درنگی بر انتصاب یاغمر قلی زاده
پایگاه خبری اولکامیز- آنامحمد غراوی و یاغمر قلی زاده را می توان دو تکنوکرات ترکمن نامید. هفته گذشته یاغمر قلی زاده یکی از شخصیتهای سیاسی شاخص ترکمن صحرا به سمت مدیر عامل شرکت بازرگانی صنایع شیر ایران منصوب گردید. در این باره نکاتی را عرض میکنم :
۱ -این اقدام شایسته بدون شک در راستای توجه و بها دادن به شایستگان اقوام و اهل سنت و در جهت مشارکت متعادل و متوازن آنها در سطوح مختلف مدیریتی کشور است که گامی مثبت و امید آفرین بوده و جای تقدیر دارد اگر چه لازم است که اینگونه حرکت های بزرگ در جهت همگرایی و هم افزایی اهل سنت که یک چهارم جمعیت ایران را تشکیل می دهند بیش از پیش افزایش یابد تا روزی که دیگر شاهد نابرابری و تبعیض در انتصابات نباشیم.
۲ – اگر در اینگونه انتصابات کارشناسی جامعتر و عقلانیت و تدبیر افزونتری به خرج داده شود به مراتب کارآیی و اثربخشی بیشتری خواهد داشت. با توجه به کارنامه پربار یاغمر قلی زاده که از جمله چهره های توانمند مدیریتی استان گلستان می باشد و شایستگی انتصاب در مسئولیت های مهم دیگری را نیز داشت و می توانست در این امور نیز توانمندی اش را بیشتر نمایان سازد.
۳ -با توجه به اینکه وی نماینده پیشین مردم شرق گلستان در مجلس شورای اسلامی بود و یک چهره ی کاملا سیاسی بشمار می رود و همچنین معاونت برنامه ریزی استانداری گلستان را در کارنامه اش دارد پس بنابراین اگر بعنوان سفیر ایران در ترکمنستان و یا یکی از کشورهای آسیای میانه منصوب میشد بسیار عقلانی تر و زیبنده تر بود و یا اینکه استحقاق داشت که بعنوان استاندار و یا معاونت استانداری استان گلستان منصوب شود و یا اینکه حداقل پس از ۴۱ سال از گذشت انقلاب تابوی فرمانداری گنبد شکسته شود و برای اولین بار یکی از فرزندان متعهد و مدیر این مرز و بوم یعنوان فرماندار ویژه گنبد ایفای نقش نماید.
۴- قلی زاده رایزن بازرگانی ایران در کشور ترکمنستان بود و چند صباحی مشاور وزیر وزارت صنعت و معدن و تجارت و معاون سازمان توسعه تجارت ایران در رزومه اش دیده می شود پس می توانست بعنوان مدیر کل صنعت و معدن استان گلستان هم مسئولیت بپذیرد.
۵-در گام دوم انقلاب با توجه به انباشت مشکلات و افزایش نارضایتی ها باید عملکرد حاکمان و دولتمردان درست تر باشد و دیگر زمانه خطا و آزمون نیست. باید از بهترین بهره برد. باید از تمام ظرفیت بالقوه کشور و همه اقوام به نحو مطلوب استفاده شود و کارها به نیروهای بومی کاردان و توانمند واگذار شود. برای این هدف ، می طلبد که اینگونه اقدامات مثبت تداوم بیشتری داشته باشد و شایستگان ترکمن نیز به مانند سایر قومیت ها بتوانند توانمندی و پتانسیل خود را در مدیریت های ملی و استانی و منطقه ای بیش از پیش به اثبات برسانند.
۶- در پایان این یادداشت جا دارد که از مهندس توکلی عزیز یاد کنم چرا که با شنیدن نام یاغمر قلی زاده بیاد دوست صمیمی و یار دلسوز و مدیرش مهندس محمد بردی توکلی می افتم که قربانی کروناویروس شد. اگر وی زنده بود بدون شک از این اتفاق مبارک ، شادمان و مسرور میشد و به نیکی از آن یاد میکرد و در اولکامیز مطلبی یا پیامی در خصوص آن می نگاشت و یا صاحب این قلم می خواست که در باره اش قلمفرسایی شود . روح و روانش شاد باد.
لطیف ایزدی / ۲۰ مهر ۹۹