اخبار

روایت جشنی باشکوه در کناره های رود اترک

پایگاه خبری اولکامیز- چهارشبه بیست خرداد ۱۴۰۵ بنا به دعوت دوست فرهنگی ام آقای حاحی بهرام قره مشک غراوی مدیر پیشین دبیرستان شهید قویدل برای حضور در جشن عروسی فرزند برومندش مبین غراوی معروف به مبین موبایل به شهر مرزی مراوه تپه رفتم و در جشن شرکت کردم. در باره این رویداد شادی بخش به چند نکته کوتاه اشاره می کنم:

یک. این جشن بزرگ در کناره های رود اترک برگزار شد. در بدو حضور با همکار فرهنگی ام آقای طاغانی به کنارهای این رود تاریخی رفتم. آب بسیار  کمی در آن دیده می شد. گویی رود به سختی نفس می کشید ولی با خود یک حرف داشت، یک دنیا درد داشت. اترک مانند شیر زحمی بود که عظمت گذشته را نداشت ولی یادآور تاریخ، هویت و زندگی مردمان این دیار بود. سبب زنده شدن خاطرات بود. آن طرفتر پارک کوچک و زیبای شهر نیز خودنمایی می کرد. هنوز اترک زنده بود، امید داشت و نسیم ملایمی از سوی آن به مشام می رسید.

دو. حضور گرم و پرتعداد شهروندان مراوه ای و اهالی روستاهای اطراف و همچنین میهمانانی که از شهرهای گنبد، کلاله ،  آق قلا و … آمده بودند جشن عروسی را به گردهمایی بزرگ همدلی و اخوت تبدیل کرده بود که جامعه به شادی نیاز دارد.

سه. شاه داماد از خانواده فرهنگی بود. پدربزرگش مرحوم شیخ محمد غراوی از فرهنگیان قدیمی و خدوم مرواه تپه می باشد. همچنین پدر و دو تن از عموهایش فرهنگی هستند، به همین علت حضور فرهنگیان در این جشن پررنگ بود. پدرش حاجی بهرام از فرهنگیان خوشنام، فعال و شناخته شده مراو ه تپه است که در انتخابات اخیر مسئولیت ستاد انتخاباتی حاج آخوند غراوی در شهرستان مراوه تپه را بر عهده داشتند.

چهار. حضور شخصیت های سیاسی اجتماعی در این جشن نمود خاصی داشت. در این جشن حاج کمال آخوند غراوی نماینده خبرگان رهبری با هیئت همراه حضور یافت. یوسف آخوند غراوی امام جمعه مراوه تپه و ناصر آخوند قزل نائب امام جمعه مراوه و همچنین عدالباسط آخوند قره باش مسئول مرکز شمال اسلامی در شرق گلستان، شریف غراوی معاون سیاسی مراوه تپه، مهندس شهرام غراو ی نماینده ادوار مجلس و . ..  حضور داشتند که وزن سیاسی اجتماعی مراسم را سنگین تر می ساخت.

پنج. برگزاری آیین مذهبی مولودی خوانی توسط روحانیون، طلاب و متدینین حاضر در مجلس عروسی بین نماز عصر و مغرب در منزل طاهر غراوی اخوی حاجی بهرام معنویت خاصی داشت. آنها اشعاری عربی در نعت ستایش پیامبر گرامی اسلام بصورت هماهنگ و همصدا قرائت می کردند. در این آیین فرزند استاد یارمحمد آخوند نظری عالم برجسته ترکمن صحرا نیز حضور داشت .

شش. اجرای موسیقی پس از نماز عشاء حلاوت دیگری به این جشن بخشید و حال و هوای مراسم را تغییر داد. ایتدا باخشی ادریس کر خواننده باتجربه و خوش صدای بندرترکمنی موسیقی کلاسیک اجرا کرد درکنار او نوه هنرمندش ماهر کر به ترانه خوانی پرداخت و نگاهها را به خود معطوف ساخت و حاضرین را به وجد آورد. در نیمه های شب هنرمند میهمان دیگری از کرمانچ با دوتار به زبان فارسی چند قطعه اجرا کرد. مجری مراسم امان دردی مقدر شاعر و گوینده انبارالومی بود که در باره وجه تسمیه مراوه تپه سخن گفت و اشعاری قرائت کرد.

هفتم. دراین مراسم دو تن از شاعران منطقه مراوه تپه بای محمد قلیچی صاحب چندین اثر منظوم و منثور ساکن مراوه و کریم محمدیان شاعر اهل چنارلی اشعاری به زبان ترکمنی قرائت کردند.

هشتم. حضور خبرنگاران نیز در این جشن قابل توجه بود. خبرنگاران گنبدی عاشر محمد رئوفی، اکبر پیرا  و راقم این سطور و برخی از فعالان رسانه منطقه مشهود بود.

نهم. جشن عروسی دو روزه بود. مراسم جذاب کجاوه روز دوم برگزار شد. کاروان داماد با یاران و اقوام مشتاقانه به روستای زیبای کوچک و زیبای اوچیران که نزدیک پایگاه هوایی است عزیمت نمودند و عروس که گل سر سبد مراسم بود  را از کناره های جنگل آق امام به  کناره های رود اترک با تکریم و احترام آوردند.

دهم. دیدار برخی از دانش آموزانم برایم خاطره انگیز و  امیدبخش بود.  برخی از آنها معلم شده بودند و برخی به حرفه های دیگر اشتغال داشتند. دیدار دوستان و همکاران مراوه ای برایم جذاب و شیرین بود. در پایان برای این زوج جوان آرزوی خوشبختی دارم امید که جوانان به مرادشان برسند و به خانه بخت بروند و زندگی نوینی را تجربه کنند.

عبداللطیف ایزدی دبیر ادبیات مدارس مراوه تپه در سالهای ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸

WWW.ULKAMIZ.IR

 

 

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا