ورزشی

گفتگوی ویژه با هادیه کر دختر فوتبالیست ترکمن

کمبودها و زیر ساخت های نامناسب باعث عدم پیشرفتم نشد

پایگاه خبری اولکامیز – همرا خوجه، خبرنگار :  ترکمن صحرا سرچشمه استعدادهای ناب در رشته های مختلف ورزشی است. هادیه کر بازیکن تیم ملی فوتبال بانوان جمهوری اسلامی ایران است. او در پست مدافع برای باشگاه فوتبال زنان ملوان بندر انزلی و تیم ملی فوتبال ایران بازی می‌کند و به همگان ثابت نمود که بانوان ترکمن نیز می توانند در عرصه های مختلف ورود کنند و افتخار آفرینی نمایند. با این ورزشکار پرتلاش و پر امید گفت و گویی جالب و تفصیلی انجام دادیم که درذیل می خوانید:

س. خودتان را برای مخاطبان ما معرفی نمایید؟

ج. هادیه کر هستم از دیار ترکمن صحرا متولد سال ۱۳۷۲ ، فرزند آخر خانواده ۶ نفره با  ۲ خواهر و ۳ برادر از روستای دهنه شهرستان گمیشان.

س. فعالیت های ورزشی را از چه زمانی و با کدام رشته آغاز کردید؟ چه عاملی باعث شد که به سمت فوتبال کشیده شوید؟

ج. از کودکی با برادرانم فوتبال بازی میکردم و هنوزم همان فوتبال را دارم ادامه میدم ، اگر یک ویژگی در من بوده باشه آن عامل را میتوانم ثبات در خودم عنوان کنم. عاملی که باعث شده سوق پیدا کنم به این رشته ورزشی را نظر و لطف خداوند عنوان میکنم چون من میتونستم به سمت دیگر ورزش‌ها همانند والیبال یا دیگر ورزش‌هایی که بانوان در آن هستند بروم ولی به طرف فوتبال رفتم و لطف خداوند شامل حالم شد و در این سطح از فوتبال بحمدلله دارم بازی میکنم.

س. اگر یک بار دیگر به دوران کودکی برگردید، این مسیر را دوباره طی خواهید کرد؟

ج. قطعا و با قاطعیت تمام میگویم بله. اگه ۱۰ سری دیگر هم به دنیا بیام دوباره فوتبالیست خواهم شد و به هیچ رشته ورزشی دیگری به جز فوتبال نخواهم رفت

س. زیر ساخت های ورزشی  لازم برای فعالیت و پیشرفت بانوان در سطح شهرستان های ترکمن نشین وجود دارد؟

ج. امکانات و زیرساخت های لازم در مناطق ما قطعا کم می‌باشد و جزو مناطق محروم بحساب می‌آییم. بنده نیز در کمترین امکانات موجود خودم رو بالا کشیدم و سخت تمرین نمودم. کمبودها و زیر ساخت های نامناسب باعث عدم پیشرفت بنده نشد، دنبال خواسته خودم بودم و با وجود کمبود ها تلاش خودم را انجام میدادم با کمترین امکانات و بدون هیچ حمایتی.

س. در باره فراهم نمودن زیر ساخت های ورزشی برای بانوان چه سخنی  با مسئولین و متولیان ورزش  دارید؟

ج. من هیچ حرفی با مسئولین ندارم و آنها را هم نمی شناسم چه در سطح اداره کل و چه بسا رئیس هیئت فوتبال استان را هم نمیشناسم و تا بحال نیز به آنها رو نیانداخته ام. الان که من از بازی های جام ملتهای آسیا بازگشت ام و در بهترین تیم های باشگاهی نیز حضور داشته ام و در تیم ملی فوتبال بانوان جمهوری اسلامی ایران هم حضور داشته ام و در فوتبال جایگاهی از این بالاتر هم دیگه در ایران نداریم اما متأسفانه هیچ یک از مسئولین برای من پیام تبریکی نفرستاد یا تماسی با من نگرفت. چندی پیش فردی از مسولین استان با بنده تماسی برقرار کرد البته هر چند دیر؛ و به دروغ گفتند که چندین سری با شما تماس گرفتم و جواب ندادید بنده هم گفتم که شما چرا دروغ میگویید و در ادامه گفتم بابت تماسی که گرفته اید ممنونم ولی نیازی نیست که دروغ بگویید بنده چنین شخصیتی ندارم که دروغ بگویم و لازم هم نمی‌بینم که دروغ بشنوم.

س. به عنوان یک ورزشکار نمونه چه حرفها و توصیه هایی برای دختران و بانوان گلستانی دارید؟

ج. در بین بانوان استان گلستان و ترکمن صحرا قطعاً میتوانم بگویم که استعداد های زیادی نهفته می‌باشد ان شا الله که رشد کنند و به تمام آرزوهای خودشون برسند وهیچ وقت در بین مسیر خسته نشوند چون قطعاً چنانچه زحمتی کشیده بشود خداوند متعال بهتون کمک خواهد نمود و مسیر مشکل را سهل خواهد نمود، ان شا الله که اتفاقات خوب در مسیر زندگی شان رقم بخورد و باعث افتخار جامعه ترکمن بشوند

س. در مورد انتخاب سر مربی تیم ملی بانوان در انتخاب و کشف شما بعنوان ترکمن اهل سنت بفرمایید و اینکه تبعیض نژادی و یا مذهبی در تیم ملی و یا دیگر تیم های باشگاهی در مورد شما اتفاق افتاده است؟

ج. فکر میکنم خانم ایراندوست بهترین مربی حال حاضر ایران هستند، چه از لحاظ بار فنی ، چه از نظر روحیه انگیزشی که در یک مربی می‌تونه وجود داشته باشد را داراست، عزم راسخی که در یک مربی بایستی وجود داشته باشد که را داراست و برای ایشان اصلاً تبعیض نژادی معنایی ندارد چونکه اصلا مهم نیست که بازیکنان تیمی که در دست دارند کُرد، لر، ترک و… باشد صرفاً با دیدگاه شایسته سالاری بازیکنان تیم را انتخاب می‌کنند و بارها و بارها بازی های لیگ را از نزدیک تماشا کرده و بدین طریق بازیکنان را به تیم ملی دعوت نمودند و با انجام غربالگری بازیکنان اصلی تیم ملی را انتخاب کرده اند و حق کسی را ضایع نکردند و همیشه نیز عنوان میکردند که منافع ملی در میان وجود دارد و دوست ندارند که حق کسی در این میان تضییع گردد و حتی به بازیکنان چندین سری فرصت میدادند تا عملکرد خودشان را بهتر و مطلوب تر بنماید و در مورد شخص بنده نیز چندین اردوی تیم ملی دعوت کردند زیر نظر داشتند و بحمدلله عملکرد مطلوب خودم مورد توجه سرمربی تیم ملی سرکار خانوم ایران دوست قرار گرفت و به تیم ملی فوتبال بانوان جمهوری اسلامی ایران دعوت شدم

س. نظرتان برای حضور در باشگاه های معتبر اروپایی یا آسیایی چیست؟

ج. هر بازیکنی آرزو دارد که در لیگ های معتبر اروپایی خود نمایی کند بنده نیز ان شا الله با سیر صعودی که داشتم و دارم به این امر دست خواهم یافت

س. برخورد خانواده با شما درباب فعالیت ورزشی تان چگونه بوده است؟ آیا بدون هیچ مخالفتی، این راه شما را پذیرفتند؟  یا با اصرار و پافشاری  خودتان پا به میدان گذاشتید؟

ج. پدربزرگ و نیاکان بنده از تحصیل کردگان بخارای شریف هستند و بالطبع آن خانواده بنده نیز خانواده ایی تحصیل کرده و بحمدلله منطقی می‌باشد. خانواده ایی سنتی مذهبی و همانطور که بیان کردم از قدیم الایام به تحصیل اهمیت ویژه ای اختصاص میدادند واضح تر و روشن تر بیان کنم در زمانه ای که خانواده‌ها از تحصیل فرزندان خود بویژه فرزندان دخترشان در گذشته ممانعت به عمل می‌آوردند‍. خانواده پدری بنده اعتقاد داشتند که یادگیری امری ضروری می‌باشد و بحمدلله  با تشویق خانواده عمه های بنده تحصیل کرده زمانه خودشان هستند و این چرخه نسل به نسل چرخیده و هم اکنون بنده بعنوان یکی از نوه ها و نتیجه های این خانواده بعنوان یک بازیکن فوتبال مطرح شده‌ام و پا به عرصه گذاشت ام و باور دارم که همدر تحصیل و همچنین در ورزش پتانسیل رشد را داشته و داریم هر چند که اعتقادات دینی و مذهبی قوی‌ای داشتند مسائل را قاطی نمیکردند از این حیث به خانواده خودم افتخار میکنم. این را نیز بیان کنم که در اوایل کارم سخت بود، چون امروزه خانواده‌ها  به تحصیل فرزندان اهمیت ویژه ایی قائل هستند ؛خانواده بنده نیز با توجه به اینکه دروسم هم نیز عالی بود تأکید ویژه ای به تحصیل داشتند اما رفته رفته متوجه شدند که علاقه‌مندی من به ورزش بویژه رشته فوتبال بیش از حد معمول می‌باشد و من نیز قید آن را نخواهم زد با این موضوع کنار آمدند و مشوق بنده شدند

س. آیا سخنی با والدینِ بانوان ترکمن به جهت اینکه فرزندان خود را چنانچه به فعالیت‌های ورزشی علاقه دارند، مخالفت نکرده، بلکه آن‌ها را به این سمت سوق دهند، دارید؟

ج. دیدگاه خانواده ها بسیار راهگشا خواهد بود در این زمینه وجود خانواده ایی که مشوق فرزندان خود باشه باعث پیشرفت فرزندان آن خانواده را در پی خواهد داشت. در خانواده بنده با وجود مخالفت هایی که در اوایل وجود داشت ولی آنگونه نبود که جلوی پیشرفت بنده را بخواهند بگیرند. مخالفت ها زمانی در خانواده ام بیشتر نمود پیدا میکرد که از لیست تیم ملی خط می‌خوردم و من در خانه به این دلیل ناراحت میشدم و بعضاً گریه نیز میکردم و خانواده ام که ناراحتی من را میدیدند  مخالفت می‌نمودند آن زمان بنده تجربه کافی نداشتم ولی الان حال و احساسات آنها را درک میکنم و به خانواده خودم حق میدم بابت نگرانی که از جانب بنده در آنها شکل گرفته بود. تصور میکنم که خانواده های ترکمن نسبت به گذشته به لحاظ فرهنگی با حفظ سنت ها رشد چشمگیری داشته اند و اگر چنانچه دختران ترکمن بخواهند در رشته های مختلف ورزشی ورود کنند خانواده های آنها مشوق های آنها خواهند بود فقط فعل خواستن رو باید صرف کرد و در این مسیر پیش باید رفت تصور میکنم که با پیشرفت علم ،فناوری ، فضای مجازی و… دیگر مخالفت های قدیمی و تعصبات طایفه ای معنایی ندارد وهمگی با حفظ ارزش ها و اعتقادات دینی و مذهبی دنبال پیشرفت هستند

س.  در مورد استعدادیابی ورزشی در میان دختران و زنان منطقه چه صحبتی دارید؟

ج . برخی استعداد ها را بایستی کشف کرد برخی استعداد ها نیز ذاتی هستند بعنوان مثال اگر چنانچه از پدر و مادرم الان سوالی در مورد بنده بپرسید قطعاً خواهند گفت که از سنین ۴یا ۵سالگی با توپ بازی میکردم من آن زمان از تلویزیون فوتبال را تماشا نمی‌کردم یا فوتبال را دنبال نمی‌کردم و چنانچه فوتبال را تماشا نیز میکردم  متوجه نمی‌شدم و تنها علاقه ایی در بنده وجود نسبت به توپ وجود داشته و این علاقه مندی و کنجکاوی را ادامه میدادم.

می توانم بگم که بنده بجز فوتبال  والیبال ،بسکتبال ، تنیس روی میز، گل کوچک، لی لی، هفت سنگ و…نیز با خواهران و برادرانم بازی میکردم اما بین این بازی کردن ها و رشته های ورزشی دلم با فوتبال بود و علاقه خاصی به فوتبال داشتم همه چیز به تصور و تفکر فرد برمیگردد باور بنده این می‌باشد که با تمرین و ممارست و تمرکز میشود و میتوان به آنچه که تصورش را داری رسید.

س. در نظام ورزشی  آیا ورزش و فعالیت‌های بانوان  ارزش و جایگاهش  کمتر از فعالیت‌های آقایان است؟ یعنی اینکه در جامعه به بانوان به عنوان اولویت دوم نگاه میکنند؟

ج . بطور کلی بخواهم بیان کنم در همه جای دنیا بجز یکی دو تا از کشور ها دیدگاه اینگونه هستش. البته این را نیز انکار نکنیم که دنیا در حال پیشرفت و توسعه ورزشی میباشد و فکر میکنم که نسل های بعدی پس از اتمام دوره ورزشی ما آینده روشنی را خواهند داشت بطور مثال بخواهم بیان کنم در همین باشگاه ملوان  بخصوص در آکادمی های آن بازیکنان خرد سال از ۷ الی ۱۰ ،۱۲ سال جهت جلسات انگیزشی از طرف باشگاه نزد ما می آیند و ما برای آنها سخنرانی میکنیم برای آنها میگوییم که آینده از آن شماست ما مسیر را برای شما داریم هموار میکنیم ولی بحمدلله هم اکنون باشگاه های فوتبال رفته رفته به بخش بانوان توجه ویژه ای دارند و خدا را شکر باشگاه هایی که در آنها بودم امکانات معقولی داشته اند

س. ترکمن ها را با غذای سنتی و محبوب آنها یعنی چگدرمه میشناسند، آیا در تیم ملی یا تیم های باشگاهی چگدرمه پخت میشود؟ یا بازیکنان در مورد چگدرمه سوالاتی از شما مطرح میکنند؟

ج_ بله ، بویژه که خود من نیز در مورد چکدرمه زیاد صحبت میکنم؛ چگدرمه حوس کردم ،هیچی چکدرمه نمیشه و… و اینها نیز می‌گویند که چگدرمه چیه؟ چه جوری هست؟ طرز پخت آن چگونه هست؟

من نیز توضیحاتی در مورد مواد اولیه و طریقه پخت آن بیان میکنم جالبش اینجاست که پس از اتمام صحبت هایم میگویند که همان استانبولی خودمان میشه که و من نیز دوباره توضیح میدهم که طعم و مزه استانبولی یک درصد چگدرمه هم نمیشود و باز هم سوالات مجدد و توضیحات بیشتر من در مورد چگدرمه…. در آخر نیز می‌گویند که دهانمان آب افتاد و من نیز به شوخی میگویم که سر جاهاتون بنشیند و از من انتظار پخت چگدرمه را نداشته باشید…

س. شما که در پست دفاعی قرار دارید تا چه اندازه در معرفی و شناساندن فرهنگ و آداب و رسوم ترکمن تلاش کرده اید ؟

ج . همانطور که گفتم خانواده بنده یک خانواده سنتی مذهبی و به گذشته بخواهیم برگردیم بزرگان اقوام بنده جزو تحصیل کرد‌گان بخارای شریف هستند و از طرف دیگر نیز استاد رشید یلقی که در امر آموزش و گسترش خط رسم ترکمنی، شناسایی و ترویج فرهنگ غنی ترکمنی  و…  بصورت رایگان و بدون هیچ چشم داشتی در ترکمن صحرا و جمهوری اسلامی ایران در حال فعالیت جهت گسترش زبان و ادبیات ترکمنی هستند و شهره خاص و عام گردیده‌اند داماد خانواده ما می‌باشند بنده نیز بعنوان نماینده ترکمن ها بویژه در فوتبال بانوان جمهوری اسلامی ایران تا به اینجا همه تلاشم را کرده و خواهم کرد تا به حفظ آداب و رسوم ، فرهنگ و…ترکمن را سر لوحه زندگی خودم قرار داده ام.

س. در  انتهای سال گذشته یک نظر سنجی برای انتخاب بهترین بانوی ورزشکار استان گلستان از طریق صدا و سیمای مرکز گلستان صورت گرفت و شما به عنوان برترین ورزشکار سال استان گلستان انتخاب شدید، توضیحاتی در این زمینه برای ما می‌فرماید؟

ج. در واقع من ابتدا از موضوع انتخاب بهترین بانوی سال استان گلستان خبری نداشتم بعد گذشت چند روز از این نظر سنجی از طریق دوستانم متوجه این موضوع شدم زمانی هم که نتیجه نظرسنجی اعلام شد بنده با اختلاف زیادی بعنوان بانوی ورزشکارسال ۱۴۰۰ استان گلستان از نظر مردم انتخاب شدم تشکر ویژه ایی دارم از همه عزیزانی که بنده را لایق دانسته و در این نظرسنجی شرکت کرده بودند ان شا الله که فرزندان تک تک عزیزان در هر جایگاهی که قرار دارند موفق و سربلند باشند و افتخار آفرینی کنند.

س. خانم کر از اینکه به سئوالات طولانی ماهنامه ترکمن دیار با حوصله و دقت پاسخ دادید تشکر می کنیم و برایتان آرزوی سربلندی و پیروزی مضاعف داریم

ج. من هم از زحمات شما و دست اندرکاران مجله ترکمن دیار سپاسگزاری میکنم.

منبع – ماهنامه فرهنگی اجتماعی ترکمن دیار شماره ششم

www.ulkamiz.ir

 

 

 

 

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا