تبیین اهداف و برنامه های سازمان نظام مهندسی استان گلستان در نشست با اصحاب رسانه + تصاویر

پایگاه خبری اولکامیز – غفور تقانی؛ کنشگر اجتماعی و فعال فضای مجازی:
رییس و اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان گلستان به اتفاق رییس و اعضای هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی شهرستان گنبد شامگاه شنبه یست و دوم فروردین در اقدامی جالب میزبان جمعی از رسانه های خبری و فعالان فضای مجازی شهرستان گنبد بودند.
دکتر ابراهیم کریمی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان گلستان با بیان وظیفه روابط عمومی سازمان نظام مهندسی در ایجاد و برقراری رابطه با رسانه ها ، هدف از این جلسه را نه تبلیغ و بزرگنمایی عملکرد سازمان بلکه اقناع جامعه مخاطبان سازمان شمرد.
وی گفت: مردم و سازندگان مسکن و شهرداری جامعه مخاطب و مربوط سازمان نظام مهندسی می باشند که نیاز است با شناخت هر چه بیشتر سازمان نظام مهندسی و وظایف و مسئولیت های مربوطه ،سو تفاهمات در مورد این سازمان رفع و روشن گردد. سازمان نظام مهندسی( سنم) که در حوزه بسیار وسیع صنعت ساختمان و شهرسازی با شهرداری و اداره شهرسازی همکاری گسترده و تنگاتنگی دارد و باید با استفاده از پتانسیل خبرنگاران و رسانه ها جایگاه هر کدام از دستگاهها در نزد مردم و جامعه مخاطب روشن و تبیین گردد.
دکتر کریمی افزود: مدیریت و همکاران سازمان نظامی از هرگونه پرسش و نقد و بررسی مشکلات استقبال می نماید و اصولا هر چه بیشتر مواجه شدن با نقدهای سازنده ، مدیران سنم را در انجام وظایف مربوطه فعال و پویاتر خواهد کرد. سنم با ۱۲۰۰۰ نفر مهندس عضو میتواند جهت حل بسیاری از مشکلات از قبیل ترافیک و مبلمان شهری مورد مشورت و همکاری قرار گیرد.
ایشان از جلسات مشترک با شهرداری، راه و شهرسازی، فرماندار و معاونت عمرانی شهرستان گنبد و تشکیل کارگروههای مشترک در آینده نزدیک خبر داد و افزود: در طول ۳۰ سال فعالیت این سازمان برای اولین بار است ارتباط سنم و خبرنگاران و رسانه برقرار شده است و امید که با برگزاری میز خدمت در شهرداری فعالیت های سنم را در میان مردم بیاوریم. ( پیشنهاد میز خدمت در شهرداری از سوی دکتر علی ذاکری نماینده صدا و سیما مطرح شد)
در ادامه این نشست مهندس طوسی عضو هیئت مدیره سنم گلستان نقش و اهمیت حضور مهندسان طراح و ناظر ساختمان را در مقایسه زلزله رودبار و منجیل ، و زلزله ورزقان با شدت لرزش مشابه و تعداد تلفات و خسارات به مراتب کمتر در ورزقان توضیح داد.
مهندس حسینی عضو دیگر هیئت مدیره سنم استان گلستان نیز اهمیت سنم را پس از صنعت نفت به عنوان دومین صنعت موتور پیشران صنایع و خدمات با ۶۰۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و میلیون ها اشتغال مربوط به صنعت مادر ( ساختمان) در صنایع وابسته بیان کرد.
ایشان اهمیت اطلاع و آگاهی مردم از وظایف سنم و قوانین ساختمان سازی را در کاهش مشکلات و خسارات برای خودشان و شهرداری و حتی خود سازمان نظام مهندسی را برشمرد.
مهندس حسینی در باره اهمیت تعمیر و نگهداری و مبحث ۲۲ را که هنوز اجرایی نشده در حوادث ساختمان پلاسکو و متروپل برشمرد که چگونه با تعمیر و نگهداری درست میتوان مانع خسارات سنگین شد.
ایشان در ادامه در باره مباحث مربوط به اتلاف انرژی در صنعت ساختمان و ابلاغ الزام به نصب پنل های خورشیدی در ساختمانهای با متراژ ۱۰۰۰ متر به بالا سخن گفت.
مهندس شریف نافعی عضو جانشین هیئت مدیره در جلسه در باره مباحث حقوقی مابین مردم و سنم و شهرداری توضیحاتی دادند.
وی گفت: متاسفانه سنم هنوز به جایگاه حقوقی متناسب با شان خود فاصله دارد و رسیدگی به وضعیت مهندسان و مالکان ساختمان و بالا بردن کیفیت ساخت با گسترش روابط سنم و شهرداری و شهرسازی از اهداف اصلی سنم میباشد.
پس از سخنان مدیران و مسئولان سنم، اکبر پیرا عضو گروه خبری اولکامیز در باره نسبت و حیطه وظایف و اختیارات سنم با آثار تاریخی و ساخت هتل در گنبد سخنانی بیان فرمود.
ابراهیم کریمی در باره برج تاریخی قابوس و داربست های موجود در اطراف آن توضیح دادند که به هنگام مسئولیت در میراث فرهنگی استان گلستان متوجه شدیم که هزینه اجاره داربست ها کم کم از کل اعتبار نگهداری برج قابوس بیشتر میشود بنابراین دستور به خرید داربست های مورد نیاز را صادر کردند.
ایشان در توضیح تخلفات و پرونده های مهندسان عضو سنم بیان کرد که کمیته بررسی تخلفات سازمان نظام مهندسی ( سنم) با حضور دادستان کل استان در شورای نظام مهندسی در کمترین زمان به شکایات مردم و شهرداریها و حتی شکایت سنم از مهندسان بدون ارجاع به دادگاههای دادگستری ، رسیدگی و صدور رای می کند .
در ادامه کیکاووس خاکیلی خبرنگار پیشکسوت در باره سوء تفاهمات میان مردم و سنم و لزوم روشنگری در باره هزینه های دریافتی بیان کرد.
غفور تقانی فعال فضای مجازی نیز در این نشست خبری حضور داشت. وی این سئوال را مطرح کرد: آیا سازمان نظام مهندسی در شورای ترافیک حضور دارد و نقش آن چیست؟
وی گفت: تمام شهرهای شمالی کشور مبتلا به ترافیک سنگین هستند و یکی از عمده ترین دلایل این ترافیک ، پارک خودرو از ابتدای صبح تا هنگام بستن مغازه توسط مغازه داران در محدوده جلوی مغازه خودشان است در حالیکه این خودرو از صبح تا شب بدون حرکت متوقف است
به نظر این کنشگر اجتماعی یک راه حل دم دستی و نزدیک به موفقیت ترافیکشهری سنگین ممنوعیت پارک و توقف خودرو بیش از ۵ دقیقه در محدوده داخلی شهر میباشد. ( گر چه حل مشکل ترافیک شهری وظیفه اصلی سنم نیست)
سوال دیگر تقانی در باره درآمدهای سنم از ساخت و ساز بود. سنم چند درصد از هزینه ساخت را دریافت میکند و اصولا این درآمدها کجا هزینه میشود؟
مهندس تاجیک رئیس سنم گنبد در پاسخ به سئوال درآمد و هزینه ساخت توضیح داد که سنم هیچ وجهی از سازندگان دریافت نمی کند بلکه هر چه دریافت میشود ۴درصد از کل هزینه ساخت میباشد که متعلق به مهندسان طراح و ناظر ساخت میباشد و فقط ۵ درصد از کل دستمزد هر مهندس به سنم میرسد که آن هم صرف اداره امور سازمان و مراسمات و کلاسها و امور جاری اداری سنم میشود و در صورت محاسبه ۴ درصدی که مهندسان سنم بعنوان دستمزد طراحی و نظارت دریافت می کنند حتی ۱ درصد کل هزینه ساخت نمی شود ، ضمنا مهندسان سنم بر اساس۴ درصد از هر متر ۹ میلیون هزینه ساخت دستمزد خود را محاسبه می کنند که در حقیقت نصف قیمت واقعی هم کمتر است. مضافا مسئولیت مدنی مهندسان طراح و ناظر ساختمان مسئولیت مادام العمر در حوادث ساختمانی دارند که بهیچ وجه این مسئولیت با دستمزد در مقایسه با واقعیت امر همخوانی ندارد.
سئوال دیگر غفور تقانی در باره نوسازی بافت فرسوده شهری و میزان مسئولیت سنم در آن بود که مهندس تاجیک فرمود وظیفه اصلی نوسازی بافت فرسوده شهر بر عهده شهرداری میباشد اما مهندسان سنم در سال ۱۴۰۳ تعداد ۱۱۰ پروژه نوسازی بافت فرسوده را با ۵۰ درصد تخفیف و رایگان برای معرفی شدگان کمیته امداد و بهزیستی و بنیاد جانبازان و اماکن مذهبی انجام داده اند و اصولا از هیچ ساختمان متراژ کمتر از ۲۰۰ متر نوسازی بافتهای فرسوده هیچ هزینه ای دریافت نکرده اند.
دکتر ابراهیم کریمی هم در توضیح فرمود: سنم در شرق استان و شهرهای درجه دو و سه تقریبا کمترین هزینه در حد هیچ را اخذ کرده است و بیشتر در شهرهای گرگان و علی آباد و گنبد بر اساس متراژ بالای ۲۰۰ متر مبادرت به دریافت هزینه می کند.
تقانی در ادامه در باره میزان درآمد و هزینه کرد این درآمدها و رفع سو تفاهمات ور اذهان مردم تقاضا کرد که بیلان کار داده شود که دکتر کریمی اظهار امیدواری کرد با روشنگریهای خبرنگاران و رسانه ها اذهان مردم در باره سنم شفاف خواهد شد.
جناب آقای دکتر علی ذاکری نماینده سازمان صداوسیما به ارائه دو پیشنهاد اکتفا نمود:
۱. درجه بندی ساختمانها در میزان مصرف برق و گاز و آب مانند درجه بندی مصرف سوخت خودروها و لوازم برقی و گازی . طوری که خریداران و مستاجران ساختمانها بدانند قرار است چه مبالغی از قبوض را بپردازند.
۲. برگزاری میز خدمت سازمان نظام مهندسی در شهرداری و ایجاد ارتباط مستقیم با مردم و سازندگان ساختمان که دکتر کریمی هر دو پیشنهاد ایشان را بسیار سازنده توصیف و قول پیگیری دادند.
لطیف ایزدی مدیر مؤسسه مطبوعاتی و فرهنگی ترکمن دیار پرسشگر بعدی بود. وی در باره پیشینه فعالیت خبرنگاری ابراهیم کریمی سئوال کرد. همچنین از برنامه های سنم در جهت حمایت از اقشار کم برخوردار و مستضعف برای تسهیل در امر خانه سازی سئوال نمود.
عبدالقیوم آق آتابای خبرنگار گنبدی پرسشگر آخر در این نشست بود. وی در باره انرژی و لزوم کاهش هزینه ساخت سخنانی بیان کرد.
www.ulkamiz.ir