درنگی بر انتخابات شورای شهر گنبد

پایگاه خبری تحلیلی اولکامیز- با نزدیک شدن به انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری بر آن شدیم که گفت و گوی مجازی با چند تن از فعالان عرصه سیاست، فرهنگ و رسانه داشته باشیم.
👤 بعنوان بیست و دومین میهمان، این بار به بهانه زادروز فرخنده همکار رسانه ای و اهل قلم، استاد #لطیف_ایزدی مدیر پایگاه خبری اولکامیز، به سراغ ایشان رفته ایم :
س) ضمن تبریک روز تولدتان و سپاس از فرصتی که در اختیار این رسانه گذاشته اید، انتخابات شورای شهر در گنبد را چگونه می بینید؟
ج) با عرض سلام و آرزوی اخذ نمره قبولی در این ضیافت الهی، در پاسخ به سئوال دوست رسانه ای ام جناب آقای علی کیان، به نظر بنده این سوال بسیار کلی است و می توان به آن از جهات مختلف نگاه کرد. بنابراین پاسخ تفصیلی می خواهد که از حوصله مخاطبان خارج است. ولی از باب پاسخگویی به چند نکته اشاره می کنم :
۱-قریب به ۱۵۰ نفر در ششمین دوره انتخابات شورای شهر گنبد ثبت نام کرده اند که از چهار قومیت؛ ترکمن، فارس، سیستانی و ترک تشکیل می شوند.
۲-هر چند که ملاک و معیار انتخاب کاندیداها بر اساس شایستگی و توانمندی افراد باید باشد، ولی عواملی متعددی از جمله؛ نهادینه نشدن احزاب، نابرابری در انتصابات، بی اعتمادی، قبیله گرایی، تعصب و . . . هنوز نگاه قومیتی غالب است.
۳-اغلب ثبت نام کنندگان جوان هستند و بالتبع از انگیزه بالایی برای خدمت و فعالیت برخوردار می باشند. همه آنها اهدافی برای خود تعریف کرده اند و حضور در این صحنه تجربه گرانسنگی خواهد شد که در پختگی و بالندگی آنها تاثیر خواهد گذاشت.
۴-با نگاهی گذار به لیست داوطلبان میتوان آنها را به دو دسته تقسیم کرد : دسته اول؛ قلیل هستند ولی پرمدعا. کسانی که یک یا دو بار سابقه عضویت در شورای شهر را دارند و امتحان پس داده اند و قضاوت روی آنها آسان است. اما دسته دوم؛ کثیر هستند و هنوز تجربه عضویت در شورای شهر را ندارند. در این عرصه امتحان پس نداده اند و روی آنها حساسیت چندانی نیست.
۵-از منظر دیگر می توان داوطلبان را به دو دسته دیگر تقسیم کرد : گروه اول؛ سابقه مدیریت در نهاد، اداره و یا حداقل مدرسه را داشته اند و با چم و خم مدیریت آشنا هستند. ولی گروه دوم؛ هیچگونه سابقه مدیریتی ندارند.
۶-با توجه به انباشته بودن انتظارات مردم از پارلمان شهری و عدم همخوانی انتظارات و توقعات با جایگاه شورا، متاسفانه هر دوره از حضور نخبگان در عرصه رقابت ها کاسته می شود. شورا در بحث عملکرد و نظارت شکننده و متزلزل است و انتظارات را چندان که باید بر آورده نساخته است.
۷-باتوجه به مشکلات اقتصادی و وفور رانت ها و فساد مالی برخی از فاکتورها شاید برای مردم مهم باشد. از جمله اینکه منتخبین جرات و جسارت داشته باشند. جلوی خواسته های غیرقانونی بایستند و از حقوق شهروندان با قاطعیت دفاع کنند، ملاحظه نگر نباشند، پاکدست بوده و از فساد مالی دور باشند.
۸-در این دوره هنوز تنور انتخابات گرم نشده است. هرچند نشست هایی کم و بیش برگزار میشود، ولی شور و شوق گذشته را ندارد. در این دوره یاشولی ها در حاشیه قرار دارند و در متن نیستند. در برخی از قومیت ها دقیقا همان کاری می شود که یاشولی ها در گذشته انجام می دادند. این گروه های انتخاباتی قومیتی که تا دیروز از مخالفان و منتقدان سرسخت باشولی ها بودند امروز دارند به نوعی از راه و روش آن ها استفاده می کنند.
۹-در این دوره لیست های مختلفی به صحنه خواهد آمد و طبعا برخی لیست ها قومیتی و برخی ترکیبی خواهد شد. رقابت های اصلی بر سر لیست ها خواهد بود و حرکت های انفرادی با اقبال کمتری همراه خواهد شد.
۱۰-به نظر می رسد که در این دوره ائتلاف ترکمن ها، ترک ها و فارس ها نسبت به دوره های گذشته قوی تر ظاهر شود. البته لیست های قومیتی هم با قدرت به میدان خواهند آمد.
ممنون از استاد ایزدی بزرگوار که با این رسانه همکاری نموده و بعنوان میهمان پاسخگوی سوال انتخاباتی ما بودند. سوم اردیبهشت ماه / کانال تلگرامی صریر خبر
*تیتر از اولکامیز است
www.ulkamiz.ir