گفتگو

گفتگوی اختصاصی اولکامیز با مهندس عبیدالله جرجانی

 

 لطیف ایزدی * : در جای جای کشور عزیزمان ایران زنان و مردانی هستند که با تلاش و پشتکار و تعهد و تخصص به موفقیت های شایانی دست یافته اند یکی از این مردان کار آزموده و پخته عبیدالله جرجانی است که می تواند الگویی برای جوانان امروز باشد. کسی که در رشته عمران رتبه ممتاز کشوری را کسب نمود. عنوانی که خیلی ها به دنبالش بودند ولی به آن نرسیدند. مردی خودساخته و خودجوش که کارنامه ی روشن و درخشانی در موضوعاتفنی – مهندسی – مدیریت – پژوهش و . . .  دارد. هر گاه مسئولیتی را بر عهده گرفت آن را به نحو مطلوب به چایان می رساند.
مهندس جرجانی در سال های گذشته یکی گزینه های تصدی شهرداری آق قلا بود ولی بجای او رقیبش شهردار شد شورای شهر آق قلا با عدم انتخاب مهندس جرجانی فرصتی بزرگ را از دست داد . با این مهندس توانمند آق قلایی که در ورامین سکونت دارد از طریق فضای مجازی گفتگویی انجام دادیم که در ذیل می خوانید:
 ۱- سلام مهندس، در ابتدای گفتگوی خودتان را برای مخاطبان کانال و سایت «اولکامیز» معرفی کنید؟
به نام طراح و معماری هستی، با عرض سلام و ادب حضور مسئولین گرانقدر و مخاطبان گرامی کانال و سایت «اولکامیز» . بنده، عَبیداله جُرجانی، فرزند گلدی، نوه رستم آخوند، در روستای چن سولی، از توابع شهرستان آق قلا استان گلستان، درسال ۱۳۴۶ متولد شدم و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد« مهندسی عمران- مهندسی و مدیریت ساخت» بوده و در استان تهران شهرستان ورامین ساکن هستم.
۲-مهندس اسم جالب و با مسمایی دارید، خوشبختانه، مثل برخی ها اسمتان را عرض نکرده ‏اید؟ در این باره، چه سخنی دارید؟
نام عَبیداله، یادگار پدربزرگم بوده و اسم مصغر عبدالله است ( یعنی بنده کوچک خدا). از بدو تولد، سعادت نصیب بنده شد تا نامی به معنی « بنده کوچک خداوند سبحان» را داشته باشم.
۳- شما یکی از چهره های موفق ترکمن صحرا هستید. لطفا بگویید که در چه زمینه‏ هایی افتخاراتی کسب نموده اید؟
– خداوند را شاکرم که به افتخارات زیر نائل گردیده ام:
*مولف ۶۵ عنوان کتب، مقالات( چاپ شده در ژورنال های ISI، ISC و کنفرانسهای سراسری و بین المللی) وتولید محتوای الکترونیکی در زمینه‏های تخصصی عمران، معماری، شهرسازی و تأسیسات ساختمان
( الکتریکی و مکانیکی).
* مولف ۸ عنوان کتب مرجع مهارت آموزی و دانشگاهی.
*پژوهشگر برتر شهرستان‏های استان تهران.
* برگزیده مدرس نخبه دانشگاه.
* بنیان گذار سرگروهی دبیرخانه راهبری کشوری واستانی عمران( ساختمان ومعماری).
* دریافت بیش از ۱۱۰ تقدیرنامه، درمراسم های مختلف، از مقامات و جشنواره‏ها ( جشنواره خوارزمی، کارآفرینان، جشنواره بین المللی فیلم رشد).
* مهندس ناظر ومجری عمران پایه یک رشد مجاز شهرداری ها وسازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران.
* همکاری در بازرسی گودبرداری سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران
* عضو کمیسیون «آموزش همگانی» قوه قضائیه( با هدف کاهش مراجعین به دادگستری‏ها).
۴- عوامل موفقیت شما چه بود؟
– توکل به خداوند سبحان، پشتکار و امیدواری درشرایط خیلی سخت، عشق به کار، وجدان کاری، آرامش درخانواده، صداقت و وقت شناسی.
۵- درکدام دانشگاهها و در چه رشته‏هایی تدریس می کنید؟
– درحال حاضر دردانشگاه علمی- کاربردی «شهرداری» ، دروس تخصصی رشته مهندسی «طراحی و نوسازی بافت های فرسوده»، رشته« شهرسازی»، رشته« کارشناسی معماری» را تدریس می نمایم.
درسال های دهه ۸۰، دردانشگاه دولتی میراث فرهنگی تهران، درس« ترسیم فنی» رشته‏های «مرمت آثار تاریخی» و «میراث فرهنگی» را تدریس می‏کردم.
۶- چه توصیه‏ای به جوانان دارید؟توکل به خدا، امید به آینده، تلاش وکوشش برای رسیدن به اهداف شخصی واجتماعی.

۷- به نظر شما انسان موفق، چه ویژگی‏هایی باید داشته باشد؟
– نیت درست و سالم، پشتکار و مشورت پذیری.
۸- شما از قومیت ترکمن هستید، این عامل چه تأثیری در رشد و پیشرفت شما داشته است؟
– قوم ترکمن را قوم صادق، با اراده ومتعهد می‏شناسند. این موضوع، پیش زمینه و ذهنیت افرادی که دربدو آشنایی، ارتباط داشته‏ ام، درهمان ابتدا، گره گشا بود.
۹- نگاه شهروندان ومسئولین شهرهای بزرگ، به اقوام واهل سنت چگونه است؟
 سرلوحه اهل سنت را صداقت قلمدار می‏کنندکه تأثیر مثبت در پیشبرد امور و توجه به نیازها ( نیازهای شهروندی ودینی) و همچنین خواسته های برحق خود، فراهم نمودن زمینه هرچه بهتر توسط مدیران را ایجاد می‏کند.
۱۰- چگونه به این همه توفیقات دست یافتید؟ آیا از این همه تلاش و کوشش احساس خستگی نکرده اید؟
– با توکل به خداوند سبحان ( با نیت سالم)، تعیین هدف و برنامه ریزی، تلاش شبانه‏روزی، پیشتکار درشرایط بسیار سخت، امید به آینده، عشق کار وبا آرامش درخانواده، توفیقات حاصل شد.
عشق وعلاقه به کار باعث می‏شد تا سختی‏ های آن، لذت بخش شود.
۱۱- درجشنواره خوارزمی، چه موفقیت هایی کسب نمودید؟
 به عنوان عضو تیم اجرایی دراین جشنواره همکاری نمودم.
۱۲- شما یکی از بنیانگذاران دبیرخانه راهبری کشوری عمران هستید؛ دراین باره توضیح دهید.
– قبل از بنیانگذاری، به مدت حدود ۳ سال، عضوگروه تحقیقات عمران (ساختمان ومعماری) کشوری وزارتخانه بودم و ساعات خاصی برای فعالیت نداشتیم( گاهی اوقات به صورت پراکنده و در زمانی به شکل اورژانسی و فوری همکاری داشتیم) تا اینکه، به مسئول مربوطه، پیشنهاد دادم که همه این تحقیقات را در زمان معین هفتگی ودر محل مشخصی با چارچوب و برنامه عملیاتی ازپیش تعیین شده، کار را پیش ببریم، که با این پیشنهاد موافقت شد و عنوان تیم وگروه جدید « دبیرخانه راهبری عمران ( ساختمان و معماری) کشوری» نام گرفت که بنده مسئولیت سرگروهی اولین دبیرخانه راهبری کشوری عمران را برعهده گرفتم.
۱۳- تاکنون چه کتابهایی را تألیف کرده‏اید؟
تعداد ۶۵ عنوان کتاب و مقالات چاپ شده در ژورنال های ISI ، ISC ، کنفرانس‏های سراسری و بین ‏المللی و تولید محتوای الکترونیکی در زمینه‏های تخصصی عمران، معماری، شهرسازی و تأسیسات ساختمان
( الکتریکی و مکانیکی) به نام بنده، چاپ و منتشر گردیده است.
برخی از معروف‏ترین عناوین کتب مرجع مهارت آموزی و دانشگاهی را ذیلاً حضورتان ارائه می‏نمایم ( از ارائه همه عناوین کتب و .. صرفنظر می‏گردد):
1- اولین کتاب چاپ شده به نام اینجانب، درسال ۱۳۷۵ کتاب نقشه کشی عمومی ساختمان، مهارت فنی درجه ۲، ویرایش دوازدهم درسال ۱۳۹۸ به چاپ رسیده است. ( این کتاب، مرجع استاندارد آموزشی ۴۰۰ ساعته وزارت کار ودانشگاهی است).
2-کتاب نقشه ‏کشی سازه- مهارت فنی درجه ۱( مرجع استانداردآموزشی۴۰۰ ساعته وزارت کار ودانشگاهی است).
3- کتاب سه جلدی نقشه کشی معماری- مهارت فنی درجه ۱ ( مرجع استاندارد آموزشی ۴۰۰ ساعته وزارت کار ودانشگاهی است).
4- آموزش اتوکد به روش گام به گام، آسان وکاملا کاربردی ( مطابق استاندارد آموزشی ۳۵۰ ساعته وزارت کار و دانشگاهی است).
5- طراحی معماری داخلی- مهارت فنی درجه ۱( مطابق استاندارد آموزشی ۷۲۸ ساعته وزارت کار و دانشگاهی است).
6- نقشه کش وطراح به کمک رایانه ( مطابق استاندارد آموزشی ۴۸۰ ساعته وزارت کار و دانشگاهی است).
7- نقشه‏ های ساختمانی در زمینه های محدود- مطابق ضوابط شهرداری‏ها ( قابل استفاده در دفاتر تهیه نقشه‏های ساختمانی دردفاتر مهندسی و تمرین درکلاس‏های اتوکد و نقشه‏کشی ساختمان وکارگاههای وزارت کار ودانشگاهی است).
۱۴- چه طرح هایی در زمینه عمران و بهسازی شهری داشته اید؟
 یک نمونه بارز آن درمنطقه ورامین، پس از اجرای «زیرگذر» اصلی( انتهای بلوار شهید باهنر – خروجی ورامین به سمت تهران).
با توجه به رسالت فنی که داشته‏ام، مشکلات «زیرگذر» را بررسی کردم وسپس طرح مناسب به شهرداری و شورای شهر ورامین در قالب پاورپوینت، به صورت حضوری، درجمع اعضاء اصلی شورا و شهرداری‏های مناطق پیشنهاد دادم.الحمدلله پس ازمدت کوتاهی انجام پذیرفت.
و در ادامه، پروژه «میدان پرترافیک رازی» ورامین و حل گره‏های ترافیکی و شهری آن و نمونه‏هایی از این قبیل انجام پذیرفت.
و پیشنهاد توسعه شهری ورامین ازحالت خطی( شرق به غرب) به الحاق اراضی شمالی و جنوبی ورامین که پیشنهاد آن به شورای شهر ورامین داده شد.
۱۵- مهندس، بفرمایید زیبایی شهر به چیست؟
– طرحهای زیادی درخصوص زیبایی شهر می‏توان داشت، ولی آنچه که در این زمینه مهم است، انجام یک کار ریشه‏ ای، همراه با یک تحقیق وپژوهش برای زیرساخت‏های شهر، می‏تواند جزو اولویت‏ها باشد. چون، پایه و اساس زیباسازی هرشهر، توجه به« اصول اولیه شهرسازی» است.
۱۶- اگر شهردار آق قلا می‏بودید، چه می‏کردید؟ مهم ترین اقداماتی که انجام می‏دادید، چه بود؟
– قبل از شروع هرطرح وبرنامه ‏ای، تحقیق وپژوهش از موقعیت و بستر موجود شهرسازی، توسط تیم اهل فن دراین خصوص انجام می‏دادم. سپس، اصلاح مشکلات، درخصوص شهرسازی، معماری وترافیک، که ارکان مهم شهرداری، برای خدمات رسانی هرچه بهتر، به شهروندان عزیز است را اجرایی می‏نمودم.
۱۷- زندگی درغربت سخت نیست؟
– ابتدای امر می ‏بایست یک تعریفی از غربت داشته باشم. به نظر بنده، جای جای کشور عزیزم ایران، سرای من است و کار کردن در هرجای وطن که باشد، افتخار بزرگی است.
۱۸- تعریف شما از زندگی چیست؟
– تعریف بنده اززندگی: فراهم نمودن فضایی برای خود و اطرافیان، که همراه با آرامش وآسایش باشد.
الحمدلله رب العالمین، در بحث خانواده، سعی نمودم به این امر توجه ویژه داشته باشم وهمچنین در مسئولیت هایی که در این چند سال اخیر به عنوان مدیر درمجموعه های مختلف داشته ام، سعی نمودم، برای نیروهای زیر مجموعه نیز، این امکان را فراهم نمایم تا درزندگی شخصی وجمعی، با دیگران، به یک تعریف وآسایش نسبی برسم.
۱۹- سخن آخر:
– ضمن تشکر و قدردانی از همه مسئولین دلسوز و تلاشگر درحوزه‏ های مختلف خدمات رسان به شهروندان، با توجه به وجود پتانسیل های مختلف علمی، جای بسی کار بیشتر، جهت بالابردن سطح خدمت به این مردم شریف دارد. لذا، استفاده از تمام ظرفیت‏ها، چه بومی و غیر بومی، با تمام تخصص‏ ها، می ‏بایست مدیران و مسئولین محترم برای اعتلای شهرها و مناطق بکوشند.
بسم الله الرحمن الرحیم:« الاعمال به النیات» حداقل کار این است که نیت مسئولین ومدیران بر موارد فوق، سوق داده شود.
در پایان از مسئولین گرانقدر کانال و سایت «اولکامیز» به پاس تنظیم و نشر این مصاحبه تشکر ویژه و قدردانی می‏نمایم.
از مخاطبان بزرگوار کانال وسایت « اولکامیز» تشکر می کنم از اینکه مصاحبه را از ابتدا تا پایان، مطالعه نمودند. به امید سلامتی وسرافرازی روزافزون یکایک شما عزیزان
با تقدیم احترام – عَبیداله جرجانی
* مدیر مسئول  اولکامیز

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا