یادداشت

به یاد مرحوم رحیم انگیزه

پایگاه خبری اولکامیز – بامداد جمعه بیست و چهارم مهرماه در حال مطالعه کتاب ستار سوقی شاعر معاصر ترکمن به نام « اون یدینگ میوه لری » بودم که ناگهان از بلندگوی مسجد محله این خبر اعلام شد:

« جنازه بار / آیرلان حاج عبدالرحیم انگیزه، قزاق یلمه نگ اوغلی / جنازه نمازی: گدم آباد ، مصلا دا ، جمعه نمازدان سونگرا »

خبر کوتاه ولی تلخ و غمناک بود. در آن لحظه بر زبانم این آیه قرآن جاری شد: « انا لله و انا الیه راجعون » و بعد گفتم: ایمانلی بولسون، الله رحمت اتسین .

درست هشت مهر بود که رحیم انگیزه را همراه با یار صمیمی و قدیمی اش حاج نورجان آق در خیابان جهان آرا ، مراسم پیش برنامه جشن عروسی برادر قرجه طیار نماینده ادوار مجلس دیده بودم. آن شب خاطره انگیز او نیز چون دیگران شاد و مسرور بود.

هنوز یک ماه از آن دیدار نگذشته بود که تقدیر اینگونه رقم خورد و این مرد پخته و باتحربه از میان ما رخت بر بندد و جان به جانان ببخشد.

او در یک روز تعطیل و مبارک، سبکبال، ساده و آسان رفت و  روحش به آسمانها پر کشید. به قول مولانا :

ما ز بالاییم و بالا می رویم / ما ز دریاییم و دریا می رویم

انگیزه متولد ۱۹ تیرماه ۱۳۴۰ بود. بیش از شش دهه در این کاروانسرا  زیست. سرد و گرم روزگار را چشید. فراز و نشیب دنیا را دید. از سختی های زندگی نهراسید و امیدوارانه گام بر می داشت. امید به فردایی بهتر در دلش زنده بود.

به سن پیامبر رسید و مطابق رسم ترکمن ها سنت « آق آش » را هم برگزار کرد.

او فرهنگی بود. در سال ۱۳۵۹ بعنوان سرباز معلم و بعدا استخدام آموزش و پرورش در آمد. در مناطق
روستایی کلاله و  سپس در دهستان سلطانعلی شهرستان گنبد خدمت کرد.

بیش از ۱۵ سال معاون و مدیر دبیرستان مطهری گنبدکاووس بود. مدرسه ای بزرگ که در مرکز شهر و بر فراز تپه ای کم ارتفاع قرار دارد که در زمان های قدیم آرامگاه شهر بوده است.

رحیم انگیزه در حین کار ، به تحصیل ادامه داد و ارشد مدیریت آموزشی را از دانشگاه اخذ نمود.
سالها معلم بود و به تعلیم و تربیت دانش آموزان همت گماشت. سالها مدیریت مدارس را بر عهده داشت و سرانجام در سال ۱۳۹۵ بازنشسته شد.

وی در اولین دوره انتخابات شورای شهر کاندیدا و با رای مردم انتخاب شد و جزو شورای هفت نفره گردید. او به همراه یارانش عبدالرحیم نیازی ساعی ، ارازدردی  گل چشمه ، کریم گرگانی ، حکیم گلدی زاده و دو نفر غیر ترکمن عضو شورا شد. آنها مهندس آنامحمد نیازی را به عنوان شهردار برگزیدند و به شهر خدمت کردند.

او بعدها در انتخابات شورای شهر و مجلس شورای اسلامی به عنوان عضو مؤثر گروه یاشولی ها فعالیت کرد و نقش مهمی در انتخابات ایفا نمود.

عبدالرحیم انگیزه ۴ سال پیش به سفر حج مشرف شد و خانه خدا و آرامگاه پیامبر اسلام را از نزدیک زیارت کرد. و جان و دلش را با آن صفا بخشید. این اتفاق برای او رهاورد معنوی و روحانی داشت.

در مورد ویژگی های اخلاقی به گفته حاج نورجان آق ایشان فردی متواضع، متعهد و مردمدار و همیشه پیگیر کار ها و برنامه های سپرده شده به ایشان بودند.

جمعیت کثیری از مسلمین پس از نماز جمعه بر پیکر بی جانش نماز خواندند.

آن مرد بزرگ در آرامگاه تاریخی نازلی خوجم به خاک سپرده شد.

مراسم ترحیم آن مرحوم تا روز پنجم در انتهای خیابان میهن غربی برگزار می شود.

روحش شاد و یادش گرامی

نگارش: لطیف ایزدی

www.ulkamiz.ir

 

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا