یادداشت

وسط بازان مدرن در حکم محلل های سنتی

پایگاه خبری اولکامیز- دکتر رشید نافعی : معمولاً در میدان اسبدوانی اصطلاح معروفی است که میگوید: کسی روی اسب بازنده شرط بندی نمیکند..
و دیگر اینکه در زمانهای قدیم در میدان عرف دوانی اصطلاح معروفی است به عنوان «محلل» به معنای فردی است که احیانا اگر زوجی کارشان به طلاق میکشید و دوباره میخواستند رجعت به زندگی کنند و بر هم دیگر حلال شوند آن فرد به عنوان واسط کار و محلل ٫ یک شب را با زن مطلقه باید زندگی میکرد و دوباره باید آزادش میکرد تا به اعتقاد مردمان زمانه حلال سازی توسط محلل مربوطه تحقق پیدا میکرد..

راقم این سطور با ذکر دو تا مثال اصطلاح بالا در نظر دارد نظر مخاطبین این نوشتار را جلب کند به این که در میدان موضع گیری های سیاسی و اجتماعی کنونی٫ اصطلاحی توسط نگارنده این سطور به جمع آن نوع اصطلاحات اضافه میگردد که ما اسم این اصطلاح جدید را « وسط بازان» میگذاریم..

این وسط بازان در واقع کسانی هستند که هم میخواهند از توبره بخورند هم از آخور.و به نوعی جاسوس دوجانبه عمل میکنند که از دو جا میخواهند حقوق بگیرند.این وسط بازان کسانی هستند حتی در میدان منا در حج و رمی جَمَره ٫پرتاب کردن سنگ ریزه به سوی شیطان٫ مستقیما به طرفش سنگ نمی‌زنند که مبادا فردا روزی شیطان را در امر بازیهای دوجانبه شأن نداشته باشند.

این وسط بازان در اصطلاح تورکمنها(درئ بیلن اتینگ آراسیندا یوزیارلار) در حرکت رندانه شأن مثل حرکت در میان گوشت و پوست ٫ به طرز موزیانه میخزند.
این وسط بازان آن قدر با هوش و با فراست هستند که تشخیص میدهند که مافوقشان از چه موضعی خوششان می‌آید و در عوض آن قدر زبان و قدرت توجیه گری دارند که چطور موضعی بگیرند که برای مردم ٫ وسط باز بودنشان زشت جلوه ننماید.

در موضع گیری هایشان در اغلب مسائل مبتلا به جامعه خودشان را طوری نشان میدهند که نه طرفدار دموکراسی و شایسته سالاری هستند و نه طرفدار اقتدارگرایی. نه طرفدار مظلومند نه طرفدار ظالم. ولی طوری موضع میگیرند که انگار رندانی هستند حق پرست٫ که احیانا دعوا و جدالی در میان حق و ناحق و دعوایی بین دموکراسی و اقتدارگرایی پیش آید نقش «محلل» را بازی می‌کنند و دنبال کامیابیهای حال و منظورهای بعدی خویش دنبال انتفاع شخصی میروند و شدیداً مواظبند که اردوگاه های گوناگون و طیف های مختلف را از دست ندهند.

این وسط بازان احیانا در جایی اگر مسوول باشند و شهرشان دوتا امام جمعه داشته باشد نمی‌گویند در یک شهر دوتا امام جمعه است؟! ولی فارغ از نظر مردم و بدون توجه به افکار عمومی٫ درست در وسط آن دو مقام مذهبی ٫ بازی پینگ پنگی به قصد عمر مدیریتی بیشتر ٫ تا میتوانند خوب بازی میکنند.

وسط بازان با استفاده از تز نخست این نوشتار فقط با اطمینان مطلق ٫روی اسب برنده قمار میکنند. حالا به هر وسیله ای اسب برنده شود ٫ یا مردم نظر دیگری داشته باشند و از بعضی حرکتهای ایذایی و متقلبانه آنها دلشان به درد آمده باشد برای آن وسط بازان مهم نیست.

در موضع گیری و زبان وسط بازان در مورد دیگر مردمان تمکین به قانون بیشتر تکرار میشود .ولی احیانا در مورد خودشان بین منفعت شخصی و اجرای قانون مجبور به انتخاب شوند طرف خویش میگیرند و تا جایی که میتوانند سر بیچاره قانون را به زیر پایشان خم مینمایند.

این وسط بازان ضمن نیم نگاهی به نظر غالب و حاکم بر جامعه ٫ طوری موضع میگیرند که برای هر گونه تغییر شرایط٫ انعطاف و تغییر دادن های احتمالی نظرات شأن بر اساس شرایط و عقب نماندن از قافله مردم٫ آمادگی ضمنی را پیدا میکنند.

از آن جا فلک موی سپید رایگان به کسی نداده است و قضاوت افکار عمومی خیلی شفاف و عاقلانه گشته است به اعتقاد این نوشتار به نظر میرسد ٫ در شرایط کنونی وسط بازان جدید الخلقه در نقش و حکم محلل های سنتی٫ در حال نقش بازی هستند. که با تعمق و کنجکاوی دقیق تر در لابلای نظرات و موضع گیری های نوشتاری افراد در فضای مجازی قابل مشاهده است.

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا