یادداشت

در مورد مطالعه و کتابخوانی

پایگاه خبری اولکامیز – خلیل الله نظری:

در مورد مطالعه و کتابخوانی، شرایط زندگی و چکیده هایی از کتاب نیروی حال (کتاب خوب و مفید باید وارد زندگی مردم شود و کتاب‌خوانی به عنوان یک سبک و سیاق در جامعه رواج پیدا کند) حضرت آیت الله شهید خامنه ای

وقتی صحبت از مطالعه و کتابخوانی می شود افراد بسیار کم و بعضا محصلین استقبال می کنند که دلیل عمده عدم کتابخوانی مردم به ساختار سیستم ، روحیات و شرایط جامعه برمی گردد تغییر ساختار زندگی مردم نیز به دلیل پیشرفت در همه ی عرصه های دنیوی و اقبال عمومی مردم به سبک زندگی به روز جامعه که این نوع زندگی مزایا و معایب خودش را دارد بر می گردد .

زندگی به سبک مدرن و به روز می تواند کیفیت فردی و اجتماعی را ارتقاء داده و زندگی را حرفه ای تر کند مثل (دسترسی نامحدود به اطلاعات و دانش ، بهره وری و مدیریت زمان ، افزایش سطح ارتباطات ، آگاهی نسبت به سبک زندگی سالم می باشد) برگرفته از اینترنت.

اما با توجه به موارد فوق زندگی مدرن و به روز معایبی نیز دارد شامل غرق شدن در فضای مجازی و عدم فعالیت فیزیکی و عدم انعطاف پذیری روحیات مردم در برابر تغییرات سریع جهان و همخوانی نبودن با سبک زندگی سنتی و کم شدن معنویات در کنار پیشرفت های زندگی ماشینی و بعضا تقلید از سبک زندگی از کشورهای پیشرفته مادی ، مشکلاتی از قبیل ترس ، ناامنی و چشم و هم چشمی ، استرس و اضطراب ، پرخاشگری و ناامیدی در جامعه را فراهم نماید .

پیشرفت زندکی مادی بسیار عالی و خوب است اما حرکت در یک جهت بدون در نظر گرفتن دیگر مسائل زندگی به نظرم جامعه را در ورطه ی چالش قرار خواهد داد . منظورم در اینجا ترک دنیا و یا مطالعه و کتابخوانی محض نیست اگر بخواهم واضح تر توضیح دهم ایجاد شغل برای افراد بیکار و گذران زندگی از طریق کسب درآمد آرزوی خیلی از مردم شده است چنانچه کسی با مطالعه و بررسی شرایط و سرمایه گذاری و قدرت ریسک پذیری بتواند برای این افراد کار ایجاد نماید باید بگوئیم مطالعه و کتابخوانی این افراد هم در جهت منافع خویش و هم به نفع منافع جامعه می شود .

کتاب های خوب هم بسیار می باشند که توسط نویسندگان چاپ گردیده است . کتاب نیروی حال اثر اکهارت تُله یکی از اینهاست که تائید و یا رد آن را به خوانندگان واگذار می کنم . در اینجا چکیده هایی از این کتاب برای خوانندگان خالی از لطف نیست:

۱- کسانی که به ثروت شادمانی همراه با آرامشی ژرف و استوار دست نیافته اند ، حتی اگر از ثروت مادی بسیار برخوردار باشند ، فقیر هستند .
۲- نحوه برخورد ذهن به یک اتفاق ناخوشایند نتیجه ی مستقیمی به تاریخ گذشته ی شخصی که از اجداد خود به ارث برده است دارد.
۳ – ذهن ، همیشه نگران این است که گذشته را زنده نگه دارد و کلید رهایی در لحظه ی حال است اما تا زمانی که به گذشته بیش از حد فکر می کنید نمی توانید از لحظه ی حال بهره مند شوید .
۴- تا زمانی که خود را از چیرگی ذهن نرهانید ، عشق ، شادمانی و آرامش شکوفا نمی شوند .
۵- درد و رنج به وسیله ی خواسته و نیاز ایجاد می شود و برای رهایی از رنج باید زنجیره های نیاز را قطع کرد.
۶- شدت درد و رنج به میزان مقاومت در برابر زمان حال بستگی دارد و ذهن همیشه به دنبال انکار لحظه ی حال و فراری از آن است ..
۷- دور شدن از لحظه ی حال حتی برای یک ثانیه به معنای مرگ است .
۸- جلال الدین بلخی رومی: ” گذشته و آینده، پروردگار را از دید ما پنهان می دارد ، گذشته و آینده را بسوزانید .”
۹ – بیشتر مشکلات ساخته و پرداخته اوهام ذهن هستند.
۱۰ – ذهن ، ناآگاهانه عاشق مشکلات است .
۱۱ – از دست دادن لحظه ی حال از دست دادن بودن است .
۱۲ – بیشتر انسان ها بین حالت آگاهی و ناآگاهی ، بلکه میان سطوح مختلف ناآگاهی در حرکت هستند و ناآگاهی نیز باعث بی قراری ، بی حوصلگی ، ناخشنودی و عصبی بودن است ؛ نوعی حالت ایستا در پس زمینه .
۱۳ – اگر درون را درست دریابید ، بیرون نیز در جای درست خود قرار خواهد گرفت . حقیقت اصلی در درون و حقیقت فردی در بیرون وجود دارد..
۱۴- آلودگی این سیاره بازتاب بیرونی آلودگی درونی روان هاست و مسئول آن هزاران انسان ناآگاهی هستند که مسئولیت فضای درونشان را برعهده نمی گیرند .

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا