اخبار

مسعود مفیدی: از والدین محترم می خواهم که با استعداد و علاقمندی فرزندانشان در زمینه هنر مقابله نکنند

پایگاه خبری اولکامیز – مراسم بزرگداشت سه یشکسوت عرصه فرهنگ و هنر پنج شنبه نهم اسفند در بندرترکمن برگزار شد. در این مراسم باشکوه و دیدنی یکی از سخنرانان مراسم مسعود مفیدی، آهنگساز و خواننده مشهور ترکمن بود. متن سخنان این هنرمند خلاق را با هم می خوانیم:

با نام و یاد خدا

سلام دارم خدمت حضار محترم، هنرمندان گرامی و دوستداران فرهنگ و موسیقی ترکمن،

در ابتدا تشکر میکنم بابت دعوتتان ، تشکر میکنم از بانیان این محفل و اداره فرهنگ و ارشاد.

همونطور که میدونید امروز، در این محفل هنری، گرد هم آمده‌ایم تا از اساطیر هنر منطقه،  استادان  عبدالرحمن فراخی،  ارازدردی خواجه و عبدالرحمن اونق به پاس دهه های متمادی خدمت به هنر تقدیر کنیم.

من هم بعنوان برگ کوچکی از درخت تنومند هنر و موسیقی ترکمن به خودم لازم دانستم با اشتیاق فراوان اینحا در خدمتتان باشم.

هنر، زبان هویت یک ملت است و ما خوشبختیم که در بین مان هنرمندانی داریم که با تلاش بی‌وقفه، این هویت ما را زنده نگه می‌دارند. هر کدام از این عزیزان در جایگاه خود نقش بسزایی در حفظ فرهنگ و هنر ترکمن داشته اند.

استاد ارازدردی خواجه کسی است که سال‌ها با صدای جادویی  و اجرای بی‌نظیرش در قلب مردم خانه کرده، صدایی که نه‌فقط خبر می‌دهد، بلکه الهام‌بخش است؛ نه‌فقط روایت می‌کند، بلکه حس زندگی را به ما منتقل می‌کند.

جناب عبدارحمن اونق، نویسنده‌ای که آثارش نه‌تنها قصه‌گو هستند، بلکه آیینه‌ای از روح انسان و پیچیدگی‌های زندگی‌اند. هر واژه‌ای که از قلم ایشان جاری شده، پلی است میان دل‌ها و ذهن‌ها؛ پلی که ما را به دنیایی عمیق‌تر از آنچه می‌بینیم می‌برد. ایشان با نگاهی ظریف و بیانی هنرمندانه، توانسته‌اند تأثیری ماندگار در ادبیات و فرهنگ ما بگذارند.

و اما در این قسمت از سخنانم اشاره میکنم به استاد عبدالرحمن فراخی. استاد فراخی از جمله کسانی است که سال‌ها عمر خود را وقف موسیقی، نمایش و آیین‌های سنتی ترکمن کرده است. ایشان دارنده دیپلم افتخار از جشنواره موسیقی سنتی است و خدمات ارزنده‌ای در حفظ و گسترش موسیقی ترکمن انجام داده .

اما هنر ایشان تنها به موسیقی محدود نمی‌شود. استاد فراخی با سرپرستی گروه تئاتر به زبان ترکمنی، نقش مهمی در حفظ و انتقال ادبیات نمایشی ترکمن ایفا کرده است. تئاتر، آینه‌ای از زندگی یک ملت است، و ایشان با فعالیت‌های خود، این آینه را برای ما زنده نگه داشته‌اند تا نسل‌های آینده بتوانند از گنجینه غنی فرهنگی ما بهره‌مند شوند.

همچنین، نباید از نقش برجسته شان  در گروه ذکر و خنجر فراخی غافل شد. این هنر آیینی یکی از میراث‌های کهن ترکمن‌هاست که در گذر زمان، همچنان روح و هویت خود را حفظ کرده است. ذکر و خنجر نه‌تنها یک اجرای هنری، بلکه یک آیین مذهبی و فرهنگی است که نشان‌دهنده ایمان، اصالت و هویت مردم ترکمن است. ایشان  با مدیریت و هدایت این گروه، سهم بسزایی در حفظ و ترویج این سنت ارزشمند داشته‌اند.

استاد عبدالرحمن فراخی خاطره ساز دوران نوجوانی و جوانی خیلی از ما ترکمنهاست، برای بنده هم اجراها و هنر ایشان ، یکی از دلایل علاقمندی من به موسیقی بودند .

اجراهایی که در بدترین برهه تاریخی ، در اوج خفقان و سرکوب موسیقی همراه بود. دوست دارم اهمیت کار بزرگی که این عزیزان در آن زمان ها انجام دادند را پی ببرید ، اگر می‌بینید که در کشور ترکمنستان آثار بسیار فاخر و با کیفیت در حوزه موسیقی و تئاتر تولید میشه، دلیلش وجود دانشگاه ها و آکادمی های مختلف هنر و تزریق منابع مادی و کمک های دولتی است، دلیلش وجود استودیو های بسیار زیاد موسیقی است، وقتی صحبت از ارزش کار این عزیزان میشه، به این قسمت باید بیشتر دقت کرد، اینها در زمانی پای به عرصه فرهنگ و موسیقی نهاده اند  و پرچم هنرو موسیقی یک قوم را بالا نگه داشته اند ، که نه تنها هیچ کمک ارگانی و حکومتی انجام نمیشد، بلکه متاسفانه موسیقی سرکوب نیز میشد.

خود من همیشه دغدغه این را داشتم که چرا در ترکمن صحرای خودمان با وجود اینهمه اساتید درجه یک و نامی تولید موسیقی نداریم و هنرمندان ما هرآنچه که اجرا میکنن برگرفته از موسیقی کشورهای همسایه است .  البته در ان زمان نداشتن شرایط تولید اعم از نبودن استودیوی ضبط ، نبودن امکانات نرم افزاری ،یکی از دلایل این فقدان بود . که خوشبختانه امروزه ما توانستیم شروع کننده نسلی باشیم که هم از لحاظ موسیقایی و هم از لحاظ کیفیت تولید نه تنها در کشور خودمان بلکه در کشورهای همسایه هم جزو بهترینها باشیم و شک نکنید راه ارتقا و رشد در هر حوزه ای بخصوص هنر و موسیقی علاوه بر حمایت های دولتی ، افزایش تولید آثار است . در حال حاضر  که یک بخش از فعالیتهای موسیقایی من حوزه موسیقی ترکمن است  استاد فراخی  همیشه مثل یک برادر و استاد کنار من بوده اند و همیشه از همفکری و مشاوره هایشان در تولید آثارم بهره برده ام.  عزیزانی که از نزدیک ایشان را میشناسند از آگاهی و معلوماتشان درباره فرهنگ و تاریخ و روایتهای داستانی موسیقی ترکمن مطلع هستند .

در طی این سالها افتخار این داشتم که برای خود ایشان  نیز  آهنگهایی را تولید و تنظیم بکنم که از استقبال خوب شما مردم عزیز برخوردار بود .

امروز، در این مراسم، ما از استادی تجلیل می‌کنیم که نه‌تنها یک هنرمند، بلکه یک معلم و پاسدار فرهنگ ترکمن است. ایشان  با آثار و فعالیت‌های خود به ما نشان داده‌اند که موسیقی و هنر، نه‌تنها ابزاری برای بیان احساسات و ایجاد ارتباط بین فرهنگهاست ، بلکه پلی میان گذشته، حال و آینده است. او با دستان پرمهر و هنرش، نهالی کاشته که نسل‌های آینده از سایه آن بهره‌مند خواهند شد.

ما قدردان زحمات و تلاش‌های بی‌دریغ شما هستیم،شما با هنر خود، قلب‌ها را تسخیر کرده‌اید و میراثی ارزشمند برای آیندگان به جا گذاشته‌اید. امیدواریم همچنان شاهد درخشش شما در عرصه موسیقی و فرهنگ ترکمن باشیم و از دانش و تجربیاتتان بهره‌مند شویم.

وقتی از موسیقی ترکمن سخن میگوییم ناخوداگاه نام و یاد استاد تاج بردی  پیکر در ذهن و روح ما نقش میبندد  ،

یادش گرامی و روحش شاد .

در پایان سخنی دارم با پدر مادران گرامی،

از والدین محترم و پدر و مادر های عزیز تقاضا دارم که با استعداد و علاقمندی فرزندانشان برای هنر مقابله نکنن ، و بهترین مسیر برای رشد یک کودک و نوجوان مسیر عشق است ، مسیری که فرزند با علاقمندی تمام و عشق طی میکند و پیروزی از آن اوست.

برای هر سه استاد عزیز، جناب فراخی ، استاد ارازدردی خواجه و جناب عبدالرحمن اونق  آرزوی سلامتی، طول عمر و موفقیت‌های روزافزون دارم.

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا