
پایگاه خبری اولکامیز- هفته گذشته در راستای معرفی کاندیداهای دوره ششم انتخابات شورای شهر مطلبی در باره قربانگلدی لعالی کاندیدای شورای شهر آق قلا در سایت و کانال اولکامیز منتشر گردید که با واکنش هایی همراه شد. مهمترین آنها نوشته ی دوست فرهیخته ام ، فرهنگی بازنشسته ی آق قلایی جناب آقای اراز قلی کاظمی بود. به منظور شفاف سازی و تنویر افکار عمومی نکاتی را در این باره یادآور می شوم :
۱– آقای کاظمی در ابتدای امر از جنابعالی سپاسگزارم به جهت اینکه مطلب بنده را مطالعه نموده و بر آن نقدی نگاشته اید ولی دربخش هایی از مرقومه تان دچار اغراق و بزرگنمایی شده اید. مثلا آنجا که متن نگارنده را جادویی دانستید در حالیکه اینگونه نبود. اعتراف می کنم هنور به آن حد از نویسندگی نرسیده ام که نوشته مرا سحرانگیز و جادویی بنامید. در ثانی شما با شتابزدگی نوشته خود را در فضای مجازی نشر داده اید، در حالیکه اخلاق رسانه ای حکم می کرد که مطلب ابتدائا در اولکامیز منتشر میشد و بعد به جاهای دیگر فوروارد میشد در صورتی که علیرغم آمادگی اولکامیز برای درج آن، مسیری دیگر را انتخاب کردید که زیبنده فرد مجرب و سرد و گرم چشیده ای همچون شما نیست.
۲ – یکی از وظایف مهم اصحاب رسانه ، گرمتر کردن تنور انتخابات و معرفی و تبلیغ کاندیداهاست. در این راستا بصورت خودجوش با آقای لعالی مصاحبه ای داشتم و سوابق ، کارنامه و برنامه هایش را به اطلاع مخاطبان رساندم. هر چند قبل از او ، مجید حسن قاسمی و روزهای بعدی نیز عظیم قره داشلی را نیز معرفی کرده ام. کما اینکه این روند تا مهلت قانونی تبلیغات ادامه خواهد داشت.
اطلاع رسانی در باره کاندیداها در بین رسانه ها امری رایج و متعارف است و دلیلی بر حمایت و جانبداری نیست. من در حیرتم شما چرا از این مطلب اولکامیز رنجیده اید که تعجب و حساسیت شما را برانگیخته است ؟!
لطفا بفرمایید معرفی آقای لعالی به عنوان نامزد شورای شهر آق قلا با کدامین موازین اخلاق و حرفه رسانه ای در تضاد است و با منافع کدامین طیف و جریان اجتماعی در تعارض می باشد ؟ مگر او کاندیدا نیست ؟ تازه وی سابقه یک دوره عضویت در شورای شهر آق قلا را دارد و از برخی جهات برای ما رسانه ای ها جذابیت خاص خود را دارد.
۳ –بنده به دنبال تحمیل و القای فکر و نظر خویش نبوده و نیستم بلکه در صدد ایفای نقش و رسالت حرفه ی خبرنگاری هستم . شما چطور به این نتیجه نادرست رسیده اید؟ هرگز دوست ندارم دیدگاه و مواضعم را به مردم تحمیل کنم چرا که اعتقاد راسخ دارم مردم به دنبال انتخاب آزادانه و بهترین هستند.
۴- جنابعالی از عبارت بنده که ( لعالی از یک نگاه یادآور قرباندوردی مدنی ( مد دادا ) و یا امان محمد میلادی ( مدرک ) است. به آدمی انرژی مثبت می دهد. خنده و شادی را به وجودت هدیه می بخشد . این گوهر ارزشمند که امروزه کمیاب شده است. ) چطور متوجه شده اید که به آن هنرمند فقید توهین کرده ام؟ کجای این عبارت توهین به پدر طنز ترکمن صحراست که نیاز به عذرخواهی داشته باشد. چرا اینقدر سطحی قضاوت می کنید؟
در مثال مناقشه نیست. بنده گفتم که لعالی همچون مدنی و مدرک برای جامعه فرح بخشی دارد. کجای این کاستن جایگاه هنری مرحوم مدنی است؟ مردمی که دل خسته و رنج دیده از مشکلات روزگار هستند با دیدن افرادی چون لعالی دچار مسرت و شادمانی میشوند کما اینکه از سخنان نغز و شیرین و شوخ طبعی مرحوم مدنی و مدرک نیز شادمان گشته و برای لحظه ای از غم افزون روزگاران رهایی می یافتند.
در ثانی بنده یکی از خویشاوندان نزدیک مرحوم مدنی هستم و او را جای پدربزرگم ( مدنی بابام ) خطاب می کردم. ایشان نیز به بنده لطف و محبت داشتند و ارزش قلم را می دانستند و مشوق ما بودند . به باور بنده آن مرحوم خود حامی و محبان محرومان جامعه بودند. همیشه مرا یگن خطاب میکردند. هرگز به خود اجازه نمی دهم که نسبت به این مرد بزرگ احیانا توهین روا دارم؟ فرهیخته گرامی ای کاش کمی تحقیق میکردید و سپس دست به قلم می شدید؟
۵- آقای کاظمی در نوشته تان از یک طرف متن مدیر اولکامیز را جادویی می خوانید و از طرفی دیگر بسیار پایین و عاطفی تلقی می کنید. این دوگانگی راچگونه توجیه می کنید؟ چرا یک طرفه به قاضی میروید؟ تمام تلاش بنده انتخاب شایستگان است. منتهی معرفی و تبلیغ کاندیداهای مختلف چه منافاتی با انتخاب افراد اصلح دارد؟
۶- مردم باید عملکرد ، سوابق ، رزومه و برنامه های کاندیداها را بشناسند و رسانه ها در این مورد همگام و همراه جامعه هستند. تبلیغ یک کاندیدا در رسانه ، دلیل بر حمایت از او نیست. کما اینکه تاکنون به تعداد انگشتان دست کاندیداهای گنبد و آق قلا معرفی گردید . البته در اولکامیز بارها توسط این نگارنده و سایر دوستان اهل قلم و فعالین اجتماعی در باب انتخاب گزینه اصلح و شایسته تاکید شده است.
۷ – آیا معرفی یک کاندیدا نادیده انگاشتن شعور مردم است. واقعا این چه قضاوتی است که شما دارید؟ چرا اینقدر سطحی و شتابزده داوری می کنید؟ در عصر انفجار اطلاعات و به برکت فضای مجازی ، درجه آگاهی جامعه صد چندان افزون یافته است و به همان نسبت در انتخاب خویش دقت نظر خواهند داشت.
۸–باید یادآور شوم که حفظ کرامت انسانها از اوجب واجبات است. آقای لعالی قبل از اینکه کاندیدا باشد یک شهروند است. حرمتش را نگه داریم. لطفا انسان ها را تحقیر و کوچک نشماریم. این چه عادت نادرست و غیر انسانی است که پیشه نموده ایم؟ چرا در مقام دفاع از جایگاه و حرمت یک هنرمند ، حرمت و کرامت انسانی دیگر را خدشه دار می نمائید؟ لطفا به همه انسان ها و همچنین به تمامی کاندیداها احترام بگذاریم. هر یک از کاندیداهای شاخصه ها و ویژگی هایی دارند به طور مثال پاکدستی ، صداقت و سلامت نفس که لعالی دارد هیچ یک از کاندیداها ندارد.
۹- آقای کاظمی شما که اینقدر به شهر دلسوز هستید ، آیا بهتر نبود در این مدت که افکار عمومی از عملکرد شورائیان شاکی بودند و ابهامات فراوانی را طرح می کردند مواضع نقد و روشنگری خویش را منعکس می کردید؟ چرا در مورد کاندیداهای شورای شهر که علیرغم ادعاهای گزاف و فَربه به ویژه آنها که عملکردشان مورد پرسش بسیاری از شهروندان آق قلایی است مطلبی نمی نویسید؟
۱۰– میزان رای مردم است شاید عملکرد شورائیان پیشین صاحب عنوان و دارای مدارک بالا به گونه ای عمل کردند و یا آنچنان عملکرد برجسته و مشهودی ندارند و لذا شهروندان آق قلا حق دارند بین لعالی و دیگران تفاوت معنی داری احساس نکنند؟ او دغدغه دارد شهروند دغدغه مند است. نمی دانم شما چرا نگران شده اید؟ به مردم اعتماد کنیم. آنها آگاه و هوشیار هستند.
۱۱- من نیز همچون شما معلم فرهیخته به شهرم و سرنوشت آن دلبسته هستم و اما باید بدانیم ساختن شهری آباد نیازمند شهروندان دغدغه مند و آگاه است و آگاهی در بستر زمان شکل می گیرد و دیرپا لذا با خاموش نشستن و مترصد مستمسکی برای کوبیدن دیگران بودن، نمیتوان این بار بزرگ را به منزل مقصود رساند. در مقام دفاع از کرامت یک هنرمند، انسانی ساده و بی درجه طبقاتی را بهانه قرار دادن شرط اخلاق و انصاف نیست زیرا نیک می دانید که او نه توان دفاع از خود و شکایت از شما را دارد و نه در اندیشه آن است. در این وانفسای زوال اخلاقی ضرورت دارد چشم ها را بشوئیم و جور دیگری به انسانها نظر افکنیم .
۱۲- نیک میدانم زنده یاد قرباندردی مدنی آن هنرمند فقید شوخ طبع پرانرژی که از مفاخر آق قلا و ترکمن صحراست خود از دلبستگان محرومان و مستضعفان بود و هرگز در صدد سیاه و سفید کردن انسانها نبودند و همواره دمی را غنیمت شمرده و به دنبال شادی و تفرج روحی مردم بودند. آقای لعالی نیز نه به قدر و اندازه او و اما در حد و قواره ی خویش در مواجه با مردم ساده و صمیمی و شوخ طبع هستند و لااقل خَلق از وجودش در آسایش است، زیرا او نه سابقه سوء مالی دارد و نه اخلاقی و این دُر و گوهر بسیار گران بهایی است! بنابرین ارجح آن است با معرفی معیارهای یک کاندیدای اصلح به فرآیند انتخاب جامعه کمک کنیم تا بلکه رشد و توسعه شهر تاریخی آق قلا محقق گردد تا بلکه در پرتو این تعالی و پیشرفت فرهنگی و رفاه شهری ،کرامت انسانها را به حرمت جانشینی او در عالم خاکی (خلیفه الله) پاس بداریم!
لطیف ایزدی
ترکمن صحرا / ۱۶ خرداد ۱۴۰۰
www.ulkamiz.ir