مطالب ویژه

۲۰ سال

پایگاه خبری اولکامیز – لطیف ایزدی*: یکشنبه پنجم تیر ۱۴۰۱ معاون استاندار گلستان و فرماندار ویژه گنبد در دیدار با  احزاب و گروه های سیاسی سخنی مطرح کرد که قابل تامل بود. مهدی دهرویه در آن نشست سیاسی صراحتا اعلام کرد: « گنبد از مرکز استان ۲۰ سال عقب می باشد. »

در این باره نکاتی را یادآور میشوم:

۱-در آغاز کلام از فرماندار ویژه گنبد تشکر می کنم که با صداقت و شفافیت واقعیتی تلخو غیر قابل انکار را بیان کردند. سخنی که تا الان هیچکدام از مسئولان گنبد بر زبان نرانده اند. شفاف گویی و واقع بینی آقای دهرویه جای تقدیر و تحسین دارد ولی بالتبع با این وضعیت نامطلوب مسئولیت وی به عنوان نماینده عالی دولت در شهرستان سنگین تر می شود. انتظار می رود که با توجه به آگاهی و اشرافیتی که به موضوع عقب ماندگی گنبد دارند نسبت به رفع آن تلاش مضاعفی داشته باشند.

۲- ۲۰ سال عدد و رقم کمی نیست، نزدیک به یک عمر محسوب میشود. سن جوانی است.  دو دهه در واقع نصف عمر انقلاب اسلامی ایران تاکنون می باشد. اینکه چرا فاصله بین دو شهر اول استان این قدر پرمعنا و غیر منطقی است جای سئوال و نقد و بررسی دارد.

به راستی گرگان با چه راهکارها و فرصت ها و عواملی گوی سبقت را از دیگران ربوده است؟

چرا گنبد این قدر زیاد عقب مانده است؟ و یا اینکه عقب گذاشته اند و توجه شایانی به آن نشده است؟ این شهر تاریخی با چه کاستی هایی گریبانگیر بوده است؟

این مسائل باید توسط  کارشناسان خبره و صاحبنظران تیزبین مورد بررسی دقیق قرار بگیرد.

۳-  دو دهه عقب ماندیم به نظر می رسد که این فاصله شاید بیشتر از این ها باشد. اما آنچه مهم است در این عقب ماندگی که توسعه نیافتگی و فقر و اقتصاد نامناسب را به همراه دارد در وهله اول مسئولان نقش دارند و آنها باید پاسخگو باشند که چرا نتوانستند خوب عمل کنند و چرا عملکرد آنها منجر به پیشرفت و توسعه یافتگی نشده است؟

در این وادی البته نمایندگان هم نقش دارند که چرا کوتاهی کرده اند و از حق و حقوق مردم دفاع شایسته و بایسته ای نکرده اند؟

چه عواملی باعث شده که شهر دوم استان این قدر از مرکز استان عقب بماند؟ چه کنیم تا این فاصله کم و کمتر شود؟

۴- این رقم بزرگ نشان دهنده یعنی ۲۰ سال عقب ماندگی از یک منظر بیانگر تبعیض و نابرابری است. برخورداری فوق العاده یک طرف و برخورداری کمتر طرف دیگر. مرکزیت استان بودن امتیازات ویژه ای دارد که آن شهر را به پیش می برد. اینکه همه نگاهها به مرکز است و از طرق مختلف امکانات و بودجه ها و اعتبارات به مرکز سرازیر می شود واقعیتی انکار ناپذیر است.

به نظر می رسد که در این میدان شهرهایی همچون علی آباد کتول فاصله را به گنبد نزدیک تر کرده اند.

۵- هر چند اعتراف آقای فرماندار تلخ و هشدار دهنده بود. باید کمر همت بست و از تلاش و مطالبه گری نباید دست کشید. به دنبال چاره و راهکار باید بود. چه  کنیم تا چرخ های توسعه و پیشرفت گنبد تندتر بچرخد؟ البته برای رسیدن به این هدف همه ما نقش داریم مردم و مسئولین هر دو .

۶- در پایان چند راهکار را برای جبران عقب ماندگی شهرستان به نقل از یکی از  صاحب نظران منطقه عرض میکنم:

الف: تنظیم برنامه مدت توسعه شهرستان گنبد توسط فرماندار ویژه بر مبنای نقاط قوت گنبد و استفاده از فرصتهای محیطی موجود

ب: استفاده از ظرفیت منطقه آزاد اینچه برون، پیوستن ایران به پیمان منطقه ای اوراسیا، استفاده از نگاه به شرق برای توسعه صادرات کالا و خدمات مهندسی

ج: حرکت نماینده شهرستان بر مبنای برنامه بلند مدت و اجرایی کردن پروژه‌های ماندگار و بلندمدت ( نظیر  اجرای بیمارستان شمال گنبد,مستقل شدن دانشگاه گنبد …در دوره های قبلی)

د: حرکت هدفمند و برنامه دار بخشداریها، شوراهای اسلامی، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها بر اساس برنامه بلندمدت شهرستان ،شهر و روستا

و: وحدت عملی و برنامه گرا ی مدیران اجرایی، فعالین اجتماعی و سیاسی شهرستان برای مطالبه امتیازات و اجرای پروژه ها.

*مدیر مسئول پایگاه خبری اولکامیز

www.ulkamiz.ir

 

 

 

 


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا