گفتگو با دکتر سارلی در باره انتخاب خبرنگار برترسال
انتخاب هادی خرمالی و سالها بعد انتخاب لطیف ایزدی، صرفا ارزش گذاری به زحمات اهل قلم و رسانه است
کانال انجمن ایل یار- ابراهیم دوگونچی : فصلنامه فراغی در سال جاری کاری ارزشمند از خود به یادگار گذاشت که در تاریخ مطبوعات منطقه ثبت خواهد و آن انتخاب خبرنگار نمونه سال در ترکمن صحرا بود که جای تقدیر و تشکر دارد. مدیریت این نشریه معتبر را دکتر اراز محمد سارلی محقق و استاد دانشگاه ترکمن بر عهده دارد. این نویسنده توانا یکی از افراد برجسته و صاحب نظر در زمینه مسائل فرهنگی ادبی اجتماعی و رسانه ای ترکمن صحرا به شمار می رود که تلاش زیادی برای حفظ و نشر رسم و آداب و شعر و ادبیات ترکمنی انجام می دهند. در باره نحوه انتخاب خبرنگار برتر سال و چگونگی آن ، با دکتر سارلی گفتگویی انجام دادیم که در ذیل می خوانید :
💠دکتر سارلی لطفا بفرمائید ایده و نحوه شکل گیری اعلام خبرنگار برتر از کجا و توسط چه شخص یا نهادی بنیان گذاری شد؟
♻️اساسا” قدردانی و تقدیر زحمات یک نفر در فرهنگ دینی و قومی ما، امری ممدوح است. با الهام ازین پشتوانه قوی فرهنگی، فصلنامه فراغی با مشاهده ی تلاش های فوق العاده آقای لطیف ایزدی، وی یک خبرنگار با قابلیت های ویژه مخصوصا از نگاه تیراژ تولید مطالب آن هم در شرایط کرونایی تشخیص داده خبرنگار برتر اعلام نمود.
💠آیا یک رسانه به تنهایی می تواند مبادرت به انجام چنین امری نماید؟
♻️چرا که نه، مگر تشکر از زحمات کسی لازمه اش مقدمه و موخره خاصی است؟ وقتی که خداوند منان، تشکر را یک اصل می داند ” لئن شکرتم لازیدنکم” و در جای دیگر تشکر را در مقابل کفران قرار داده، ما هم خیلی ساده خواستم با تکیه بر مبانی اسلامی از تلاش های یک خبرنگار قدردانی کنیم.
💠معیار شما برای انتخاب خبرنگار برتر چه بوده است؟
♻️معیار های انتخاب یک خبرنگار برتر را پیشتر در نوشتاری توضیح داده ام. از جمله: صداقت، شجاعت، تعهد به اصول خبرنگاری، انعکاس حقایق، تعهد به مبانی میهن اسلامی، ورودهای درست، همگرایی، تیراژ فعالیت های تولیدی از جمله آنها بود.
💠آقای ایزدی چه اندازه به معیار و شرایط انتخاب شما نزدیک بوده است؟
♻️انتخاب آقای ایزدی از طرف فصلنامه فراغی با توجه به همان مبانی صورت گرفت. باید این نکته را یادآور شوم که در انتخاب یک نفر، نباید دچار پیش فرض ها و ذهنیت های منفی بود. طبعا انسان ها تغییر می کنند مهم آن است که تحول مثبت در نگارش، تعهد اخلاقی به حقیقت، و غلبه ی تعقل بر نگارش احساسی در یک نفر برجسته باشد. این ویژگی ها را در وی دیدیم و به ایشان رسیدیم.
💠آیا در شورای تحریریه فراغی صرفا به انتخاب خبرنگار برتر بسنده کرده اید و یا برنامه ای برای نویسندگان، چهره های فرهنگی، سیاسی، ورزشی و … هم دارید؟
♻️ما در فصلنامه فراغی از تولیدات فکری دوستان اهل قلم بهره می بریم، لذا به نوعی در مقام تقدیر از زحمات ایشان بر می آئیم. مثلا در سال ۱۳۸۲(شماره ۱۱ مجله)، آقای هادی خرمالی را، بخاطر تولید فکر و اندیشه به عنوان اهل قلم برتر معرفی کردیم. در باره ی آقای لطیف ایزدی هم چنین عمل کردیم. طبعا باز هم به خلاقیت ها و نگارش های ارزشمند دیگر هم برسیم در روز قلم یا روز خبرنگار، از طرف فصلنامه شخص یا اشخاصی را معرفی خواهیم نمود. یعنی این فرهنگ تقدیر و تشکر به جا خواهیم آورد.
💠انتخاب خبرنگار برتر توسط فراغی واکنش های مثبت و منفی را از سوی برخی اصحاب رسانه داشته است. نظر شما راجع به برخی خبرنگاران که معتقدند خبرنگار برتر باید توسط یک نهاد دولتی انتخاب شود چیست؟
♻️انتخاب آقای خرمالی و سالها بعد انتخاب آقای ایزدی، صرفا ارزش گذاری به زحمات اهل قلم و رسانه است. پس واضح است که قصد نداریم تا جای نهادی رسمی را بگیریم، این رویه برای نشریات رایج و مرسوم است که به معرفی افراد در بخش های مختلف بپردازد. گمانم با این توضیحات نباید کسی ازین انتخاب ناخرسند یا رنجیده خاطر باشد.
💠با توجه به انتخاب لطیف ایزدی ، نقش ایشان در ترویج فرهنگ قومی، آگاهی بخشی، هم افزایی و رشد افکار عمومی منطقه و در نهایت توسعه حوزه فعالیت چه بوده است ؟
♻️در پایان امیدوارم بر نقش مثبت آقای ایزدی در همگرایی و نگارش منطقی عطف توجه داشته باشیم. وی با دقت به رسالت رسانه ای خود در ترویج فرهنگ قومی، آگاهی بخشی، هم گرایی ملی و رشد افکار عمومی منطقه و در راستای منافع نظام اسلامی حرکت می نمایند. پس صدالبته شایسته ی قدردانی است.
💠آقای سارلی از پاسخگویی شما به سئوالات انجمن ایل یار تشکر می کنم
من هم از اطلاع رسانی و آگاهی بخشی شما فعال رسانه محترم سپاسگزارم.
www.ulkamiz.ir