سیاسی

پاسخی بر مطلب تحلیل انتخابات مجلس دوازدهم در شرق گلستان

پایگاه خبری اولکامیز – مطلبی با عنوان « تحلیل انتخاباتی حوزه شرق گلستان » در شماره ۲۰ ماهنامه ترکمن و سپس در مورخه ۱۶ فرروردین ۱۴۰۳ در سایت اولکامیز منتشر گردید. یکی از فعالین سیاسی شرق گلستان در پاسخ به آن، مطلبی ارسال نمود که در ذیل می خوانید:

مقدمه – در تحلیل پدیده سیاسی با رویداد سیاسی باید‌گفت که : تحلیل پدیده سیاسی ساده تر است زیرا نتایج و آثار آن با گذشت زمان مشخص شده و اطلاعات موثق با جزئیات و تنوع روایات بیشتر موجود است. ثانیا دقیق تر است زیرا تحلیل گر منابع مطمئن و بیشتری در دسترس دارد و ثالثا عمیق تر است زیرا تحلیل گر زمان و فرصت کافی دارد تا پدیده را در ابعاد مختلف بررسی و کاوش کند.

 اما در رویداد سیاسی که عبارت است از اتفاقی که همان روز یا چند روز قبل اتفاق افتاده اما آثار آن بر سایر تحولات همچنان ادامه دارد، کار تحلیل گر دشوار خواهد بود. همچنین منابع کمتری در دسترس است که به دشواری کار می افزاید و مخدوش بودن خبرها یا کذب بودن آن ها می تواند تحلیل را متزلزل کند. یک تحلیلگر سیاسی باید با مطالعه و آموزش، به درجه ای از تشخیص برسد که به راحتی تفاوت های بنیادین یک واقعه و رویداد را از پدیده سیاسی تشخیص دهد. در مطلب مذکور چند سئوال مطرح شده بود که به اختصار به آنها پاسخ می دهم:

پاسخ سئوال ۱:
پس از تقلیل تعداد کاندیدا به چهار نفر که به صورت مشروط بود و در صورت عدم حصول نتیجه و اعلام تک گزینه ظرف مدت ۴۸ ساعت دو گزینه دیگر (غلام پقه و ولی محمد مخی زاده) که از خود گذشتگی کرده و‌ کناره گیری کردند دوباره مجاز به باز کردن ستاد و بازگشت به عرصه رقابت خواهند کرد که این موضوع در جلسه خیابان کمینه با پیشنهاد یکی از کاندیدهای انصرافی و از تیم مشاوران دکتر رجبی که از دو‌ کاندید دیگر هم دعوت به عمل آید که با آمدن دو کاندید و با اعلام دبیر جلسه و رضایت حاضرین و ناظرین اعلام شد که اقای غلام پقه و مخی زاده نظر به عدم حصول نتیجه بین ۴ کاندید باقیمانده می توانند ستاد خود را بازگشایی نمایند که با ورود حاج غلام پقه به جلسه اجماع حاضرین اعلام حمایت خود را از حاج غلام بنا به متانت و از خود گذشتگی خود اعلام نمودند که فردا نیز ریش سفیدان با حضور در ستاد وی را گزینه معرفی نمودند

اما در خصوص اعلام گزینه اجماع از بین ۴ کاندید عملا این امر باطل شد زیرا کاندید های در عرصه ۶ نفر بودند و این نکته نیز باید اعلام گردد که گزینه اعلامی ازبین ۴ کاندید صرفا خروجی اعلامی یکی از علما منطقه بود نه صرفا همه علما و حتی یاشولی ها و گروهای سیاسی.

پاسخ سئوال ۲ و ۳ :
اکثریت یاشولی های که در عرصه انتخابات فعال بودند گوگلان و از کلاله بودند که حاج یحیی روحی از ریش سفیدان خوشنام خیر مدرسه ساز مردمی و تاثیر گذار تنها یکی از یاشولی ها بود که به نمایندگی تز یاشولی ها با جمع بندی های موجود از منطقه و‌مردم و از گزینه مردمی (نه خواص) و انتخاب گروه اتحاد اعلام حمایت نمودند که میزان ارای صندوق های کلاله و حومه و با اکثریت گوگلان گویای مطلب است.

در پاسخ به سئوال که گوگلان ها با حسن نیت هستند و در گذشته با رای به شهرام غراوی و‌ همین دوره با رای دادن به کمال اخوند غراوی ثابت نمودند و مردم مراوه بدعهدی کردند!
اساسا این سئوال از پایه ایراد دارد زیرا شهرام‌ غراوی گزینه نهایی اجماع شد و‌ اکثریت علما یاشولی ها و گروها اتفاق نظر داشتند و ضمنا این خروجی در کلاله تثبیت شد اما در خصوص انتخابات خبرگان و ربط دادن به انتخابات مجلس بی ربط است زیرا اولا حاج کمال غراوی تنها گزینه ترکمن بوده و ثانیا انتخابات استانی بود و‌ ثالثا ایشان اهل کلاله و ساکن گنبد می باشد که نگارنده و‌ حامیان این تفکر سعی در گروکشی در رای برابر رای داشتند.

پاسخ سئوالات ۵ و۶و ۷
بخش گلیداغ جزو شهرستان مراوه تپه بوده و اخرین نمایندگان ترکمن شرق گلستان هر دو از شهرستان مراوه تپه بودن که طبق یک تعهد نانوشته از سوی مردم و سیاسیون مراوه تپه این دوره گزینه کلاله (شهرستان کلاله) باید حمایت شود که ظاهرا نگارنده توجه نکرده است آقای رجبی از گلیداغ شهرستان مراوه تپه میباشد که خود این موضوع میتواند تنها دلیل برای عدم اعلام خروجی از ان منطقه باشد
و در پاسخ به ذهنیت مخدوش نگارنده که خود نیز اعلام نموده لفظ گوگلان و‌ یموت صحیح نیست میزان قابل توجه آرای حاج غلام پقه از کلاله و از طایفه گوگلان هابود که حمایت علما و یاشولی ها ی گوگلان را به همراه داشت .

تعدادی از فعالین سیاسی اجتماعی و فرهنگی و روشنفکر و‌ معلم اخلاق در جامعه و شبکه های اجتماعی مشاهده میشوند که خود را مصلح و مردم دوست معرفی کرده و گاهی در مورد اخلاق در جامعه و انتخابات و‌ مواردی از این قبیل سخنرانی کرده و گاها قلم می زنند و سبکی از روشنفکری را حمل میکنند که در واقع توان شنیدن حرف های مردم را ندارند و در انتخابات با معرفی کاندیدا بر خلاف نظر مردم حرکت می کنند و‌ با موج سواری و حمایت های برخی از همنوعان خود، مخالفان را از صحنه خارج می کنند.

نام محفوظ / ۸ اردیبشهت۱۴۰۳

www.ulkamiz.ir


نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا