در چرایی و چگونگی ائتلاف کاندیداهای شورای شهر

پایگاه خبری اولکامیز- تحلیلی از مهندس امین بهلکه زاده : در چرایی و اهمیت ایجاد ائتلاف بایستی گفت بدیهیات آمار و ارقام در نسبت پایین جمعیت شهری تراکمه و تجربیات ادوار گذشته در لزوم ائتلاف کاملا محسوس است ضمن اینکه در صورت عدم کسب اکثریت شورای شهر عملا هیچ ابزار قدرتی جهت پیش برد اهداف و برنامه های وعده داده شده در اختیار ایشان نخواهد بود و به قول ورزشی ها، بازی های صرفا تشریفاتی در چهار سال آینده خواهند داشت.
در ادوار گذشته ی شورای شهر، ظهور و بروز یاشولی های گنبد با آگاهی از همین موارد و در پاسخ به این احساس نیاز شکل گرفت.
در انتخابات مجلس نیز بعد از ائتلاف آقایان شیبک و عباسی و پیروزی ایشان در آن مقطع باعث گردید یاشولی ها در عرصه مجلس نیز ورود کنند و بر خلاف کسانی که معتقدند ایشان نبایستی در رقابت مجلس دخالت میکردند بایستی یادآور شد که در انتخابات سال گذشته اگر آقایان شیبک و صلاحی همانند دور آقای عباسی ائتلاف مینمودند الان شرایط کاملا تغییر کرده بود.
در واقع چرایی ائتلاف به دلیل موارد فوق الذکر همچنان نیاز و اعتبار خود را داراست، لیکن آنچه به عنوان پاشنه آشیل ائتلاف خواهان در طی سالیان گذشته مطرح بوده موضوع چگونگی ایجاد ائتلاف است. سوال اصلی این است که چگونه ائتلافی باید شکل بگیرد با چه ابعاد کمی و کیفی، با چه آرایش و تاکتیکی که قادر باشد در نهایت آرای گروه های مختلف مردمی را در سبد خویش قرار دهد.
تجربه یاشولی ها در ادوار اولیه انتخابات شوراها نشان داد که حضور چند تن از بزرگان شهرستان که دارای مقبولیت عمومی نسبی بودند کافی نیست چرا که ایشان به دلیل شرایط سنی بالا و محدودیت اعضا توانایی فعالیت عملیاتی در سطح محلات را ندارند ضمن اینکه در آن دوره از میان ائتلاف، در حق کاندیداهای مناطق محروم خالدنبی و چای بویی اخلاق انتخاباتی و گروهی رعایت نشد و اعتماد به یاشولی ها در میان مناطق محروم غرب و جنوب غرب گنبد از بین رفت.
در دوره های بعد ایده جذب امین اعضاهای محلات مطرح گردید، افرادی جوان، چابک، فعال و دلسوز که مورد تایید هسته مرکزی یاشولی های اولیه بودند این راه حل اگرچه فعالیت های میدانی را گسترش بخشید اما در ادامه بواسطه حق رای دادن به ایشان و امکان مهندسی نمودن در انتخاب این افراد، از طرف بخشی از جامعه و برخی کاندیداهای جامانده از ائتلاف با چالشی بزرگ مواجه گردید چنانکه ادامه این شائبه و ضعف، در انتخابات مجلس سال پیش تیر خلاص را به آنگونه از چگونگی ائتلاف شلیک نمود.
از بین رفتن جایگاه قوی یاشولی ها که به دلیل عدم ترمیم ضعف یاد شده صورت گرفت در ذهن برخی از اقشار جامعه شائبه عدم نیاز به ائتلاف را نیز ایجاد نموده اما با توجه به نکاتی که در ابتدای نوشتار اشاره گردید چرایی و نیاز به ائتلافی نیرومند همچنان باقیست.
به نظر میرسد ظهور گروه موسوم به آبگ در انتخابات سال پیش و یا فعالیت گروه ماصلاحات توپاری در چند روز گذشته به دلیل شباهت ساختاری با یاشولی ها و با امکان وجود همان نقطه ضعف های قبلی نتوانند آلترناتیو یا جایگزین مطمئن و موفقی باشند، هرچند ایشان امیدوارند با حضور افراد و چهره های جدیدتر در میان حلقه خود اعتبار از دست رفته را احیا کنند اما تا اینجای کار جهت فعالیتهای گسترده و اعتماد سازی امتیاز مهم زمان را از دست داده اند.
به دلیل پایگاه طایفه ای کاندیداها ، عدم انسجام حزبی و تجربه توسعه نامتوازن امکانات برای مناطق محروم توسط خود تراکمه در زمان قدرت، انتظار داشتن از خود کاندیداها برای ایجاد ائتلافی جامع بسیار دور از ذهن میباشد.
بررسی تحولات صورت گرفته در چگونگی ایجاد ائتلاف در سالهای گذشته و رصد کردن آزمون خطاهای پیرامون آن، شاخصی است برای سنجیدن میزان رشد و بلوغ سیاسی فعالین تراکمه در مقیاس شهرستان گنبد چرا که اگر واجد نگاهی تحلیلی و کلان در حوزه چگونگی مسئله نباشند دچار فراموشی در چرایی مسئله خواهند شد.
علی ایحال بنظر میرسد محتمل ترین نتیجه در انتخابات پیش رو با توجه به شرایط فعلی، کسب دو کرسی از هفت کرسی شورا و از دست دادن اکثریت برای تراکمه گنبد باشد و انتظار میرود طیف مقابل با استفاده از شرایط اشاره شده در کسب کرسی مجلس آینده نیز اشتباهات قبلی را تکرار نکرده و آن کرسی را نیز بدست آورند.
www.ulkamiz.ir