دانش آموز روستایی که خود را باور کرد
اولکامیز- لطیف ایزدی : در طول نزدیک به سه دهه تدریس در مدارس سرزمینم از گنبد تا مراوه تپه ، از کلاله تا گمیشان ، دانش آموزانی داشتم که به انسان امید و دلگرمی می دادند . نوجوانانی که سرشار از شور و شعور ، پاکی و اخلاص ، طراوت و سرزندگی ، استعداد و خلاقیت بودند . وجودشان برای هر معلمی مایه ی افتخار بود. کسانی که در عرصه های مختلف فرهنگی ، هنزی ، ورزشی ، آموزشی و دینی خوش درخشیده اند. صادق صوفی زاده یک از این دانش موزان خودساخته و زحمتکش که توانمندی هایش را باور کرد و فعل خواستن را صرف کرد. دانش اموز روستای که دوست دارد نویسنده شود و کتابهای محمود دولت آبادی از جمله کلیدر را مطالعه نموده اسست. ممی خواهد رشته ادبیات برود و جای ما را پر کند. این گفتگو که با هماهنگی مدیر و مربی پرورشی مدرسه صورت گرفته در ذیل می خوانید:
در ابتدای گفتگو خودتان را بصورت مختصر و کوتاه معرفی کنید ؟ به نام خدای مهربان. صادق صوفی زاده هستم از روستای عرب سورنگ دانش آموز رشته انسانی که در دبیرستان ابوذر آق آباد تحصیل کردم.
از اینکه رتبه ی ۲۶۶ را کسب نمودید چه احساسی دارید ؟ راستش را بخواهید خیلی احساس خاصی ندارم.
چگونه از سد عظیم کنکور به سلامتی گذشتید؟ اساسا رمز و راز موفقیت شما چه بود؟ کنکور هم یک آزمون هست مثل آزمون های دیگر اما چیزی که کنکور را خاص جلوه میدهد طرز نگاه دانش آموزان نسبت به آن است.رمز موفقیت من باور به توانایی های خودم و توکل ورها کردن نتیجه به دست خدا بود.
آیا فکر میکردید این رتبه را به دست بیاورید ؟ خیر. فکر میکردم حدود ۷۰۰ منطقه شوم ولی نتیجه بهتر از حد انتظار من شد.
دوست دارید در کدام دانشگاه و در چه رشته ای ادامه تحصیل بدهید ؟ بنده به دبیری ادبیات،دبیری جامعه شناسی و رشته روانشناسی علاقه زیادی دارم.
معدل دیپلم شما چند بود؟ سه سال آخر دبیرستان را کجا درس خواندید ؟ معدل دیپلم من حدود ۱۹.۶۵ بودو تمامی سه سال دبیرستان را در دبیرستان ابوذر آق آباد مشغول به تحصیل بودم.
خانواده شما چه نقشی در موفقیت شما دارند؟ مطمئنا همیشه خانواده ها در حدتوان خود به فرزندان خود در تحصیل و دیگر موضوعات کمک شایانی میکنند.خانواده من نیز نقش به سزایی در این موفقیت داشت.
مدرسه درموفقیت شما چه تاثیری داشتند؟ مطمئنا دبیران زحمتکش ودلسوز همیشه به دانش آموزان درحد توان خود یاری میرسانند. تمامی کارکنان دبیرستان ابوذر انگیزه دهنده و الهام بخش دانش اموزان بودند.
به هم سن و سالهایتان که دغدغه ی کنکور و قبولی در دانشگاه را دارند چه توصیه ای دارید؟ تنها توصیه ای که میتوانم به آنها بکنم این است که به خود و توانایی های شان باور داشته باشند و در ذهن موفقیت خود را بسازند تا در واقعیت همان رخ دهد.
شیوه مطالعه شما چگونه بود؟ کمی توضیح دهید؟ روزی چند ساعت مطالعه مفید داشتید؟ بنده روزانه تنها دو درس را در صبح و بعداز ظهر با دقت وتمرکز مطالعه میکردم و آن هارا در هنگام شب مجددا مرور میکردم که حدود ۵-۶ ساعت در روز میشد.
مطالعه دروس عمومی و تخصصی چه تفاوتی دارد؟ با توجه به این که دروس عمومی و تخصصی در رشته انسانی تفاوت عمیقی باهم ندارند به غیر از درس ریاضی و منطق تفاوت چندانی در روش مطالعه قائل نمیشدم.
چگونه بر خستگی ناشی از تکرار و مطالعه ی مداوم دروس غلبه کرده اید؟ باور به این که من میتوانم به راحتی به خواسته ام برسم و آن را به دست بیاورم به من انگیزه کافی برای لذت بردن از مطالعه را فراهم می نمود.
آیا به کلاسهای کنکوری و تقویتی هم می رفتید و تست کار می کردید ؟ راستش اوضاع مالی خانواده این اجازه را به من نمیداد که در کلاس های تقویتی و…حضور پیداکنم. فقط یک کتاب تست داشتم که آن را هم یکی از دبیرهای گرامی مان به من امانت داده بود. همچنین سه چهار بار در آزمون های رایگان قلمچی شرکت کردم.
مشوقان اصلی شما در کنکور و کسب این افتخار چه کسانی هستند ؟ مشوقان اصلی بنده دبیران، دوستان صمیمی و خانواده ام بودند که از همه ی آنها بابت زحمات و حمایت شان قدردانم.
آیا در زمینه تحصیل الگویی داشتید اگر پاسخ مثبت است چه کسی یا کسانی بود ؟ خیر در زمینه تحصیل الگوی خاصی نداشتم.
در پایان مصاحبه اگر نکات دیگری هست بفرمایید؟ آخرین نکته این که از تمامی کسانیکه به من به هر نحوی کمک کردند نهایت قدردانی را دارم و برایشان بهترین ها را آرزو میکنم.
www.ulkamiz.ir