گفتگو با عرفان حسن زاده دانش آموز موفق دبیرستان قویدل مراوه تپه
پایگاه خبری اولکامیز- عرفان حسن زاده یکی از دانش آموزان مودب ، خوش قلم و اهل مطالعه سالهای تدریسم در مراوه تپه بود. دانش آموزی با صفا که استعداد خاصی در درس ادبیات به ویزه نگارش داشت . متن های تولیدی اش جذاب و شنیدنی بود. با خبر شدم که امسال در کنکور در رشته مورد علاقه اش قبول شده است به همین سبب گفتگویی با وی انجام دادم که در ذیل می خوانید:
*در ابتدای گفتگو خودتان را بصورت مختصر و کوتاه معرفی کنید ؟ به نام خدا.باسلام،عرفان حسن زاده هستم متولد و بزرگ شده ی شهر گنبد کاووس.
*اصالتا کجایی هستید و چند سال است ساکن مراوه هستید ؟ اصالتاً هم از طرف پدر و هم از طرف مادر آذری هستم و تقریباً دو سال از مهاجرت ما به شهر مراوه تپه میگذرد
*چه رتبه ی را کسب نمودید و در کدام منطقه و کجا قبول شدید و چه رشته ای ؟ رتبه ی ۱۷۸ در سهمیه ی %۵ و رتبه ی ۴۵۹ در منطقه ۳ را کسب کردم و در رشته ی دبیری ادبیات فارسی در پردیس امام محمد باقر(ع) بجنورد،ادامه تحصیل خواهم داد
*چه عواملی در موفقیت شما تاثیر گذاشت؟ اول از همه تکیه بر قدرت لا یزال الهی که با اراده ی او هر چیزی ممکن است و دوم سعی و تلاش خودم برای رسیدن به هدفی که خودم از قبل برای زندگی خود تعیین کرده بودم.
*بعنوان یک دانش آموز غیر بومی و فارس زبان که میهمان مراوه ای ها بودید از حال و هوای دبیرستان قویدل بگویید ؟ دبیرستان قویدل کاملاً فضایی صمیمانه و دوستانه داشت و من در طول مدت دو سال تحصیل به هیچ وجه احساس غریبی نکردم و به جرعت می توانم بگویم بهترین مدرسه ای بود که تا به حال در آن تحصیل کرده ام ؛هم از نظر علمی و هم از نظر روابطی که اعضای آن اعم از کارکنان و دانش آموزان با یکدیگر داشتند
*معدل دیپلم شما چند بود؟ دبیرستان را کجا درس خواندید ؟ سال اول متوسطه ی دوم را در دبیرستان مختومقلی فراغی واقع در شهرستان گنبد کاووس به اتمام رساندم و دو سال آخر تحصیل ام را در دبیرستان قویدل طی کردم.همچنین در امتحان نهایی دیپلم معدل۱۹/۳۰ و در مجموع سال دوازدهم معدل ۱۹/۶۵ را کسب نمودم.
*خانواده شما چه نقشی در موفقیت تان داشت؟ بی شک خانواده نقش بسزایی در موفقیت افراد دارد که بنده هم از این قاعده مستثنی نیستم ،علی الخصوص پدر عزیزم که در این راه بی دریغ به من کمک کرد و از صمیم قلبم از او تشکر میکنم.
* مدیر، معاون و دبیران دبیرستان قویدل مدرسه در موفقیت شما چه تاثیری داشتند؟ کارکنان مدرسه ی قویدل افرادی کاملا بی ریا و زحمت کش هستند و من و تمام دوستانم موفقیت های تحصیلی خود را مدیون این بزرگواران هستیم؛بی شک اگر راهنمایی ها و هدایتگری آنها نبود،ممکن نبود به این موفقیت ها دست پیدا کنیم و میدانم که تشکر من قطره ای از دریای محبت آنها را جبران نمی کند اما خالصانه از آنها تشکر میکنم.
*به هم سن و سالهای خودتان که دغدغه ی کنکور و قبولی در رشته های خوب دانشگاهی را دارند چه توصیه ای دارید؟ به آنها توصیه میکنم برای خود هدفی را تعیین کنند و به خود باور داشته باشند و با تلاش بی دریغ هدف خود را پیگیری کنند و مطمئن باشند که به هدف خود میرسند زیرا خداوند متعال تلاش های هیچکس را بی نتیجه نمیگذارد.
*شیوه ی مطالعه شما چگونه بود؟ روزی چند ساعت مطالعه مفید داشتید؟ من در زمان مطالعه همواره سعی داشتم کتاب ها را قسمت قسمت کنم،زیرا اینگونه نه تنها مطالعات با برنامه ریزی بهتر پیش می رود،بلکه از خستگی ناشی از مطالعه نیز جلوگیری می شود و بر عکس جذابیت خاصی در خواندن دروس ظاهر می شود.در بحث زمان نیز روزانه حداقل ۸ ساعت و حداکثر ۱۲ ساعت مطالعه داشتم،اما من بر این باورم که کمیت ملاک نیست،بلکه کیفیت درس خواندن ملاک است.
*مطالعه دروس عمومی و تخصصی چه تفاوتی دارد؟ در راه موفقیت باید به هر دو آنها توجه لازم را نمود و چه بسا که یادگیری دروس اختصاصی ریشه در یادگیری دروس عمومی باشد،مانند درس عربی و فارسی. اما دانش آموز باید این نکته را بداند که دروس اختصاصی از اهمیت بالایی برخوردارند و برای قبولی در هر رشته ضرایب مخصوص به خود را دارند و افراد باید بنا بر رشته ی مورد نظر خود برنامه ریزی کنند.
*چگونه بر خستگی ناشی از تکرار و مطالعه ی مداوم دروس غلبه کرده اید ؟ من به دروس،به عنوان بار سنگین و وزر و وبال نگاه نمیکردم،بلکه آنها را سرگرمی به حساب می آوردم، اینگونه بود که تک تک کلمات با ثانیه های زندگی ام گره خورده بود و اینکه از شما چه پنهان!دلم برای آن روز ها تنگ شده است.
*آیا به کلاسهای کنکوری و تقویتی هم می رفتید ؟ به هیچ عنوان در هیچ کلاس تقویتی شرکت نکرده ام و اعتقادی هم ندارم به اینگونه یادگیری،ولی این نظر من است و هرکس بسته به شرایط یادگیری و شرایط مالی خود می تواند استفاده کند.اما به شدت توصیه میکنم که دانش آموزان در آزمون های آزمایشی شرکت کنند که بازدهی بالایی در یادگیری دارد.
*بزرگترین مشوق شما در کنکور و کسب این افتخار چه کسانی هستند ؟ در وهله ی اول یار و یاور و هدایتگر هر انسانی خداوند متعال است که در قرآن کریم نیز می فرماید:(( یعزُّ من یشاء و یذلُّ من یشاء)).اما در این راه اگر پشتیبانی های پدرم و معلمان عزیزم و همچنین دوستان و اقوام نبود،راه به جایی نمیبردم.
*الگوی تحصیلی شما چه کسی یا کسانی بود ؟ الگوی خاصی در ذهن نداشتم.بیشتر سعی میکردم با تلاش و کوشش به هدف معیّن خود برسم اما در این بین از افراد موفق و صاحب دانش نیز مشورت می گرفتم
*از شهریار شاعر شیرین سخن ایران حرف بزنید که به وی و اشعارش علاقه داشتید؟ بله؛شهریار هم از شاعران بزرگ فارسی زبان و هم از شاعران بزرگ ترک زبان است که خب چون من هم به هر دو این زبان ها مسلط هستم ارتباط بهتری با این شاعر عزیز برقرار میکنم.اشعار عاشقانه ی او در فراق معشوقش زبان زد خاص و عام است و نیازی به توضیح ندارد اما آنچه من را بسیار مجذوب خودش کرده عشق به وطن این شاعر است و در شعری میگوید: گرچه ترکی بس عزیز است و زبان مادری / لیک اگر ایران نگوید،لال بادا این زبان
*یک شعر زیبا از حافظ یا مولانا بیان کنید ؟ سحر چون خسرو خاور علَم بر کوهساران زد / دست مرحمت یارم درِ امّیدواران زد / چو پیش صبح روشن شدکه حال مهر گردون چیست / برآمد خنده ی خوش بر غرور کامگاران زد #حافظ
*در پایان مصاحبه اگر صحبت خاصی دارید بفرمایید؟ در پایان کار هم تشکر ویژه دارم از خود شما آقای ایزدی عزیز که هم بنده ی حقیر را قابل دونستید که در خدمتتون باشم و هم با اینکه سعادت این را نداشتم که در سال پایانی تحصیل شاگرد شما باشم،در سال های پایه رهنمود های شما بسیار به ما کمک کرد و مثمر ثمر بود.جزاکم الله خیراً.
*با تشکر از اینکه در مصاحبه شرکت کردید؟ درود بر شما و تمام خوانندگان این مطلب . خدانگهدار
*گفتگو از : لطیف ایزدی فرهنگی و خبرنگار / ۲۲ آبان ۹۹
www.ulkamiz.ir