تورکمن صحرا

چادر عزاداری در ماه رمضان

پایگاه خبری اولکامیز – آنه محمد مارامایی :

چند ماه پیش من درگروه تلگرامی خواندم که گفته بودند بیائیم به کمپین ( نه به پذیرایی درمراسم عزاداری) بپیوندیم.

حقیقتا من هم آنروز از شنیدن این خواسته اهل قلم متعجب شدم و پیش خود گفتم مگر می شود به این راحتی فرهنگی که چندین دهه درمیان مردم رواج داشته را ازبین برد؟

اما امروزه بنظرم با توجه به وضعیت ۸۰ درصد جمعیت کشورمان فکر خیلی خوبی است.

دیروز ( ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ ) قبل ازظهر حدودا ساعت ۱۰ و۴۰ دقیقه به دو فاتحه در دو روستا درمسیر جاده گنبد و آق قلا رفتم.

در هر دو چادر موضوعی که مرا بفکر واداشت وجود جمعیت خیلی کم  بود. اولی از دومی کمتر دومی از اولی کمتر. واقعا با دیدن این وضعیت آرزو کردم که همیشه چادرهای عزاداری اینچنین خلوت باشد نه اینکه یک لشکر از صبح تا شب آن هم یک هفته کامل درچادر بنشینند وهرچه صاحبان عزادارند بخورند و بروند.

شایدبا این نظر من خیلی درجامعه مخالف  باشند ولی باور کنید چه بخواهیم وچه نخواهیم با این وضعیت جامعه ما فوقش تا ۱۰ سال دیگر شاهد این وضعیت عزاداری جدید خواهیم بود.

یک ذره فکر کنید  که ۸۰ درصد مردم که خود درگذران زندگی مانده اند چطور می توانند ۷ روزثابت و۱۲ ماه سال و بعد هرساله تا چندین دهه مخارج این مراسمات را فراهم سازند مثلا کارمند بازنشسته، راننده تاکسی خرده کشاورز و… در سال چقدر درامد دارد که بتواند مخارج این همه مراسم آن هم فقط برای یک نفر از اهل خانواده که فوت کرده تأمین نماید.

بالفرض هم با قرض ونسیه و… این مخارج را تأمین کند بعد ازآن چطوری می خواهد با درآمد کم خویش مخارج اهل خانواده خود را تأمین کند.

امروز به چادر هرکسی مانند من می آمد حدودا ۲۰ دقیقه می نشست و بدون یک ریال مخارج برای صاحب عزا دنبال کار و زندگی خود می رفت.

اتفاقا همان کارهای که امروزه در روال عادی انجام می دهند یعنی با ورود قاری قرآن می خواند بعد موقع رفتن هم قاری قران می خواند را انجام دادند.جز پذیرایی مفصل.

مگر هدف از برپایی چادر و فاتحه خوانی  غیر از این است؟ حتما نباید که با غذای خاص به همراه نوشابه .دوغ.شربت .و… ازمهمانان پذیرایی بکنیم. درست است که پذیرایی اینچنین نه تنها  مشکلی ندارد بلکه خوب هم است اما درشرایطی که اوضاع اقتصادی مردم خوب باشد.

آیا دستورات و احکام اسلامی در رابطه با صدقه دادن غیر از این است؟ که می گوید دادن صدقه درصورت داشتن واجب است.

 

خلاصه بازهم تأکید می نمایم که با توجه به شرایط خاص اقتصادی که کشورمان دارد مراسم پذیرایی را حذف کنیم بهتر است.

حداقل اگر چندان عرف جامعه آنرا قبول نمی کند فقط پذیرایی درحد یک لیوان چای وچند عدد خرما باشد والسلام..

مخالفان این نظر اگرکمی بررسی نمایند متوجه خواهند شد که درجامعه خیلی ازافراد عزادار بخاطر حفظ آبرو خود مجبورند پول وموادغذایی و… را که درطول سال باید خودشان مصرف کنند را دراین مراسمات خرج می کنند تابقول خود حفظ آبرو کنند.

من شاهد هستم که بعضی ازخانواده ها که زندگیشان با دریافت صدقه وکمک دیگران می چرخد درچنین مواقعی مجبورند هرآنچه دارند را بفروشند تا به خیال خودشان آبروی خانواده شان حفظ شد. چه حفظ آبرویی که بعد ازاین مراسم زندگیشان با خوردن فقط وفقط نان وچای باید می گذرد..

خلاصه  مردم جامعه ما این نوع واقعیت و دردها و…را درک کنند.آن هم زمانی  که عزاداران با توجه به‌درگذشت نزدیکان وعزیزان خود در وضعیت بدی قرار دارند.این عزیزان با تحمل‌مخارج زیاد درچنین مراسمات وضع وحالشان بسیار بدتر از این نشود.

انشالله که این فرهنگ نه به پذیرایی درمراسم عزاداری درجامعه ما گسترش یابد.

www.ulkamiz.irHk


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا