یادداشت

تالاب آلاگل را دریابیم

پایگاه خبری اولکامیز – رضا طعنه، فعال اجتماعی آق قلا:

تالاب‌آلاگل زیستگاه‌ منحصر به فردی هست که با ترکیبی از آب، خاک و پوشش گیاهی و درختچه های گز ، محیطی پویا و پر از زندگی را برای جانوران و پرندگان بومی فراهم آورده است.

این تالاب نه تنها از نظر زیستی غنی هستند، بلکه خدمات ارزشمندی مانند تنظیم آب و هوا، کنترل سیلاب را نیز ارائه می‌دهند.
گویا هنوز از درک واقعی و پر از اهمیت تالاب آلاگل برای برخی پایین است.

در بارندگی های اخیر تنها تالابی که سیراب نشد تالاب آلاگل بود تالاب آلاگلی که از باقی مانده آخرین دوره سرد یخچالی هستند که در ایران بارندگی بیشتر و تبخیر کمتر بوده است.

میتوان گفت  تا الان بدین حد در مورد آلاگل غفلت شده است تا جایی که علاوه بر کوچ دسته جمعی چنگرها و مرغابی ها و اوردک ها لک لک ها و فلامینگوها حتی صدای روباهای ترکمن نیز بریده شده است.
دیر زمانی همین تالاب آلاگل پر از انواع ماهی ها بود.

از مسئولین استان و بالاخص نمایندگان مجلس خواستار آن را داریم که تالاب آلاگل مثله گذشته پر از آب شود.
تالاب آلاگل در فاصله ی ۵۰ کیلومتری شمال آق قلا در شرق جاده ی آق ‌قلا به اینچه ‌برون واقع شده است. تالاب آلاگل بزرگترین دریاچه ی استان گلستان می باشد که عمق ان در زمان پرآبی ۲ و نیم متر و مساحت آن حدودا ۲۵۰۰ هکتار است. آب این تالاب از رودخانه ی مرزی اترک تأمین می ‌شود.

کاهش ورودی آب به تالاب‌ ، به ویژه با احداث سدها در بالادست و انتقال بین حوضه‌ای آب، یکی دیگر از مهم‌ترین عوامل خشکی تالاب آلاگل شده است.

www.ulkamiz.ir

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا