد: باید با شناسایی ظرفیتهای روستایی از آنها در فعالیتهای تولیدی و اقتصادی بیشتر استفاده کنیم.
طهماسبی تصریح کرد: زیبنده استان گلستان نیست که با این همه مواهب الهی، مردمان آن در فقر بسر بده و سرانه درآمد پایینی داشته باشند.
۱۴۰ هزار نفر از جاذبههای گردشگری گنبدکاووس دیدن کردند
فرماندار گنبدکاووس هم در این دیدارها ضمن ارائه گزارشی از ستاد اجرایی خدمات سفر این شهرستان، بیان کرد: از ابتدای تعطیلات نوروزی تاکنون بیش از ۱۴۰ هزار مسافر و گردشگر از جاذبه های تاریخی، فرهنگی و مذهبی گنبدکاووس دیدن کردند.
سلیمان هاشمی گفت: از مجموع مسافران و گردشگران نوروزی که به گنبدکاووس آمدند حدود ۲ هزار نفر آنها در مراکز اسکان، اقامت کردند ضمن اینکه در دور دوم سفرهای نوروزی شاهد حجم بیشتری از مسافران در این شهرستان خواهیم بود.
وی اضافه کرد: علما و روحانیون شیعه و اهل سنت گنبدکاووس همگی از چهرههای تقریبی هستند و نقش مهمی در تقویت وحدت و انسجام بین اقوام و مذاهب ساکن در این شهرستان دارند.
هاشمی از نظارت مستمر بر بازار هم خبر داد و گفت: تاکنون ۴۰ بازدید مشترک از واحدهای صنفی گنبدکاووس که به مسافران و گردشگران نوروزی خدمات میدهند انجام شده است.
سرمایه نظام جمهوری اسلامی، اعتماد مردم است
امام جمعه گنبدکاووس هم در این دیدار با قدردانی از استاندار گلستان، برلزوم تلاش بیشتر مدیران جهت ایجاد گشایش در اقتصاد و معیشت مردم تاکید کرد و گفت: بزرگترین سرمایه نظام جمهوری اسلامی، اعتماد مردم است.
حجت الاسلام محمود ترابی افزود: برای خدمت و رفع مسائل و مشکلات آنها باید با سرلوحه قراردادن شعار وفاق رییس جمهور و با روحیه انقلابی و جهادی بیش از پیش تلاش کرد.
وی همچنین از انتخاب فرماندار ترکمن برای گنبدکاووس قدردانی کرد و گفت: عملکرد فرماندار جدید سبب افزایش و تقویت وحدت و همدلی بین اقوام و مذاهب ساکن در این شهرستان شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، استاندار گلستان همچنین در این سفر چند ساعته از بنای گنبدقابوس و پایگاه راهنمای نوروزی ستاد اجرایی خدمات سفر این شهرستان هم دیدن کرد و با برخی مسافران نیز گفت و گو کرد.
طهماسبی دراین سفر ضمن حضور در گلزار شهدای والامقام این شهرستان و قرائت فاتحه، ضریح و بارگاه مطهر امامزاده یحییبنزید را نیز زیارت کرد.
شهرستان گنبدکاووس بیش از ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.